Hilary Duff

Hilary Erhard Duff

7,4
4 178 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hilary Duff

Ale jest chyba najgorszą aktorką jaką widziałam. (O nie, przepraszam, jest jeszcze Amanda Baynes, i paczka z
HSM). Oglądałąm z nią "Historię Kopciuszka", "Szansę na sukces" i "Material Girls" ale wyłączyłam pod koniec,
bo już nie mogłam oglądać tego filu :(
Po co rwie się do aktorstwa, skoro ledwo co potrafi śpiewać? Nagrywa zwyczajne popowe melodyjki, nic
szczególnego ;(
Zaraz pewnie mnie ktoś najedzie, ale przepraszam.To moje zdanie o niej. Wiem, że ona jest waszą idolką itp.
ale ja za nią nie przepadam.
Podrawiam :)

lola_30

Ok to twoje zdanie , moim zdaniem jest bardzo utalentowana i ma fajne piosenki ;)

Czekoladova_Czekolada_

Może i ma trochę talentu, ale z pewnością wybitną aktorką nie jest :) Ale jak już napisałam, wygląda całkiem
sympatycznej :)

Stacy

W innym temacie oczywiście :)

Stacy

Ja lubię Hilary. Nie gra jakoś specjalnie dobrze, chodzi mi o to, że nie na taką skalę jak Al Pacino i inni z "Ojca Chrzestnego", ale mimo to podobają mi się filmy z jej udziałem, a co do piosenek, to bardzo podoba mi się jej nowy album. Mam nadzieję, że nie napisze teraz nikt, że jestem jakąś głupią nastolatką (mam 15 lat), ponieważ często oglądam dramaty, które trzeba zrozumieć.
Pozdrawiam :)

lola_30

Nie gadaj.. Amanda Baynes ma fenomenalną mimikę i jest niezłym komikiem.
Pzdr* :)

lola_30

Hilary jest sympatyczna,ale grać nie umie...

alex_74

'Po co rwie się do aktorstwa, skoro ledwo co potrafi śpiewać?'??

najlepiej zapytaj ją. Jak dla mnie te dwie rzeczy się nie wykluczają

alex_74

wiesz co twoje zdanie mi sie podoba ;)
nie jestes taka jak inne ze jak uwazasz ze
nie potrafi dobrze grac to ja przekreslasz !!!

Pozdrawiam

lola_30

Przepraszać nie musisz bo po co ? Masz rację , to Twoje zdanie . Ale przesadziłaś z tym że jest najgorszą aktorką i że ledwo umie śpiewać ;/ Wystarczy że napiszesz że nie lubisz tych filmów czy jej piosenek a nie że nie umie bo Tobie się nie podobają. Każdy ma inny gust, i np te filmy które wymieniłaś bardzo lubię , HSM również . A Amanda to też bardzo fajna aktorka także mówię ...kwestia gustu. Hilary, gdyby była najgorszą aktorką z pewnością nie grała by tak często w filmach , a gdyby ledwo umiała śpiewać nie nagrała by tylu płyt .Dlatego na drugi raz nie pisz że ktoś jest kiepski tylko dlatego że Ci się nie podoba.

kasia093

A lubisz Paris Hilton? Ja uważam, że jest benadziejna ;/ A jednak nagrała album i zagrała w filmach. (Hilary
jest oczywiście lepsza od Paris, więc nie najeżdżajcie mnie za to porównianie) Podobnie jest z Hilary, która w
większości jest idolką nastolatek w moim wieku. Obejrzą komedie romantyczną i myślą, że to arcydzieło. A
wiadomo, że większość nastolatek nie zna się na filmach. Tak samo jest z muzyką. Duff nagra parę popowych
melodyjek (bez urazy, dwie mi się podobają), i nastolatki wszystko to kupią...
I proszę, uważam, że jest słaba i jej po prostu nie lubię. Aktorów ocenia się za filmy, a nie za muzykę i
działaność charytatywną.
Pozdro

lola_30

O nie jej nie lubię . Może i większość nastolatek się nie zna na filmach ale ważne że umieją powiedzieć który film im się podoba a który nie ;p
Ale czy aktorów ocenia się za filmy ? no nie powiedziałabym bo każdy gra osobę którą ma grać a nie którą jest naprawdę. Heh no to dalej czepiać się nie mam za , rozumiem że nie każdy ją lubi .
pozdrawiam

kasia093

No, chyba mnie rozumiesz :D
Pozdrawiam :)

