Jake Gyllenhaal

Jacob Benjamin Gyllenhaal

8,7
135 493 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jake Gyllenhaal

Chciałby abyście wstawiali tu swoje ogólne oceny Jake'a w skali do 10. Jeśli możecie to uzasadnijcie czemu akurat tyle. :)
Ja daję 9/10:
za jego bardzo dobre role: Doonie Darko, Tajemnica Brokeback Mountain, Zodiac i Autostrada oraz życiowe rozterki. Te filmy z nim widziałem i mogę śmiało powiedzieć że zagrał w nich najlepiej jak potrafi. Ale cenię go też za to że nie odbiło mu jeszcze z powodu kariery, jak to nie którym. Ale przed nim jeszcze wiele pracy, pewnie zagra jeszcze w nie jednym dobrym filmie.

Gimer1992

No oczywiscie 10/10!!! Jesli mozna bybylo dalabym 11 :)))
Jake jest poprostu boski!!!
Najbardziej kocham go za TBM. Na drugim miejscu Transfer. Ale obiecalam sobie ze ogladne wszystkie filmy z Jego udzialem. I mysle ze nawet jesli film jest taki sobie to i tak bedzie mi sie podobal bo gra w nim Jacob :*******

marrika

10/10 Ponieważ bez problemu i sztuczności może być zwariowanym i radosnym Bubbel Boy'em oraz niezwykle czułm, melancholijnym i tajemniczym Jackiem Twistem.
Jego osoba zagra każdą rolę i co najważniejsze, do każdej pasuje :D

wow_87

10/10 Najbardziej podobał mi się w Tajemnicy Bokeback Mountain, bo pokazał, że jest prawdziwym aktorem i nie boi się wyzwań.

natasha_16

racja zagrał niesamowicie. ogólnie wielki talent

Gimer1992

8/10
bo jest dobrym aktorem
jednym z najlepszych przed trzydziestką
ale wszystko jeszcze przed nim
no i jest ciachem

sierpniowy

9/10.
Uwielbiam go,ale jeszcze trochę przed nim...
Jest świetnym aktorem,szczególnie podobały mi się jego role
w ,,Tajemnice Brokeback Mountain'' i ,,Mila księżycowego światła''.
W tym pierwszym ponieważ widac że nie boi się wyzwań i potrafi im
sprostac,a w tym drugim,ponieważ jest tam strasznie słodki,świetnie wczuł się w role,no i grają tam (oprócz niego) inni świetni aktorzy,Susan Sarandon i Dustin Hoffman ;)
Życzę mu jeszcze wielu wspaniałych i niezapomnianych roli.

pozdrowionka :)

SmallCrime

dla mnie tez 10\10 jeden z obecnie najlepszych aktorow ale chyba nie do konca doceniany... moja ocena glownie za Donniego Darko i TBM, bo to chyba jego najlepsze role, z tych ktore widzialam:) no i podobal mi sie tez w Zodiaku:) generalnie dziwie sie ze nei jest wyzej w rankingu;//

ewcynka16

10/10
Czemu?
Bo widziałam Donniego Darko, Dowód, Jarehead, Tajemnice Brokbeck Mountain, Good Girl, Pojutrze, Zodiac i w tych wszystich filmach był niesamowity. Biorąc pod uwagę jak jest młody i jak wiele ma już dobrych filmów na koncie wydaje mi się,że w przyszłości może powazne stanowisko w shobiznesie. Jest niedoceniany,niestety...pewnie dlatego,że nie grywa w komercyjnych filmach...

dziabonczek

dziaboneczek.. jak zwykle bardzo zbieżna ocena z moją ;p przynajmniej w przypadku Jake'a ;D

10/10 za to jakim jest świetnym aktorem i w jak wielu różnych produkcjach brał udział i jak trudne postaci musiał wykreować ('Donnie Darko' - nastolatek z problemami psychicznymi; 'Brokeback' - kowboj gej; 'Jarhead' - żołnież z rozterkami morlanymi; 'Balonowy chłopak' - kreacja komediowa........... no i mogłabym dalej wymieniać chociażby 'Dowód', 'Pojutrze', 'Zodiak'...)

no i za to świetne poczucie humoru :D

pzdr

BenQ

Hehe, fani Jake przeważnie mają podobne oceny :))
A jeśli widziało się większość filmów z jego udziałem to naprawdę jest się nad czym (kim) zachywcać ! :)

Oj tak, prywatnie to ten facet jest niesamowicie zabawny i uroczy. Wystarczy obejrzec jakiś wywiad na youtubie a już lepszy ma się humor. :)