Jw. Jakie jest wasze TOP 10 aktorów?
Moja subiektywna lista: Od razu mówią, że ekspertem kina nie jestem, kieruję się jedynie
swoimi uczuciami odnośnie danego aktora.
1. Robert De Nrio
2.Jack Nicholson
3.Samuel L Jackson
4.Jason Statham
5.Denzel Washington
6.Robin Williams
7.Bruce Willis
8.Al Pacino
9.Will Smith
10.Morgan Freeman
A na 11 pozycji Karolak, a co? Lubisz go że tak się dopytujesz? A tak serio to twój wpis żałosny, kto to w ogóle jest Karolak? Dla mnie zero.
A po drugie po co ta ironia? Nie podobają ci się tacy genialni aktorzy jak De Niro czy Nicholson, którzy wykreowali kilka świetnych kreacji filmowych, czy tak świetny aktor jakim jest Denzel Washington czy Morgan Freeman to idź oglądaj polskie szmiry typu Klan, tamtejsi aktorzy ci się spodobają. Pozdrawiam :)
Myślałem że na tym forum są sami koneserzy kina. Oceniasz De Niro na pierwszym miejscu, zaślepiony tabloidami, a pomijasz genialną kreację Karolaka w "Kac Wawie". Zastanów się, czy nie dyskryminujesz go tylko dlatego że jest murzynem?
1. Robert De Niro
2. Al Pacino
3. Jack Nicholson
4. Jack Lemmon
5. Christopher Walken
6. Daniel Day-Lewis
7. Leonardo DiCaprio
8. Brad Pitt
9. Joe Pesci
10. Morgan Freeman
Ja nie mógłbym wybrać dziesiątki najlepszych aktorów historii. Wymieniacie tu De Niro,. Pacino, Nicholsona, Spacey'ego, Day-Lewisa i innych wspaniałych aktorów. Ale pomijacie również wielu, wielu innych mistrzów, wcale nie gorszych od wyżej wymienionych. Ja nie mógłbym zrobić takiego swojego osobistego rankingu najlepszych aktorów, bo nie miał bym serca pominąć innych, wspaniałych aktorów jak np: Paul Newmann, Dustin Hoffman,. Morgan Freeman, Tom Hanks, Edward Norton, Russel Crowe, Sean Penn, Leonardo DiCaprio, Robin Williams, Jack Lemmon, Anothony Hopkins, Michael Caine. Nie mógłbym wymienić dziesiątki. To zdecydowanie za mało.
jedyne co mi się nie podoba to Jason Statham aż na 4 miejscu i Pacino, dopiero na 8, ale każdy ma swój gust. U mnie Pacino na 1 miejscu.
Przesadziłeś z Willem Smithem - dobry aktor, ale bez przesady, Al Pacino za nisko, Freeman też. Statham też odpada z 10, Robin Williams chyba też, Samuel L Jackson trochę spada. Brakuję Hanksa, Eastwooda w sumie mógłbym jeszcze paru wymienić. Ale tak jak napisał mucka77777 - też nie mógłbym wymienić 10, bo to jest jednak ciężkie, bo gdzie wymienić straszych aktorów jak Henry Fonda, John Wayne, James Dean itp... nie mówiąc o wielu wspaniałych aktualnych.
1 KIRK DOUGLAS
2 Jack Nicholson
3 MARLON BRANDO
4 Zbigniew Cybulski
5 JAMES DEAN
6 Henry Fonda
7 RICHARD BURTON
8 Jack Lemmon
9 Al Pacino
10 Sylvester Stallone
1.Tomasz Karolak
2. Vin Diesel