Stacy

Lola podzielam twoje zdanie i cieszę, się ze mnie rozumiesz :)
Wcześniej nie znalazłam zrozumienia

Stacy

Prywatna rozmowa w domu na coś się przydała :D

lola_30

no masz racje !!!!
no to dlaczego od razu niektorzy mowia ze nie lubia hilary
bo slabo gra we filmach ??
czy tylko przez to trzeba od razu czlowieka przekreslic
mowic ze jest pusta i ze nagrywa slabe piosenki ??
( a tak szcerze to nagrywa takie jakie latwo wpadna do ucha
jakie beda sluchane wiec to jest kwestia gusu !!)
na aktora nie patrzy sie tylko pod jednym wzgledem !!!

lola_30

fajnie grala w tych filmach hilary. __________________________________

wiertaraaa

''Ale czy aktorów ocenia się za filmy ? ''
A niby za co ? :/

Darken

moim zdaniem za wszystko a nie tylko za filmy ;/ już wcześniej pisałam że każdy aktor gra kogoś kogo ma zagrać więc można co najwyżej ocenić jego umiejętności aktorskie.Jeśli ty oceniasz ich po filmach to proszę bardzo ja nic do tego nie mam ale swojego zdania nie zmienię .

kasia093

To chyba nie widzisz różnicy jaka wynika z oceniania aktora za jeggo talent , dorobek filmowy bądź teatralny i oceniania aktora jako osobę publiczną ( czyli w tym miejscu wypisujemy działalność charetatywna , udział w imprezach itd itp ). Z tego co czytałem o działalnośći filmwebu ( nawet sama nazwa wskazuje ) to ocenie poddawane są występy aktorskie , możliwości i wspomniany talent.. Więc jeśli przykładowo stawiasz Hilary Duff 10 , bo udziela się charetatywnie , nie pije , nie ćpa , ładnie się do wszystkich uśmiecha , ale słabo gra w filmach .. to chyba pomyliłaś portale.

Darken

"Więc jeśli przykładowo stawiasz Hilary Duff 10 ,bo udziela się charetatywnie , nie pije , nie ćpa , ładnie się do wszystkich uśmiecha , ale słabo gra w filmach" właśnie chodzi o to że NIE ! Tu nie oceniamy filmu tylko aktora . Więc ja uważam że gra świetnie w filmach i ma talent aktorski a ogólnie lubię ją jako osobę publiczną i jako aktora . Teraz pasuje ?? A gdybym nie wiedziała co to za portal to nie logowałabym się tu :)

kasia093

''Tu nie oceniamy filmu tylko aktora ''
A co czyni aktora aktorem jak nie rola w filmie albo sztuce ?

''ja uważam że gra świetnie w filmach i ma talent aktorski'' z tym się nie zgadzam ale szanuje Twoje zdanie.

lola_30

mnie sie wydaje ze to jest tylko kwestia gustu
a o guscie raczej sie nie dyskutuje

a tak nawiasem to ty nie lubisz komedii romantycznych????
i jakiej sluchasz muzyki bo z tego co napislas to
wynika ze nie lubisz popu !!!

a co ma spiew do aktostwa !!!
bo napisalas ze po co sie rwie do aktostwa jak nie potrafi spiewac.. ???

pozdrawiam

lola_30

a wlasnie lola mam jeszcze jedno pytanko do ciebie !!!
racja ze z hilary widzialas pare filmow
ale co jest z amanda bynes i z aktorami z hsm
coprawda tych aktorow z hsm nie lubie
ale na jakiej podstawie mozesz oceniac aktora po jednym filmie obejrzanym
chyba ze widzialas wiecej ??

