Pudło, nie jestem fanem Jaruzela. W ogóle czerwonych nie lubię. Czarnych też nie. Masz dość ograniczony sposób postrzegania świata, bowiem każdy kto się z tobą nie zgadza musi być lewakiem.
Jestem człowiekiem który ma gdzieś te dwie bandy które nic nie robią i grają na czyiś emocjach. A prawica i lewica koncesjonowana która wpycha się do koryta od 1989 roku nie chce dobra kraju i obywateli tylko swego dobra materialnego.
Prawicę która ma program gospodarczy lewicowy i popieranie Kościoła a PiS jest partią lewicową prokościelną.
Bo robi propagandę. Kościelną po to by narzucić konserwatywne poglądy innym(mam na myśli film Eugenika w imię postępu). Nie znoszę ani propagandy kościelnej ani antykościelnej.
Nie widziałem filmu (a to forum nie jest na temat tego konkretnego filmu). Nie znoszę propagandy antykościelnej (a jest jej sporo), bo podkopując Kościół dąży do zniszczenia w Polsce cywilizacji łacińskiej (której jednym z filarów jest etyka chrześcijańska). Oby tej jak ją nazywasz "propagandzie kościelnej" udało się zapobiec ujemnym skutkom działań skierowanych przeciwko Kościołowi.
Istnieje jeszcze coś takiego jak obrona. Pomyślałeś o tym? Ten film może być formą obrony na ataki na kościół, więc łączy ciebie i pana Brauna być może więcej, niż myślisz.