Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
53 563 oceny muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

Odkąd usłyszałem utwór (Howarda Shora) "Mian Tirith" Byłem pwien, że zostanie on moim ulubionym kompozytorem, no ale stało się nie całe 2 dni temu odkryłem Zimmera. Tak Tak nie dziwcie się, że są jeszcze takie osoby, zainspirował mnie Gladiatorem (Film) był dobry i postanowiłem przetrzepać internet i poszukać coś na jego temat, a ściślej mówiąc poszukać jego muzyki ;) I stało się Zimmer wrzucił mnie do grona swoich fanów,po Gladiatorze zaczeło się na pierwszy ogień Król Artur nieźle wychwalany na forum potem Batman Książe Egiptu, Helikopter w ogniu, Pierściań, Ostatni Samurai i wiem, że na tym się nie skończy... Po drodze dowiedziałem się coś nie coś o Klausie Badelt niezłe ziółko, zajebisty soundtrack Piratów z Karaibów niemal podobny, a nawet lepszy od Gladiatora, Machina czasu też niezła... I wszystko to w czasie 2 dni naprawdę szybko mnie zainponowali, gdybym nie oglądnoł Gladiatora na TVN nic bym o nich nie wiedział, dziwne jak dla mnie... :) Pozdro dla Fanów najlepszego kompozytora świata ;) (pokonał Shora :( zapowiadało się tak dobrze, gdyby nie ten Aviator i A histroy of Violence... cóż nic nie jest wieczne (mam nadzieje że z Zimmerem tak nie będzie) Żeby wszyscy muzycy byli tacy jak Zimmer.......