Pozdrawiam

aga92

Z Hilary widziałam:
-Historię Kopciuszka
-Szanse na sukces
-Material Girls
-Agent Cody Banks (obejrzany wczoraj u koleżanki)
Stwierdzam że Duff nie ma za grosz talentu. Ta jej mimika twarzy...żałosne miny, kiedy "próbuje" się martwić. Nic nie wkłada do roli. Wszędzie jest jednakową nastolatką z sąsiedztwa z problemem dorastania i sprawami miłosnymi. Sorry, ale lubię ją tylko z wyglądu. Śpiewanie? Aktorstwo? To za dużo jak na nią. Albo to, albo to. Można to ze sobą pogodzić. Ale prawdziwy aktor oddaje się tylko aktorstwu. Trafiło to do Was? ;/
Amanda Bynes jest taka sobie. Zwyczajna dziewczyna-komik...przeciętna jak dla mnie....
A jeśli chodzi o HSM to czy to nie jest żałosne, że tylko po tym serialiku, dziewczyny twierdzą, że "nesska jest supcio" ,albo ze "zaccus to słodziak i najlepszy aktor na świecie, a ten kto sie ze mną nie zgadza jest jakiś dziwny" Może trzeba obejrzeć coś więcej z "nesską" aby stwierdzić, ze jest dobra aktorka...problem tylko w tym ze jej filmografia to tylko HSM :(
Ech...

lola_30

"Ta jej mimika twarzy...żałosne miny, kiedy "próbuje" się martwić. Nic nie wkłada do roli. Wszędzie jest jednakową nastolatką z sąsiedztwa z problemem dorastania i sprawami miłosnymi." - Bo gra w takich filmach i ma tak grać, przecież nie będzie grała w ojcu chrzestnym w wieku 17 czy 19lat, bez przesady, nie podobał ci się film to od razu, że aktorka zła, że reżyser do dupy etc., Po ile wy macie lat???

hary_5

A co do aktorstwa czy śpiewania to dziewczyna ma dopiero 21 lat i ma jeszcze na wszystko czas, może w przyszłości wybierze jedno albo drugie... Jennifer Lopez ma 40 i jeszcze nie wybrała, nie bardzo przepadam za filmami z nią ale nie powiem że jest złą aktorką bo to przesada...

hary_5

o chociaż znalazła się jedna osoba z którą się zgadzam .
W nowym filmie "War Inc" już nie grała nastolatki więc Hilary się rozwija ... że tak powiem ;]
pozdrawiam :*

kasia093

I dobrze..., ale ja lubię jak gra nastolatkę ze szkoły średniej;) Fajnie gra...:))) Pozdrawiam

hary_5

Mogła by nie dorastać... być cały czas tą 18-letnią śliczną dziewczyną..., wiele fajnych dziewcząt wkraczając w dorosłe życie zepsuło się bardzo, choćby Britney Spears... mam nadzieję że z Hilary tak nie będzie... ale i tak była ładniejsza jak była młodsza choć dalej ją lubię... pozdrawiam...

hary_5

I jeszcze która aktorka w tym wieku może pochwalić się taką filmografią co Hilary????... Praktycznie żadna..., a co do śpiewania to uważam, że umie śpiewać i zgadzam się z kasia093 bo zauważyłem, że jak muzyka Hilary nie jest w jego/jej typie to od razu że nie umie śpiewać, niech się za to nie bierze!... A jestem ciekawy czy któraś z was/któryś z was zrobił by to lepiej...??? A i jeszcze wytłumaczcie mi na czym polega waszym zdaniem "dobra gra aktorska" jak nazywacie Hilary beztalenciem... Chętnie poczytam

hary_5

Np. Keira Knightley, Scarlett Johansson, Natalie Portman (ale ta jest o 5 lat starsza) albo choćby 14-letnia Dakota Fanning, która ma dwa razy większą filmografię. Ale dla mnie Hilary jest całkiem fajna w komediach. Lubię ją, ale nie podniecam się nią aż tak ;d
Pozdrawiam Hary ;)

Stacy

Znowu TY;) ja się nie podniecam... ale denerwują mnie niektóre komentarze..., aco do twoich przykładów to
- Keira Knightley- 2 lata starsza, a i ja jej za bardzo nie lubię , <kwestia gustu>
- Scarlett Johansson - 3 lata starsza, chociaż zgodzę się z tobą
- Natalie Portman- 5 lat starsza <jak napisałaś>, i z tą też się zgodzę
- Dakota Fanning- no i tu to dziewczyna miała farta..., jak zobaczyłem filmografię to zgasłem..., bez przesady, toż to dziecko nie miało dzieciństwa...;)
Ale jak już wspomniałem to denerwują mnie komentarze kilkunastoletnich "znawców"..., bo jak muzyka się nie podoba to już, że nie umie śpiewać, albo film sie niepodoba to też, że nie umie grać..., ja nie lubię hardrocku, ale nie wbijam na fora i nie piszę, że nie potrafią grać..., co najwyżej mogę napisać, że nie lubię tej muzyki...
P.S jak są jakieś błędy to przepraszam, pracuję teraz na gentoo i niestety jest ono trochę inne:(
Pozdrawiam Chanel;)

hary_5

To że te aktorki które słusznie Chanel wymieniła ( jako na dowód że są jednak aktorki zdolniejsze i z większą filmografią , mało tego znacznie bardziej ambitną niż Hilary ) sa starsze nie ma nic do rzeczy... Dowodem jest chociażby:
Wiek Hilary ( 21)
-Keira knightley-w wieku 20 lat czy 21 zagrała już w ''Dumie i Uprzedzeniu'' za co otrzymała nominacje do Oscara. Talentem tez błysneła w ''Obłędzie'' , ''Domino''.
- Scarlett Johansson- z kolei Scarlett mając 21 lat miała za soba 3 nominacje do Złotego Globu i 3 świetne role w ''Wszystko Gra'' , ''Między słowami'' , '' Dziewczyna z Perłą''.
- Natalie Portman- to wiadomo
- Dakota Fanning - myśle że nie miała farta , poprostu jest dobra , bo jak na tak młode dziecko prezentuje moim zdaniem wyższy poziom aktorstwa niż Hilary. A co do jej zycia .. powinno nas to nie obchodzic oceniamy jej zdolności aktorskie , nabyte umiejetnosci , w sposob jaki dobiera filmy itp itd.

Darken

Wcale nie mówię, że jest taką idealną aktorką... ale tak wszyscy się wymądrzacie.., a nikt mi jeszcze nie napisał na czym polega waszym zdaniem dobra gra aktorska..., a i jak nazwiesz fakt, że dziecko nie umiejące jeszcze mówić dostało rolę w filmie??? Jak nie fart to co? Pewnie talent aktorski? I pracując praktycznie od zawsze na planie Dakota obyła się z aktorstwem, a przecież wiadomo, że dzieci dużo szybciej się uczą niż dorośli..., A te aktorki które podała Chanel- przecież nie powiedziałem że są gorsze..., a i powtarzasz w kółko tą samą regułkę co wszyscy, że "oceniamy jej zdolności aktorskie , nabyte umiejętności , w sposób jaki dobiera filmy itp itd.", tak powinno się oceniać aktora, lecz spójrz np. na to forum..., nie widzisz ,że wcale tak większość nie ocenia... Dla mnie zasługuje na 7 czy 8/10... ale to moje zdanie i nikomu nic do tego..., a odgrywana rola to też, że tak powiem kwestia szczęścia..., czytając scenariusz wiele filmów może wydawać się dobrymi, ale pozostaję jeszcze inne aspekty...

hary_5

piszecie ze w obecnym wieku Hilary Keira zagrała w filmie duma i uprzedzenie oraz innych lepszych filmach. to fakt, ale Keira w wieku 13 lat nie zagrala w najpopularniejszym serialu telewizyjnym dla najmlodszych. dzieki temu w porownaniu z Hilary Keira nie jest kojarzona caly czas z jedna mala, słodka dziewczynka. przez to scenarzysci nie widza w niej dziewczymki tylko kobiete, a Hilary zawsze bedzie kojarzona z ta mala Lizzie. i trudno zeby idolka wszystkich dzieci i mlodziezy, komediowa aktorka z ktora wszyscy ja caly czas kojarza dostala pare lat (4 lata) pozniej role w jednym z nabardziej popularnym filmie dramatyczno komediowym na miano dumy i uprzdzenia.
Hilary zawsze [niestety] bedzie dziewczynka w oczach scenarzystów i rezyserow.

