Gabourey Sidibe

Gabourey MaLingair Sidibe

6,6
3 165 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gabourey Sidibe
marcino55555

Zgodzę się. Twarz ma naprawdę ładną, mimo sporej nadwagi jest zadbana, ma zdrowe włosy, ale masa zbędnych kilogramów ją oszpeca. Nie mówię, że musi być chuda jak większość dzisiejszych gwiazd- ale gdyby ważyła 100 kg mniej (czyli gdzieś 60-65) wszystko byłoby w porządku, i z wyglądem, i ze zdrowiem jak mniemam.

Pearl158

nie lubię ją taką jaka jest i co z tego że jest otyła sama też mam nadwagę jak dla mnie w AHS Sabat zagrała dobrze nie wypowiem się bo poza AHS nie widziałam jej w akcji a czemu się tak na niej uwzięliście a Rabel Wilinosn no otyła Amy z Pitch Perfect też ma nadwagę

marcino55555

Te sto kilo to na dobry początek...

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Ja rozumiem, że marcino55555 zamieszcza komentarz w tonie żartobliwym, ale uważam, że jest trochę krzywdzący. Kto powiedział, że kobieta z niestandardową wagą nie może być ładna (teraz nawet Polsat lansuje to stwierdzenie programem o modelkach plus size)? Na YT Wojti2000 zamieścił raz na swoim kanale ostrą krytykę serialu z TVN, bowiem przedstawiał on w pewnym odcinku mężczyznę pokazywanego jako - cytuję - "psychopatycznego idiotę", gdyż miał zamiłowanie do... grubych kobiet. A w tym samym serialu był odcinek, w którym w negatywnym świetle pokazywano homofobię, co wydawało się dość kuriozalne w porównaniu z postawą ukazaną względem wyżej wzmiankowanej preferencji...

Ja myślę, że naprawdę brzydcy są anorektycy (zarówno mężczyźni, jak i kobiety), które doprowadzają swoje ciało do ruiny parodią diety, bo patrzą w lustro i nie potrafią przestać się umartwiać na temat tego, jakie to ich ciało jest okropne. Dobrze, że żyjemy już w czasach, gdzie kult modelek o "idealnych" proporcjach ciała nie jest już uznawany za jedyny słuszny. Sorry, jeśli komuś pojechało polityczną poprawnością...

Poza tym sądzę, że Gabourey Sidibe jest ładną kobietą, tylko mam takie dziwne wrażenie, że gdyby nie ta nadwaga, to nie braliby ją do takich "paździerzy" jak "Grimsby" i to do taaakich roli, jak tamta...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
ZSGifMan

W sumie racja - plaga otyłości to też poważny problem dla cywilizacji, który wynika z tego, że wielu ludzi nie widzi niczego złego w niezdrowych nawykach żywieniowych, a rozmaite sieci fastfoodów mają się bardzo dobrze. Każdy ma prawo mieć jakieś zastrzeżenia, wynikają one zresztą z naturalnej skłonności do ostrożności przy zapoznawaniu się z rzeczami, których nie znamy, które budzą w nas nieufność, których nie rozumiemy itp., ja jednak wolę stawać po stronie mniejszości i mimo wszystko chodzić z łatką lewaka, gdyż niepokoi mnie to, co wyprawia szeroko pojęta prawica. Ale żeby nie odchodzić za daleko od tematu w politykę, to powiem, że owszem, otyłość może się nieraz okazywać tak samo wielką tragedią jak anoreksja, ale znałem osoby, które nic sobie z tego nie robiły i czuły się całkiem dobrze ze swoją wagą. Nie wszyscy ludzie są tolerancyjni i pozbawieni uprzedzeń, więc wiele razy zdarza się, że osoby otyłe są wyśmiewane z powodu swojej tuszy, np. w szkole czy pracy, dlatego napisałem powyższy post. Nie uważam, żeby marcino55555 robił źle, wyrażając swoje preferencje, ale mimo wszystko wolałem zareagować...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem