Barbossa w drugiej części Piratów? przecież zginął w pierwszej! rozumiem że taki powrót jest możliwy, ale skąd to info? imdb.com nie podaje, że Rush zagra w sequelu
Też się nad tym zastanawiam. W tzeciej części tez ma się pojawić. Cudowne zmartwychstanie czy tylko retrospekcje?
Z tego co widać na trailerze... nie wygląda jak wyglądał... Ale na niektórych zdjęciach z planu widzimy go w pełnym ubiorze i charakteryzacji z jedynki. Zobaczymy...
A czym jest skrzynia umrzyka??? ja znam dwie odp. a) jeśli wsadzi się zwłoki to po trzech dniach mamy funkel nowka żeywe zwłoki, b) jest tam serce pewnego pirata....
Nie znam tego zbyt dokładnie, więc nie wiem, które jest prawdzie lub czy oba punkty nie wiążą się ze soba....
Ale ten a) ma teraz tu sens....
PS. proszę nie używac pryz mnie słowa "retrospekcje" bo mi się moja polonistka [mcgiver] kojarzy!
Na jednym ze zwiastunów bo scenie jak Jack otwiera tytułową skrzynke to slychać śmiech Barbossy(no..raczej napewno jego). Może ta skrzynk(albo to co jest w środku) przywraca ludzi do życia bo przecież Bill Bucior/Rzemyk Terner to ma "odżyć".
A kto powiedział, ze Bill "Cholewa" Turner umarł? Przecież, kiedy piraci posłali go na dno morza, klątwa już go objęła, wiec jest możliwe, ze w jakiś cudowny sposób uwolnił się z okowów i żył sobie swoim życiem, a teraz pojawia się w filmie. To jest całkiem logiczne- skoro pirató nie dało się zastrzeli/powiesić/ zadźgać tudzież otruc to nie mogli oni też się utopić:)
No racja. Zgadzam sie ale jak wytłumaczysz powrót Barbossy? Ma to zapewne związek z tą skrzynką ale może mieć też coś wspólnego z krótkim filmikiem po napisach po pierwszej cześci. Ja mam Piratów na DVD wiec nie wiem czy jest on też na VHS ale można sprawdzić.