XY007

"Hilary zawsze [niestety] bedzie dziewczynka w oczach scenarzystów i rezyserow." Rozumiem że jak będzie miała z 50 lat też będzie spostrzegana jako dziewczynka ? ..no nie wiem. Widzę że Hary masz podobne zdanie do mojego , ale ja już pod koniec zmiękłam bo trudno tak komuś coś wytłumaczyć skoro ten ktoś i tak ma swoje zdanie którego nie zmieni . Tak więc moim zdaniem nie warto tu się spierać bo co "niektóre" osoby w ogóle tego nie rozumieją , wchodzą tu po to by napisać że nie umie grać ani śpiewać choć tak naprawdę nie są specjalistami od tego i to że im się nie podoba to zaraz że wina aktora jak to już inni pisali to tylko kwestia gustu więc napiszcie w końcu coś mądrzejszego. Pozdrawiam

XY007

A i jeszcze jedno do "pawel007" jesteś scenarzystą albo reżyserem ? ... sądzę że raczej nie więc skąd możesz wiedzieć że Hilary zawsze będzie spostrzegana u nich jako dziewczynka ?

hary_5

właśnie ja np nie umiem tak ładnie śpiewać jak ona ;p

kasia093

''powtarzasz w kółko tą samą regułkę co wszyscy, że "oceniamy jej zdolności aktorskie , nabyte umiejętności , w sposób jaki dobiera filmy itp itd.", tak powinno się oceniać aktora, lecz spójrz np. na to forum..., nie widzisz ,że wcale tak większość nie ocenia''

Hary , przykro mi ja nie z tych co robią coś pod wpływem większości. Mam świadomośc czym jest to forum i staram się oceniać tak aby było to zgodne z jego założeniem. Staram się byc obiektywny ( nie wychodzi mi to tylko w przypadku Michelle Pfeiffer - ale przyznacie chyba że jej aktorsko nic zarzucić sie nie da)
A co do Dakoty to w ogole nie powinna się pojawić w tym zestawie bo jest za młoda.. A co do tego farta , nie wiem na czym polega dostanie roli przez dziecko. Czym kieruja sie rezyserzy i producenci. Mase jest gwiazd które jako dzieci zaczynały kariery : Christina Ricci , Lindsay Lohan , Hilary Duff , Olsenki , Dakota.

Paweł007- W pełni zgadzam się z Twoją wypowiedzią. W tej kwestii masz racje. Hilary została zaszufladkowana i to może wiązać się z jej filmografią.

Kasia093- Paweł007 raczej nie jest rezyserem ( chociaż kto wie to w koncu forum :P ) ale nie musi nim być aby postawić taka teze ''Hilary zawsze [niestety] bedzie dziewczynka w oczach scenarzystów i rezyserow.'' Stwierdziłas razem z Harym że mimo młodego wieku zagrała duża ilość ról. A skoro te role są strasznie do siebie podobne , tematyki filmów niemal ze się nakrywają to nie trzeba być geniuszem ani znawcą filmowym żeby stwierdzić że Hilary została zaszufladkowana i rezyserom kojarzy się ze słodką nastolatka

''[...]wchodzą tu po to by napisać że nie umie grać ani śpiewać choć tak naprawdę nie są specjalistami od tego '' - nie wiem ile masz lat , ale tak szczerze pisząc tego typu teksty zawsze pojawiają się dość czesto u 13 latek ślepo zapatrzonych w swoją gwiazde. Chyba że sie mylę.
Aktorzy grają w filmach , których celem jest docieranie do publiki. Dla ambitnego aktora najwyzsza nagrodą nie jest kasa , wygrana statuetka. Tylko reakcja publiki. Nie ma podobno nic lepszego dla artysty niz kilku minutowe owacje na stojąco po wystepie. A co się z tym wiąże? Ocena , ocenianie , opinie których aktor oczekuje a nawet jest spragniony. Myślisz że na spektaklu teatralnym czy premierze filmowej w sali znajduja sie sami krytycy i specjalisci ? Z pewnością nie. Film dociera do masy ludzi którzy go potem oceniają. Mają do tego pełne prawo bowiem istnieje zależność i związek , pozwalajacy na to: widz-aktor. Tak jak nauczyciel-uczen , pracodawca - pracownik. Aktor od zarania dziejów ( czyli od czasów starożytnych ) wystepuje dla ludzi.
Tym ''krótkim wstepem'' chciałem Ci uzmysłowić że mimo iż nie jest krytykiem filmowym mam pełne prawo do oceniania Hilary i mimo że nie mam na papierku napisane krytyk filmowy to znać się na kinie i mieć o nim jakiekolwiek pojęcie tez mogę ( zreszta napisałem to myśle w imieniu dużej liczby osób. )
Pozdrawiam

