Hugh Laurie podbija swą postacią w `Housie` wiele osób. Mało kiedy zdarzają się osobowości, które są do bólu szczere a przy okazji mają tak ciężki/trudny charakter jaki ten człowiek posiada w serialu. Myślę, że właśnie dzięki swojej roli, zapewne również aparycji, zdobył dużą popularność. Ciekawie się ogląda serial z jego udziałem, jednakoż uważam, że gra aktorska Laurie`go jest być może odzwierciedleniem jego prawdziwej natury, bo jak dla mnie jego cynizm jest celujący a on się do takiej roli najwidoczniej nadaje.
Jeśli nie znasz go osobiście lub nie zapoznałeś się z jego wypowiedziami w realu to takie gdybanie nie ma większego sensu. Stwierdzenie "być może odzwierciedleniem jego prawdziwej natury, bo jak dla mnie jego cynizm jest celujący" jest niczym nie uzasadnione. Żeby można było mówić o cynizmie danej osoby to trzeba się odnieść do jego wypowiedzi, sposobu traktowania ludzi, sposobu życia w realu (wywiady, jego wypowiedzi zamieszczone na stronach lub w gazetach- oczywiście muszą być autoryzowane, a nie sensacje typu ktoś powiedział,że...).