Jake Gyllenhaal

Jacob Benjamin Gyllenhaal

8,7
135 523 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jake Gyllenhaal

najlepsza rola Jake'a? Moim zdaniem w "Pojutrze" jako Sam Hall i "zodiaku" jako Robert Graysmith :D

Mala_Lady_Punk

Moim zdaniem zdecydowanie Donnie Darko oraz Jack Twist w "Tajemnicy Brokeback Mountain".

Laura_Melody

zgadzam się z lilyanne.
Poznałam i baardzo polubiłam Jake'a za rolę Donniego, a rolą Jacka-fucking-Twista kupił mnie całkowicie.
W "Zodiaku" podobał mi się już trochę mniej, ale, kurcze!, tak czy inaczej strasznie lubię go jako aktora;)

Mala_Lady_Punk

powyżej wymieniono wszystkie moje ulubione kreacje Jake'a :) ale podobał mi sie także w Balonowym Chłopaku, był taki...słodki i śmieszny :D bo jego rola w Jarhead też w sumie nie była zła ale film nie przypadł mi do gustu, chociaż Jake źle nie zagrał. Nie miałam okazji obejrzeć Dowodu a bardzo bym chciała zobaczyć jak tam wypadł. Ale za taką rolę nr 1 uważam Donniego Darko...świetna kreacja

ewa1292

Najlepsza rola to bez wątpienia 'Donnie Darko'. Do lepszych zalicza się też na pewno rola w 'Brokeback Mountain', 'Pojutrze' i 'Dowodzie', chociaż w tym ostatnim nie był aż tak widoczny. Nie widziałam 'Jarheada' i 'Moonlight Mile'. Co do 'Balonowego Chłopaka' to zgadzam się z przedmówcą.

BenQ

Tylko Donnie Darko. Potem gdzies dalej Brokeback Mountain. A potem daleko nic.

187

Jack Twist
Donnie Darko
Robert Graysmith
Homer Hickham

i

Jimmy w Bubble Boy

sunnyweather

Jack Twist
i
Sam Hall

rozilla

Jack Twist i rewelacyjny Donnie Darko.

To jak genialnym jest aktorem pokazują występy z jego udziałem w np. programach telewizyjnych.
Osobiście jest strasznie zabawny, radosny, trochę nadpobudliwy i czarujący, a w tych filmach (w szczegolnosci w Donnie Darko) gra mężczyzne tajemniczego, chorego, zupełnie innego niż jest naprawdę.
Dwie skrajności.

Cudnie umie się wyłamać z tego jaki jest naprawdę. :))