Darken

Nic już tutaj nie będę pisać :) Darken- świetna wypowiedź :)
Pozdrawiam

Darken

Zgadzam się z Darkenem, lecz Kasia093 też ma rację, niektóre osoby wchodzą na to forum po to, żeby napisać, że nie umie grać, czy śpiewać bo nie lubią jej muzyki, czy gatunku filmów w jakich gra..., lub nie lubią jaj jako osoby... to się zdarza:/ I paweł007 też ma rację, gdyż do tej pory Hilary została zepchnięta do szufladki z filmami typu komedyjki dla młodzieży, ale też nie można z góry zakładać, że tak zawszę będzie. Lecz to "zaszufladkowanie" nie powinno być minusem w związku z ocenieniem Hilary, owszem w takich filmach nie rozwinie za bardzo swojego talentu aktorskiego, ale takie filmy zawsze będą miały wzięcie, a czyż nie najważniejszą rzeczą jest przyjemność oglądania??? Dla mnie Hilary zawsze miło się ogląda...

Darken

Do"Darken"-nie mam 13-stu lat i nie jestem w nią ślepo zapatrzona[choć nie ukrywam że ją lubię] ale pisze jaka według mnie jest prawda.
A teraz wyjaśnienie bo widzę że nie rozumiesz do końca mojej wypowiedzi oto mój frag.
"...co "niektóre" osoby w ogóle tego nie rozumieją , wchodzą tu po to by napisać że nie umie grać ani śpiewać choć tak naprawdę nie są specjalistami od tego i to że im się nie podoba to zaraz że wina aktora jak to już inni pisali to tylko kwestia gustu"
a ty na to :
"...chciałem Ci uzmysłowić że mimo iż nie jest krytykiem filmowym mam pełne prawo do oceniania Hilary i mimo że nie mam na papierku napisane krytyk filmowy to znać się na kinie i mieć o nim jakiekolwiek pojęcie tez mogę ( zreszta napisałem to myśle w imieniu dużej liczby osób. )"
Widzę mnie w ogóle nie rozumiesz.Piszę jedno,a ty zaczynasz drugie i rozwijasz to w taką długą[prawie] nudną gadkę. Bo np ja nie napisałam że musisz być specjalistą żeby ją ocenić bo rzeczywiście masz pełne prawo do oceniania. Chodzi o to że stwierdzenie np "...grać nie umie"[co zauważyłam na forum]moim zdaniem nie jest oceną nie ma tu ani argumentów ani na jakiej podstawie tak się uważa i oto m.in mi chodziło.Za to ty potrafisz z igły zrobić widły, z moich wypowiedzi układasz swoje stwierdzenia których ja nawet nie miałam na myśli... dowód ?

"Stwierdziłas razem z Harym że mimo młodego wieku zagrała duża ilość ról."- jestem ciekawa na jakim podstawie tak sądzisz. Bo ja w żadnych wypowiedziach tak nie napisałam .
Także nie mam zamiaru znów się tu wypowiadać bo ta gadka się nigdy nie skończy zawsze się znajdzie ktoś kto się wszystkiego zaraz doczepi.
pozdrawiam

kasia093

trochę się powtórzyłam także żeby nie było mi to wypomniane ;p

kasia093

Do Chanel - Dziękuje :) Ciesze się że razem z Harym ją przeczytaliście , zreszta tak robią wszyscy którzy chcą wziaść udział w konkretnej dyskusji mało tego coś do niej wnieść i bronić swojego stanowiska. Jednak ''kasia093'' stwierdziła , że jest prawie nudna i długa... no cóż :]

Hary- ZGadzam się , powinniśmy czerpać przyjemność z oglądania filmów , ale uważam że nie tylko komedie i komedie rom. są przyjemne. Może to być dobry dramat , thriller czy kryminał też.
Widziałem z Hilary sporo filmów może to faktycznie gatunek komedii rom. ją ogranicza..

