Ostatnio w Warszawskim Empiku odbyła się konferencja prasowa z aktorami młodego pokolenia, którzy dostali nominację do nagrody i. Zbyszka Cybulskiego.
Nominowani zostali: Magdalena Czerwińska, Roma Gąsiorowska (za rolę w filmie "Ki" ; jeśli ktoś nie wie to ona "była" Sylwią w Sali Samobójców.), Magdalena Popławska, JAKUB GIERSZAŁ (za rolę w filmie "Sala Samobójców") oraz Leszek Lichota i Eryk Lubos..
Na konferencji pojawili się wszyscy nominowani, prócz Kuby, którego zatrzymały sprawy zawodowe, czyli ZDJĘCIA DO NOWYCH FILMÓW, KTÓRYCH JUŻ NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ! :)
Stawiła się także Roma Gąsiorowska, która podczas konferencji prawdopodobnie została zapytana o pracę z Kubą na planie "Sali Samobójców". Wypowiadała się o Kubie w samych superlatywach. Mówiła, że praca z Kubą była dla niej przyjemnością i wielkim wyzwaniem, ponieważ Kuba JUŻ teraz jest tak dobry, że ona nie wie co będzie dalej. Cytat: - "Praca z nim była niesamowitą przyjemnością. Dla mnie to odkrycie. Uważam, że jest niezwykle zdolny i wrażliwy. Stawiał mi ciągle nowe wyzwania. W pewnym momencie powiedziałam nawet reżyserowi, że nie dam rady" .
Jeszcze gdzieś indziej Roma mówiła, że w niektórych scenach Kuba dawał sobie radę zdecydowanie lepiej niż ona, że nie mogła mu dorównać, a co dopiero przegonić.
To niesamowicie miłe, że tak wypowiadała się o Kubie, który był nieobecny i wcale nie musiała tak go hmm "reklamować", a jednak chciała.
Jeszcze trzeba zauważyć, że nie tylko my, którzy nic nie wiemy o kinie, uważamy, że Kuba jest dobry, tak myślą również specjaliści, krytycy filmowi i dużo bardziej doświadczeni aktorzy! Tylko się cieszyć i czekać, aż Kuba całkowicie zawładnie naszym kinem z, którego WRESZCIE zaczniemy być dumni! :D