Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
90 559 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Czego on nie ma żadnych nagród ? Przecież on o ile się nie myle dostał 3 oskary.

Kryychaa

Wczoraj jeszcze były...

-za krótki... co to ma być?!

Corderosa

Już wiem. Mają robić nowy system nagród i trwaja prace.

Kryychaa

Oscary od baaardzo, baaardzo dawna nic nie znaczą.

Masa miernot ma Oscary i to za takie kiepskie filmy, że szkoda gadać.

A nigdy nie dostały Oscara takie giganty kina jak Orson Welles, Stanley Kubrick, Charles Chaplin, Alfred Hitchcock, itd...Za to Martin Scorsese dostał za gniota, a nie za to co powinien.

Gala Oscarów to poprawny politycznie cyrk, któy nie jest żadnym wyznacznikiem talentu i wielkości artysty.

Nie zdziwię się jak Oscara dostanie aktor - 50 Cent za swoją ostatnią "wielką rolę", w końcu Wielka Kapituła Oscarowego Cyrku nie może być rasistowska i MUSI docenić tego "czarnoskórego geniusza"! ;-)

lisoszakal

Welles- 2 Oscary, Kubrick- 1 Oscar, Chaplin- 3 Oscary, Hitchcock- 1 Oscar. No więc wygląda na to, że dostali...

Ale rzeczywiście kilka osób nigdy nie powinno dostać Oscara (patrz Goldie Hawn), a wielu utalentowanych aktorów nigdy go nie dostało. Wielu też powinno dostać kilka Oscarów, a dostali jednego i to po serii nominacji (patrz Sean Penn, który dopiero za piątym razem dostał Oscara). Teraz ta nagroda niewiele znaczy, a szkoda, bo kiedyś dostawali ją naprawdę tylko wybitni aktorzy (patrz Brando).

szyszak

Kubrick nigdy nie dostał Oscara...
Największe nieporozumienia Oscarowe, to jak dla mnie Foxx, Halle Berry (!!!) i Reese Witherspoon. ...

Kryychaa

Wiadomo ,że akademia to też ludzie które mają swoje sympatie i anty symaptie ;)Najlepszym tego przykładem była Pani Monroe..Marilyn nie była lubiana ,bo uważano ją za głupią blondynkę dlatego uznano że nie zasłużyła na oscara .. :(Była zbyt kontrowersyjna jak na owe czasy.Nie docenionych
aktorów można wymieć bez liku.A zgadzam się że Rysia to chyba największe nieporozumienie.

Little_Dean

O ile dobrze pamiętam ,to Kubrick za odyseje dostał za efekty specjalne ;) lol

Kwic

Ale nigdy nie dostał jako najlepszy reżyser, scenarzysta, czy film, a powinien i to kilkakrotnie. Martin Scorsese dostał oscara jako najlepszy reżyser, za The Departed, która według mnie jest średnim filmem, o dość dużym stężeniu komercji.

Dlacego go dotsał? Bo konkurencja na Oscarach w 2007 (i nie tylko w tym roku), była tak słaba, że wychodzi na to, iż Infiltracja była najlepszą produkcją w bieżącym roku.

Jak już wcześniej smęciłem - nie robi się już takich filmów jak dawniej. Świat zeżarła komercha. Może jeszcze nie wszystko, ale napewno z 60 czy 70 procent.

Pozdrawiam, krzysztofellas.