Do ''kasia093'' , Wcześniej nie musisz czytać bo rozumiem że możesz się zanudzić i zmeczyć przy okazji.
1. To własnie ja widze , że Ty nie rozumiesz tego co sama napisałaś co wydaje się niepokojące.
''"...co "niektóre" osoby w ogóle tego nie rozumieją , wchodzą tu po to by napisać że nie umie grać ani śpiewać choć tak naprawdę nie są specjalistami od tego i to że im się nie podoba to zaraz że wina aktora[...]''
W tym zdaniu ewidentnie da się rozumieć ze człowiek nie może ocenić jeśli nie jest specjalistą ! Nie widzisz tego w swojej wypowiedzi??? Od wyrazu ''wchodzą'' do wyrazu ''tego'' tam masz to zawarte.

2.''Stwierdziłas razem z Harym że mimo młodego wieku zagrała duża ilość ról."- jestem ciekawa na jakim podstawie tak sądzisz. Bo ja w żadnych wypowiedziach tak nie napisałam ''
Wow , ale wytknełaś mi błąd. W dodatku jakby ta wypowiedz była hańbiąca dla Hilary a jest wręcz odwrotnie. To jest raczej na plus że wzbudza zainteresowanie rezyserow i producentow . Przepraszam że przypisałem Ci logiczne spostrzeżenie harrego , pomyliłem się. No i nie wiedziałem że to może być dla Ciebie tak oburzające :]
To skoro wytykasz mi że napisałem coś czego nie powiedziałaś..
To powiedz mi gdzie ja napisałem że Hilary nie umie grac ????
''Chodzi o to że stwierdzenie np "...grać nie umie"[''Twoje słowa.
Bo mimo wszystko jest róznica między '' w ogóle nie umie grac'' a ''słaba aktorka'' :]

3. I jedyne co Ci wyszło z tej całej wypowiedzi [ bo tak to albo czegoś nie zrozumiałaś albo mieszałas sie sama w tym co pisałaś] to że faktycznie nie napisałem dlaczego uważam Hilary za słaba aktorke. Więc:
Moim zdaniem jest słaba , ponieważ nie oddaje charakteru konkretnej postaci. Tak jakby nie umie się zmieniać ,a przecież aktor musi byc jak kameleon. Wszystkie postacie sa jednakowe ( oczywiście może to wiązac sie ze scenariuszem ) tak jakby cały czas była to NP. jedna postac''Lizzie McGuire''. Nie ma u niej prawdy w oczach , czasami mam wrażenie że podczas gry myśli o tym co ma napisane w scenariuszu i boi się że zapomni tekstu. W dodatku tak jakby ma określona liczbe min. Pracuje cały czas tym samym ''zestawem'' mimiki.
Wiem może to zbyt duże wymagania na tak młoda aktorke , ale pewne elementy z mojej wypowiedzi zauważyłem juz u Scarlett Johansson , Keiry Knightley czy nawet ostatnio zdegenerowanej Lindsay Lohan.
Hilary jest bardzo ładna , a przy tym urocza. Może czas będzie dla korzystny i wypracuje warsztat.

4. A powtórzen , ortografii i interpunkcji nie czepiam sie bo nie jestem polonista i sam tez pewnie zrobiłem z nie jeden błąd :)

Darken

no to może Cię zaskoczę ale przeczytałam i się nie zmęczyłam.
1. Akurat to co piszę doskonale rozumiem ale skoro tego ktoś nie zrozumiał[mam na myśli na razie tylko Ciebie ponieważ tylko ty się tego uczepiłeś] być może zabrakło tym zdaniu jednego słowa by zabrzmiało to inaczej. Tak czy inaczej nie miałam na myśli tego że jeśli ktoś nie jest specjalistą nie może oceniać !
2. "Wow , ale wytknełaś mi błąd. W dodatku jakby ta wypowiedz była hańbiąca dla Hilary a jest wręcz odwrotnie. To jest raczej na plus że wzbudza zainteresowanie rezyserow i producentow . Przepraszam że przypisałem Ci logiczne spostrzeżenie harrego , pomyliłem się. No i nie wiedziałem że to może być dla Ciebie tak oburzające :]" - A czy ja się oburzyłam ? Po prostu piszesz coś czego ja nie powiedziałam a tak chyba nie wypada [ bez względu na to czy jest to pozytywne czy negatywne] i nie jestem jakąś jej obsesyjną fanką że nie mogłabym powiedzieć o niej złego słowa [ bo tak zrozumiałam czytając twoją wypowiedź]
"..To powiedz mi gdzie ja napisałem że Hilary nie umie grac ????
''Chodzi o to że stwierdzenie np "...grać nie umie"[''Twoje słowa. "
tak moje słowa ale widać nie czytałeś do końca, w nawiasie było"[co zauważyłam na forum]" czyli że nie chodziło tu o Twoją wypowiedź tylko o wypowiedź z tego forum [czy to aż takie skomplikowane ?]
"Bo mimo wszystko jest róznica między '' w ogóle nie umie grac'' a ''słaba aktorka'' - tak jest różnica ale trzeba czytać do końca żeby zrozumieć[ tak jak ty moją wypowiedź] i chyba tego komentować nie muszę :)
3.Ta wypowiedź jest akurat trochę zbędna gdyż jak już wspomniałam wcześniej nie przeczytałeś do końca mojej wypowiedzi no ale dobrze że podałeś argumenty przynajmniej wiem dlaczego uważasz ją za słabą aktorkę.
A tak nawiasem, nie lubię przemądrzalców i może dlatego Twoje wypowiedzi są dla mnie nudne ;]

