Gary Oldman

Gary Leonard Oldman

8,6
116 906 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gary Oldman

10/10!!! Oglądam ten film i ciary przechodzą mi po plecach za każdym razem, kiedy Gary jest na ekranie.

użytkownik usunięty
Marcia1013

ale on jest mało charakterystycznym aktorem dziwne....Dla mnie liczą sie tacy jak de niro, pacino, ray liotta, brando.

Mało charakterystycznym? -.-

użytkownik usunięty
Terpsy

nom a co?może dobrze gra...widziałem z nim pare filmów np betowena, batmana i cos tam jeszcze, ale jest taki nijaki wg mnie

Według mnie jest cholernie charakterystyczny.

jeden z najbardziej charakterystycznych aktorów stąpających po tym globie!

Marcia1013

chodziło Ci może o to?:D
http://www.youtube.com/watch?v=cyfbRz4ObFY

presence

To jest kapitalne!!! :D Ale cały film w jego wykonaniu jest idealny.

Marcia1013

O. Ku"wa. Sie Go przestraszylam jak zaczal krzyczec: 'EVERYOOOONE'. I ta twarz maniaka. Łuuu...XD

Marcia1013

Mam pytanie trochę z innej beczki. Wiem że istnieje "czarna lista" scenariuszy, czyli świetnych pomysłów które nie doczekały się jeszcze ekranizacji.Mam pytanie czy istnieje podobna (oficjalna) lista aktorów,aktorek,filmów itd. które powinny dostać oscara choć jeszcze nigdy go nie otrzymały.Szperałem trochę po necie , ale nic takiego nie znalazłem.

Loopoos

ja nawet pierwsze słyszę o czymś takim - w sensie o aktorach i aktorkach bo o filmach ogólnie to się wie, tak więc sorry.

Loopoos

Nie wiem, czy istnieje, ale Gary musiałby się na niej znaleźć. To, że nie ma statuetki, pff, że nawet nie był nominowany- jest dla mnie szokiem

Marcia1013

Według mnie Gary powinien teraz dostać Oscara za "Księgę ocalenia" (zresztą jak dla mnie to jest film, który zasługuje na kilka statuetek)- ale niestety nikłe szanse, że tak się stanie, przez kretyńską poprawność polityczną...;/

Marcia1013

Na mnie też zrobił podobne wrażenie i to nie tylko w "Leonie..." Ma olbrzymią charyzmę. Akademia Filmowa powinna to docenic.

użytkownik usunięty
karina1983

Jestem tego samego zdania. Za rolę w filmie "Leon zawodowiec" to powinien dostać Oscara. Zasłużył na niego.

Hrabiego Dracula też świetnie zagrał w ekranizacji Coppoli, naprawdę dobry aktor, obok Steva Buscemi i Willema Dafoe to najbardziej charakterystyczny facet w kinie przynajmniej dla mnie.

PiterOj

szczerze nie chce mi się wierzyć, że on ma aż 52 lata !
A za Leosia powinien dostać Oscara, to jest pewne !