Hugh JackmanI

Hugh Michael Jackman

8,7
90 188 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Jackman

Hugh Jackman został wybrany na gospodarza Oscarów 2009!
bardzo się z tego cieszę, ale jednak trzeba przyznać że to dosyć szalony pomysł. Akademia wybierając go na gospodarza wykazała się wielką odwagą.
Jackman w ostatnich latach jest jednym z bardziej rozpoznawalnych aktorów Amerykańskich, i Akademia liczy że jego nazwisko może przyciągnie więcej osób przed telewizory, bo w ostatnich latach gala oscarowa miała najmniejszą frekwencję przed TV, od chyba 20 lat. Było to też spowodowane tym że w głównych kategoriach były nominowane obrazy skromne, nie będące wielkimi przebojami w kinach i do tego dochodziła średnia, żeby nie powiedzieć mała liczba nominacji dla danego filmu (najwięcej nominacji dla jednego filmu przez ostatnich 5 lat nie przechodziła 8, a w latach poprzednich dochodziła nawet do 13). Chcąc teraz poprawić oglądalność, Akademia musi nominować co najmniej dwa filmy w ok. 10 kategoriach lub wyżej. Może nawet znajdzie się miejsce w głównej kategorii na największy hit tego roku tzn. dla "Mrocznego Rycerza",który zdaniem niektórych ma naprawdę duże szanse. To by podniosło na pewno oglądalność. Po zakończeniu gali Oscarowej 2008, przewodniczący Akademii Filmowej powiedział że zrobi wszystko aby podnieść oglądalność podczas następnego wręczenia nagród. Aby to uczynić Akademia musi najprawdopodobniej zrobić tak jak wyżej napisałem, inaczej chyba się nie da.
Pozdrawiam!

wojtek40i4

mała poprawka: Hugh jest z Australii;P czyli australijski aktor. Mam nadzieję, że jako gospodarz się sprawdzi i pokaże klasę;)

wojtek40i4

och uwielbialam go jako gospodarza tony awards :D
mam nadzieje ze na oskarach bedzie rownie zabawny ;)

Rahead

zgadzam się.....za kazfym razem jak to oglądam http://pl.youtube.com/watch?v=VMVQGj2yJY8 to sie smieje i coraz bardziej nie moge się doczekac Oscarów;p

wojtek40i4

mam nadzieje,ze z nim bedzie o wiele ciekawiej, bo komicy prowadzacy dotad gale raczej psuja ten wieczór