kasia093

1. Chyba za wszelką cene nie chcesz sie przyznac do błędu. Ja to zrobiłem w przypadku wypowiedzi połaczonej przeze mnie twojej i Harego i nawet przeprosiłem :P A Ty zaczynasz od tego że to ja zle przeczytałem , potem że źle zrozumiałem a na koniec że zabrakło Ci [ w sensie że w zdaniu twojego autorstwa] jednego słowa.

[nawias]No to chyba jedyna rzecz na której temat mamy podobne zdanie , bo ja tez nie lubie a jeszcze bardziej nie lubie ślepo zapatrzonych fanek które idola cenia z reguły za wygląd i w ogole oceniaja powierzchownie , nie pisze o Tobie , chociaz poczatkowo tak Cie odebrałem ale skoro zapewniasz ze nie to nie mam wyjscia tylko uwierzyć.
Po za tym Twoje wypowiedzi ,wiesz mi ,tez mi nie dostarczają dużo przyjemności ani rozrywki :]

Darken

Widzę że nie ma sensu tu nic pisać bo i tak nie zrozumiesz tego lub nie chcesz zrozumieć . Co do moich wypowiedzi ... ja tu tylko oceniam a jeśli ktoś ich nie rozumie to wiadomo że mu nic nie dostarczają :)

lola_30

No cóż, jest słaba. Nie beznadziejna, ale po prostu słaba. I wiek jej nie usprawiedliwia...Johansson w jej wieku zagrała w "Między słowami" i "Dziewczynie z perłą" a Hill komedyjki i komedyjki (na dodatek nie ma do tego talentu Meg Ryan).
Może ten rok coś zmieni - w zapowiedzianych projektach pojawiają się ludzie ze znaczącymi nazwiskami. Najwyższy czas, bo dziewczyna starzeje się i uwielbienia 15-latków nie starczy jej na długo.

Jorjan

Nie zgadzam się z twoją wypowiedzią, moim zdaniem bardzo pasuje do ról, w których gra... i kolego nie wpadaj ze swoją wypowiedzią jak rambo do przedszkola nie przeczytawszy wcześniej bynajmniej części postów..., bo co do komedyjek to było już wcześniej wyjaśnione...

do Darken- szanuję twoje zdanie na temat jej grania i argumenty, które przytoczyłeś były jak najbardziej słuszne, lecz ja myślę, że to wszystko wynika ze scenariuszy, bo wszystkie kreowane przez nią postacie są do siebie bardzo podobne, a co do wyrazu twarzy to moim zdaniem wielu aktorów ma w większości filmach taki sam wyraz twarzy, choćby Cage, Sandler, czy ( nie czepiać się) De Niro...,

P.S Nie jestem jakimś fanem Hilary, ale lubię filmy z jej udziałem, A i zgadzam sie tez, ze nie tylko komedyjki sprawiaja przyjemnosc...

hary_5

Gdy byłam mniejsza uwielbiałam słuchać jej piosenek teraz już słucham tylko wybranych i już mało ich zostało ;( A co do filmów z jej udziałem to akurat uwielbiam oglądać moim zdaniem bardzo dobrze gra te role. Może nie jest jakąś bardzo wybitną aktorką ale zła też nie jest ;)