To naprawdę zdolny aktor, szkoda, że się marnuje w badziewiach, jeżeli macie okazję, to polecam sztuki z jego udziałem w Teatrze Narodowym. Szczególnie "Śluby panieńskie" i "Tango" :)
Na szczęście nie gra tylko w badziewiach. Świetne, choć epizodyczne role w Oficerach/Trzecim Oficerze i Czasie honoru.
"Księżniczka na opak wywrócona"
Rewelacyjnie zagrał razem z Ewą Bułhak.
Polecam !!!
Prześmieszna komedyjka.
Mi on się ciągle widzi jako odtwórca głównej roli w jakimś filmie o twórczości Edwarda Stachury .Albo mi się wydaje ,albo on jest na prawdę podobny do tego zmarłego poety.
Mam IDENTYCZNE odczucia! Właśnie to chciałam tutaj napisać :) http://filmjidysz.blox.pl/resource/StachuraEdward_large.jpg
w "Ślubach panieńskich" całkiem niezły, acz w "Smuteczku, czyli ostatnich naiwnych" Macieja Stuhra (Teatr Dramatyczny) był strasznie irytujący, jakby chciał sparodiować Jerzego Wasowskiego, a chyba nie o to chodziło.
Super role w Symetrii i zwłaszcza w badziewnym serialu Prosto w Serce...tylko dla niego oglądałem tę szmire...niestety w naszym kraju mało się kręci FILMÓW , a głównie tasiemce....aktorzy muszą z czegoś żyć i tak to wygląda...
Oglądałam go w "Księżniczce..." i też polecam, ale ALE właśnie wróciłam z "W mrocznym mrocznym domu" gdzie Pan Małecki gra fenomenalnie bardzo trudną poplątaną role, ale jest genialny. Kto ma okazję Teatr Narodowy mała scena koniecznie. Sztuka mocna, ciężka, ja po wszystkim nie mogłam przez 10 min wydobyć z siebie słowa.
Zgadzam się w stu procentach dawno nie widziałem tak przekonującej i wymagającej kreacji jak i podobnego, ciężkiego klimatu. Aktor fenomanelany, zauwazyłem go po raz pierwszy w brawurowej roli Edka w Tangu i od tamtego czasu śledzę jego poczynania na scenie Narodowego. Polecam wszystkim zainteresowany bądź nie, ten gość zna się na rzeczy jak mało kto w tym kraju.