Założyłam konto na tym portalu, żeby się dowiedzieć, w jaki sposób oceniacie aktorów, gdyż jest to dla mnie w tej chwili rzecz niepojęta. Jakim cudem ten blondwłosy dzieciak stoi wyżej w rankingu niż Ferency, Olbrychski, Pazura czy nawet jakieś inne pożal się boże bożyszcze, za to o zdecydowanie większym dorobku - Zakościelny?
hmmm - piszę tutaj, bo w sumie tylko ten post nadaje się do mojej opinii... otóż co do Kuby, to prawda, że jest utalentowanym aktorem, zachwycił mię w SALI SAMOBÓJCÓW,a w YUMIE, dubelt :D... ale - może to i tylko moje subiektywne oko, ale jak tak pierwszy raz go zobaczyłam na dużym ekranie, kurcze, pierwsze moje skojarzenie- Ville Valo :))... może to tylko mnie się tak zdaje, ale yakie jest moje zdanie :D... lubię jego grę, po prostu :)
Trochę cierpliwości moja miła, niedługo skończy się moda na tego chłopca i biedak bedzie musiał zasilić obsadę Klanu.
Ja sugeruję się przy ocenie głównie poziomem gry aktorskiej i czy ktoś ma potencjał czy nie.. Serio młodemu pokoleniu ciężko przebić się przez takiego Pazurę , Lindę czy Gajosa- są wspaniałymi aktorami pokazali swój kunszt aktorski nie tylko przed kamerą ale i na deskach teatru, z tego wszyscy reżyserzy/ producenci chcą mieć któreś z tych nazwisk w produkcji. Zaś młode talenty typu Gierszał miała problem żeby się przebić, a jak uda im się w końcu pokazać w świetnym filmie to są pod ostrzałem takich ludzi jak MarciaMcAdams, którzy nie patrzą na talent a jedynie pod płytkim perspektywem urody oskarżając innych o krótkowzroczność będąc samemu ignorantem.
Dlatego, że na filmwebie jednak najwięcej udziela się młodych (lub bardzo młodych) ludzi, którzy są zainteresowani współczesnym kinem, a już mniej tym sprzed lat. Nie dziwię się, że Gierszał ma lepszą ocenę od Olbrychskiego, skoro teraz jest na topie i robi świetne filmy, a Olbrychski od lat nie miał dobrej roli. I nikt z młodych nie wie i nie chce wiedzieć, że te 40 lat temu Olbrychski był najlepszym, najbardziej rozchwytywanym aktorem w Polsce, następcą Cybulskiego, etc. Trochę smutne, ale prawdziwe. I tak to lepsze, niż ciągłe patrzenie wstecz. A Zakościelny to polskie drewno, więc jego ocena na filmwebie i tak już jest zawyżona. A Gierszał naprawdę zapowiada się na świetnego aktora... FILMOWEGO. Boże, trzymaj go z dala od sceny, bo dykcję to ma fatalną, w teatrze TV połowy jego kwestii nie zrozumiałam...
nynavee zgadzam się z Tobą, właśnie nie ma dobrych ról dla takich aktorów jak Olbrychski a szkoda, jeszcze mógłby wiele pokazać. Teraz to tylko pozostało nam czekać na to co pokaże młode pokolenie, tylko żeby mieli faktycznie w czym grać.... większość ucieka do teatru bo nie ma co grać na ekranie kinowym, albo uciekają w seriale.
Yyyy ... sorry,ale on ma 25 lat i na pewno nie jest dzieciakiem ;//
Bo nie zawsze grać będą ci co ich wymieniłaś,przyjdzie czas na inne pokolenie,więc ogar i do swoich krów biegnij !!!!!!!!
Dzieciakiem?? Kobieto no daruj już sobie on ma 25 lat. Ty chyba musisz mieć z 60, że 25-letni facet jest dla Ciebie dzieciakiem. Gierszał jest naprawdę utalentowany i to się liczy
już spieszę z odpowiedzią na Twoje zdziwienie:)
ano jest tak dlatego że ok 80% użytkowników tego portalu to ludzie w wieku 16-20 lat.
Wszystko jasne? :)
Pozdrawiam
Zarówno Zakościelny, jak i Pazura aktorami są miernymi. Daniel Olbrychski jest aktorem wyjątkowym i tu się zgodzę, że teoretycxznie powienien być w rankingu wyźzej. I już odpowiadam dlaczxego teoretycxnie, otóż ponieważ większość osób ocenia aktorów tylko tych, których bardzo lubi oraz tych, których bardzo nie lubi, a nie wszystkich, z którymi widział jakieś filmy. Stąd te dysproporcje. Teraz młodzież lubi Gierszałą i na niego głosuje, a na Pana Olbrychskiego nie, bo z nim nawet filmów nie widzieli najprawdopodobniej. Ot i cała filozofia.