J.K. Rowling

Joanne Rowling

8,8
3 177 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby J.K. Rowling

Ładna, skromna, i do tego to ONA napisała Harrego:) Pieniądze nie przewróciły jej w głowie, wciąż pamięta czasy gdy miała 60 funtów tygodniowo na utrzymanie. Bardzo ja lubię jako człowieka. I to że napisała jeszcze jedna z najfajniejszych książek na świecie, to już inna sprawa:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jacek_7777

Swoją autobiografię zostaw dla siebie, dobrze??

użytkownik usunięty
Ove

Jeśli uważasz, że pieniądze nie przewróciły jej w głowie, to ciekawa jestem jak wyjaśnisz fakt kupienia przez nią ogromnej posiadłości i zamku w Anglii. Co do jej urody i skromności tez bym miała zastrzeżenia. Poza tym myślę, że pisarz (choć ja ją pisarka nie nazywam - to obraża prawdziwych pisarzy na całym świecie) powinien przede wszustkim dobrze pisać, a nie ładnie wyglądać.

użytkownik usunięty

I pisze świetnie! Większość przeciwników HP i Rowling nie ma ŻADNYCH argumentów! A to, że się znajdzie paru malkonentów bezpodstawnie mieszających tą panią z błotem, nie zmieni tego, że "Harry Potter" był, jest i będzie czytany przez miliony. Wszak nie powstało jeszcze takie dzieło na świecie, żeby nie znalazł się jakiś jeden, który na nie pobluzga!

Ove

I to mi się podoba.
Masz u mnie plusa Ove.
hhmmm
Ta dziewucha Morwen mnie powoli wnerwia.

użytkownik usunięty
ron_whisky

Widać wnerwiam cię, bo zdajesz sobie sprawę, że mam rację. W tym momencie przychodzi mi na myśl powiedzenie - "uderz w stół, a nożyce się odezwą".

Morwen, czepiasz się, nie wiadomo czemu.

lubieyaoijakch

Pewnie sama jej zazdrościsz: urody, zdolności pisarskich i zamku w Anglii. Więc się nie czepiaj i spadaj...

Morwen, czepiasz się, nie wiadomo czemu.

lubieyaoijakch

A gdybyś Ty miałą tyle pieniędzy to nie wydawałabyś ich na przyjemności? W końcu po to one są-żeby je wydawać. Nie wiem, może Ty byś je trzymała w sejfie i codziennie podziwiała...

veritaserum

zamek w Anglii? A to dobre, hehe:)
kocham ludzi, którzy wierzą w takie bzdury:) nie zapominaj, że oprócz tego żywi się wyłącznie krabami, rozpuszcza swoje dzieci, namawia męża do rzucenia pracy, by zajął się tylko nią i atakuje obsługę hotelową, kiedy ta czeka na napiwek:)

popieram twórcę tego tematu. Widać, że sława nie uderzyła jej do głowy po prostocie, z jaką wypowiada się o rozmaitych sprawach na swojej stronie. Ma urocze poczucie humoru. Nie wiem czemu okreśalnie jej pisarką miałoby być obraźliwe dla kogokolwiek. Tak się chyba nazywa ludzi, którzy zajmują się pisarstwem? Rozumiem, że jej twórczość może się nie podobać, nie rozumiem natomiast kto ci dał prawo, Morwe, do bezwględnego decydowania o tym, co można nazwać książką, a co nie. Może nie tworzy dzieł ambitnych, ale na pewno jej powieści są zabawne i starają się przekazać jakąś prawdę o życiu. Cenię ją za wiele ciekawych spostrzeżeń ad ludzkiej natury.

Pozdrawiam wszystkich, bez wyjątku:)
aha i popieram przedmówcę. Tyle łoży na instytucje charytatywne, że nawet gdyby za resztę kupiła sobie dwadzieścia zamków, to jej prawo. Ale mieszka w zwykłym domku z pięcioma sypialniami, co zważywszy, ze ma trójkę dzieci, nie jest chyba dużą ekstrawagancją.

ares_maskot

Ci, którzy twierdzicie że J.K. ROwling odbiło i tak dalej z powodu kasy, powiedzcie mi jak to jest, że nic o niej nie słychać? Mówią o niej w mediach dopiero przy okazji premier/plotek związanych z kolejnymi częściami Pottera. Raczej inaczej jest ze sławnymi bogaczami którym odwaliło od kasy, mam rację?

