Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
53 720 ocen muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

Najlepszy kompozytor jaki istnieje. W takim Gladiatorze, czy Pearl Harbor każdy kawalke jest fenomenalny. Zimmer w przeciwienstwie do innych kompozytorow nie skupia sie tylko i wylacznie nad glownym motywem jakiegos filmu, on tworzy caly album z niesamowita pasja i wlasnie dlatego jest lepszy niz Williams. Nie rozumiem tylko czemu jest na tak niskiej pozycji.

raphiX

Taaak zgadzam się w 100% Ja nie nawidzę Williamsa, jego muzyka jest wszedzie taka sama jak w Gwiezdnych Wojnach (których tez nie lubie :P)
A Zimmer... cuuuudowny kompozytor :) Gladiator,MI2 , Ostatni Samuraj, Król Arthur, The Ring, Kod Da Vinci (Według mnie oskar za muzyke 2006) A teraz słucham Piratów2 (Świetny) i nawet odstąpił od tematu przewodniego Badelta (nie całkowicie) I stworzył nastepne arcydzielo muzyki filmowej.... on Jest Bogiem hihihi :) pozdro dla ciebie

raphiX

takze sie zgadzam ze hans jest najlepszy ;) mam jego 3 soundracki ale przesluchane tysiacami razy :D batman i da vinci code sa najlepsze ;D

Picek_3

Hans Zimmer jest najlepszym kompozytorem na świecie!!!

Black_Pearl

takze uwazam ze zimmer jest swietny, nie zostala jednak muzyka za która dostal oskara, a mianowicie król lew. nie wiem dlaczego nie lubicie williamsa??? w jego muzyke naprawdę mozna sie wsluchac. wystarczy 7-my kawalek z soundtracka z harry potter i więzien azkabanu. jest niezwykle nastrojowy, naprawdę genialny. tak wiec gwiezdne wojny to nie jedyny atut williamsa. chodz musze sie zgodzic ze zimmer jest w tej chwili kompozytorem numer jeden (!krol lew, gladiator, helikopter w ogniu!)

raphiX

Bardzo lubię Zimmera, uważam go też za bardzo dobrego kompozytora, ale wg nie Williams jest najlepszy.
Pozdrawiam

Szajba

"Ja nie nawidzę Williamsa, jego muzyka jest wszedzie taka sama jak w Gwiezdnych Wojnach"
Toć to obelga !!! I żal.