Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
52 793 oceny muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

Polecam ost Crysisa 2 do którego muze skomponował. Jednym slowem : zajebisty. najlepszy soundtrack z gry po Mass Effeccie 2 i AC II.

find_out

widze kolega ma taki sam gust jak ja :)
polecam jeszcze OST do Call of Duty Modern Warfare 2 własnie Zimmera
w incepcji traczek o nazwie 528491 mnie rozkleił totalnie
ale faktycznie AC 2 od Jasper Kyda nic nie przebije tak samo jak Mass Effect 2 od Jack Walla :)
pozdrawiam!

find_out

Podbijam soundtrack crysisa jak i sam crysis wymiata!

find_out

oczywiście gry powstałe w ostatnich 2 latach
a muzykę z icewind dale kojarzycie ?

lotr12345

Ja kojarzę :) Motyw z Kuldahar jest jednym z najpiękniejszych jakie słyszałem. No i ta muzyka z intra...
Nie mogę się szerzej wypowiedzieć na temat ścieżki dźwiękowej z Crysisa 2, jednak z tego co miałem okazję usłyszeć, nie wyróżnia się spośród wielu innych. Chociaż muzyka z menu jest całkiem przyzwoita(i niewiele więcej).

Elof

siedziało się widzę nad doliną lodowego wichru w młodości ;)

lotr12345

Ja tam Zimmera nie lubię... Dla mnie w AC2 muzyka to jedna z niewielu wad.

napruto

swój chłop

Elof

Muzyka z gier jest bardzo niedoceniana, już w Icewind Dale była bardzo dobra, klimatyczna, ale ta w Icewind Dale 2 była jeszcze lepsza, rewelacja! Nie wspominając o innych soundtrackach takich jak Planescape Torment (Deionarra theme!!!) czy Atlantis 2 (Highlands).

tsw90

A mi się podoba muzyka w Sonic Unleashed (ale czołowej nienawidzę), a gra już niezbyt...

tsw90

gothic 3 ma znakomitą muzykę

lotr12345

Też, o wiele lepszą od samej gry.

tsw90

ja tam lubię wszystkie części chociaż "trójka" nie umywa się do poprzedniczek

lotr12345

w czwórkę nie grałem

lotr12345

W 1 i 2 naprawdę chciało się grać, natomiast trójkę kończyłem już całkowicie na siłę, byle tylko dociągnąć do końca. Po 1-2 dniach już staje się monotonny (ciągłe odbijanie miast). Mało powstaje Rpg-ów takich jak dawniej, ostatnim dobrym w jakiego grałem był Dragon Age jedynka (tam też bardzo dobra muzyka) bo dwójka to już katastrofa.

find_out

Motyw z Crysis 2 jest niczego sobie, nawet wpada w ucho. Ale nic ponadto.

Za to muzyka z MW2 jest po prostu słaba. Niestety. Zimmer powinien się raczej trzymać z dala od gier, bo mu nie idzie.