Odkąd usłyszałem utwór (Howarda Shora) "Mian Tirith" Byłem pwien, że zostanie on moim ulubionym kompozytorem, no ale stało się nie całe 2 dni temu odkryłem Zimmera. Tak Tak nie dziwcie się, że są jeszcze takie osoby, zainspirował mnie Gladiatorem (Film) był dobry i postanowiłem przetrzepać internet i poszukać coś na jego temat, a ściślej mówiąc poszukać jego muzyki ;) I stało się Zimmer wrzucił mnie do grona swoich fanów,po Gladiatorze zaczeło się na pierwszy ogień Król Artur nieźle wychwalany na forum potem Batman Książe Egiptu, Helikopter w ogniu, Pierściań, Ostatni Samurai i wiem, że na tym się nie skończy... Po drodze dowiedziałem się coś nie coś o Klausie Badelt niezłe ziółko, zajebisty soundtrack Piratów z Karaibów niemal podobny, a nawet lepszy od Gladiatora, Machina czasu też niezła... I wszystko to w czasie 2 dni naprawdę szybko mnie zainponowali, gdybym nie oglądnoł Gladiatora na TVN nic bym o nich nie wiedział, dziwne jak dla mnie... :) Pozdro dla Fanów najlepszego kompozytora świata ;) (pokonał Shora :( zapowiadało się tak dobrze, gdyby nie ten Aviator i A histroy of Violence... cóż nic nie jest wieczne (mam nadzieje że z Zimmerem tak nie będzie) Żeby wszyscy muzycy byli tacy jak Zimmer.......