J.K. Rowling

Joanne Rowling

8,8
3 238 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby J.K. Rowling

Bo kiepsko pisze, a ludzie dziś niestety lubię książki puste. To już lepszy od niej jest Dan Brown. 1/10

Jessie

Zgadzam się.

Jessie

Jak jej nie lubisz to twoja sprawa, ale to nie powód aby dawać najniższą ocenę. Właśnie przez takich debili jak ty, nie patrzę na rankingi bo dobre filmy mają po 6-7 punktów (nie lubię więc dam 1, lubię konkurencję więc dam 1), zaś bylejakie po 8-10.

Co do pozostałej części - Rowling wcale nie pisze byle jak. Ma wielki talent, dzięki któremu nawet "nieczytające dzieci czytają jej książki nawet kilka razy". A chodzi tu o stylistyke. Książka napisana jest w sposób, który zaciekawia, co jest jej największym atutem, gdyż większość pisarzy - choć ma wspaniałe pomysły nie potrafi zaciekawić czytelnika. Uważam że pan Brown może być najlepszym przykładem. Książki sensacyjne cieszą się dobrym zainteresowaniem, a jednak książki pana Browna są puste, gdyż autor w żaden sposób nie potrafi zainteresować czytelników. Ponadto pan Brown jest wyjątkowo zarozumiały, a jego powieści są naprawdę bylejakie, co widać na przykładzie jego "wspaniałego" dzieła - Kod da Vinci.

MojeGBA

I kto tu jest debilem? Kilka osób dało 1 osobie, którą ty lubisz i od razu piszesz, że są debilami.

Altair9

A czy ja napisałem że ją lubię? Nie.

A debilami są bo przez takich jak oni nie można zwracać uwagi na wszelkiego rodzaju rankingi.

MojeGBA

Niestety w tym kraju panuje demokracja.

Altair9

To akurat demokracja, ale jeżeli widzę jakie zasady obowiązują w tej punktacji to mnie szlag trafia...
"Mój ulubiony film to Opowieści z Narni, a Harry Potter jest konkurencją, więc dam mu 1/10 choć go nie oglądałam"
Normalnie szlag mnie chcę trafić czytając takie komentarze... Polska ? O zgrozo, jakim cudem ten kraj nadal istnieje.

MojeGBA

A czego ty oczekujesz? Czegoś w stylu:
"Nie lubię Harrego Pottera, ale dam mu 10/10"?