Poza tym bardzo sympatyczna z niej osoba. Kupiała zamek - i co z tego? Stać ją na to, więc w czym problem?

Mierzwiak

Ja, gdybym miała tyle pieniędzy co ona, to bym sobie kupiła zamek, wynajęła służbę, miałabym basen i wielki ogród. Ale co z tego? Czy ta Morwen cała nie zrobiłaby tak samo? To po co są pieniądze?
A Rowling zasłużyła.

Emma_Orchidea

A ja ją lubię, nie tylko za to, że napisała te książki, ale za to, że jest sobą, można zliczyć jej wady i jej zalety. Ale po co? Są tacy co ją lubią i tacy co jej nie lubią, są gusta i guściki, ludzie i parapety (bez urazy :)

PozdroOo

Emma_Orchidea

Morwen by przelała na konto Rydzyka to siano xD Hłe hłe

dracus

Zgadzam sie Bardzo ją lubie. Jest porostu normalna. I świetnie pisze. Nie rozumiem ludzi którzy ją krytykują. A to , że aktorzy cały czas romansują, rozwodza się i maja kilka domów po 20 ml dolarów to nik tego nie zauważa?

użytkownik usunięty

Nie masz racji, bo nie przedstawiłeś nawet opinii, ja zauważyłem w twojej tylko jakiś bełkot pozbawiony wszelkiej treści merytorycznej. A Rowling pracowała nad "Potterem" 17 lat, przez pierwszych siedem nawet nie będąc pewną, czy książka trafi na półki sklepowe- tak do wiadomości idiotów piszących, że HP powstało tylko dla kasy!

Ove

Ludziska, jak byście mieli tyle pieniędzy, to oprócz ratowania głodujących w Afryce, czekiem dla Ojca Dyktatora i małym domkiem dla rodziców też byście kupywali domy, zamki, itd., itp., ja pewnie również. Wystarczy porównać, co zrobiła kasa z Tomem Cruisem?

Ove

No ładna to nie bardzo, i z tym pisaniem to też coś nie tak.

Ove

No ładna to nie bardzo, i z tym pisaniem to też coś nie tak.

Jessie

Nie wiem jak określasz swoje kanony piękna, ale nie trzeba być Beyonce, aby być ładnym. Ja o wiele bardziej cenię naturalne piękno niż silikonowe wieszaki na kostiumy. Rowling ma dojrzałą i nienachalną urodę. A co do pisania, kwestia gustu:) Moim zdaniem napisała jedną z najfajniejszych książek jakie czytałem; ani nie najlepszą, ani najbardziej oryginalną, po prostu piekielnie fajną.

Ove

Szkoda tylko, że dopiero rok po mojej edukacji^^ jej książki zostały wpisane do szkół nie tylko z oddziałami integracyjnymi, ale i do normalnych szkół - jako podstawowa lektura ;)
Wyobrażacie to sobie?

*Napisz charakterystykę wybranej przez siebie magicznej postaci.
*Opisz krótko czy chciałbyś być Harrym Potterem i dlaczego.
*"Wiele światów połączonych" - jaka jest rola magicznych zwierząt i roślin w świecie fantasy? Napisz rozprawkę, że wyimaginowany świat jest podstawą wielu mitów, legend i podań; podaj po 4 przykłady.

To tylko przykładowe zadania... ech, chciałbym choć raz nie zdać ;D

freepick

"*Napisz charakterystykę wybranej przez siebie magicznej postaci"
Harry Potter- dzieciak, którym zachwycają się miliony innych.
"*Opisz krótko czy chciałbyś być Harrym Potterem i dlaczego"
Nie chciałbym być Harrym Potterem. Nie chciałbym wysługiwać się innymi i patrzeć jak konają.
"jaka jest rola magicznych zwierząt i roślin w świecie fantasy?"
fajna

Altair9

UUU widać jak bardzo dobrze udało ci się zrozumieć książkę, a podobno Rowling pisze takim prostym językiem... najwyraźniej niewystarczająco :))