Jakub Gierszał

8,2
34 966 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Gierszał

Za rolę w Sali Samobójców należą mu się najlepsze nagrody w fachu filmowym !
Nie dość ,że przystojny(tylko w czarnych włosach) to jeszcze utalentowany !
Jeśli ktoś nie oglądał polecam film SALA SAMOBÓJCÓW
A jeśli ktoś nie jest do tego filmu przekonany radze obejrzeć go w skupieniu jeszcze raz ! :)

milkakeri

Chyba nie wiesz o czym mówisz, ten typ to zwykłe drewno aktorskie. Słabizna.
Chociaż "Sala Samobójców" jest świetna.

karas6610

Drewno aktorskie ? Czemu tak sądzisz? Samą rolą w SALI wykazał swój talent (może nie duży ale jednak) i potencjał

milkakeri

hmm...a ja myślę,że bardziej wykazał się we WCK.
Rzadko zdarza się,żeby aktor drugoplanowy ukradł film aktorowi,który gra rolę główną. Takie rzeczy tylko z Jokerem :)

milkakeri

Przepraszam Cię bardzo, ale studiuję na Wyższej Szkole Filmowej w Łodzi i, powiedzmy, mam nieco inne (żeby nie powiedzieć "bardziej profesjonalne") spojrzenie na ten temat :)

karas6610

Więc może przemawia przez Ciebie zwykła zazdrość. :]
No chyba ,że jesteś w stanie logicznie wytłumaczyć mi co z jego aktorstwem (bądź talentem) jest nie tak

milkakeri

Nie zrozumiesz tego, zbyt dużo teoretycznych formułek, nie jestem ćwiczeniowcem. BTW. nie muszę być zazdrosny, bo jestem na kierunku reżyserskim, a nie na aktorskim. Ale to jeden pies, i reżyser i profesjonalny aktor muszą znać się na filmie. Ten człowiek to zwykłe drewno, zaakceptuj to.

milkakeri

Przepraszam Cię bardzo, ale studiuję na Wyższej Szkole Filmowej w Łodzi i, powiedzmy, mam nieco inne (żeby nie powiedzieć "bardziej profesjonalne") spojrzenie na ten temat :)

karas6610

Trudno było się dostać? Marzę o tej szkole od dziecka...

nomercy1410

Egzaminy są w chu.j trudne. Zwłaszcza jeżeli mówią Ci: Proszę zagrać kolor zielony.
O.o'

karas6610

ale to jesteś na filmie czy dramacie? jaki to kierunek?

karas6610

Kolor zielony ? O_o ciekawie :D

karas6610

Myślisz, że Kuba dostał się po znajomości?

Agnieszka_106

Powiem Wam szczerze, że ja też nie jestem zachwycona jego grą...Ale co ja tam wiem, nie znam się;) jednak skurczybyk jest przystojny:)

Agnieszka_106

Prawda.Przystojniak ;)

Agnieszka_106

myślę,że pomogło mu się dostać nazwisko. I to bardzo.
Natomiast wszyscy filmowcy Kubą się zachwycają,więc nie wiem skąd takie wasze krytyczne zdanie?

nomercy1410

Kuba jest świetny i tyle

karas6610

rola w Sali byla wybitna i przyznaja to wszyscy krytycy wiec wez sie ogarnij czlowieku i nie wypisuj glupot. Pozdrawiam

student22

Zgadzam się

student22

Hej,ale wszyscy krytycy mówią też ,że Drzewo Życia jest wybitne i ,że Malick ma duże szanse na oscara w tym roku. Ponadto polecają fenomen- 'Musimy porozmawiać o Kevinie', który w branży filmowej jest na bardzo wysokiej pozycji. Ty te dwa filmy oceniłeś 1/10.
Trochę mniej hipokryzji a więcej tolerancji

nomercy1410

co ma piernik do wiatraka? Czy ja napisalem ze zgadzam sie zawsze z opinia krytykow na temat wszystkich filmow? Drzewo zycia to przedziwny film i mnie ani troche nie przekonal. A tu rozmawiamy o roli Gierszala w Sali samobojcow i w tym przypadku zgadzam sie z opinia krytykow.

student22

No tak,wybacz. Nie napisałeś,że zgadzasz się z opinią krytyków co do WSZYSTKICH filmów. Wiec raz zdanie krytyka jest dla Ciebie argumentem a raz jest pustym zdaniem.
Zgadzam się z Twoim zdaniem co do Gierszała i jego gry. Być może słowo 'wybitna' jest nie do końca właściwe,ale faktycznie,zagrał bardzo dobrze jak na tak młodego i początkującego aktora.
Chodzi mi o to,ze niestety każdy inaczej odebrał to,co reżyser i Jakub chcieli nam przedstawić w formie Dominika.
Rozumiem,że Twoje słowa skierowane były do jednego z użytkowników,któremu chciałeś przedstawić wyższość opinii krytyka nad opinią ucznia szkoły teatralnej.
Koniec końców: jak dla mnie i wielu innych Drzewo Życia jest bardzo dobrym i szalenie dopracowanym off filmem a Kuba zagrał bardzo przyzwoicie.

nomercy1410

to nie tak ze raz opinie krytyka uwazam za swieta a innym razem za puste zdanie. Drzewo zycia jest kontrowersyjnym filmem i wielu krytykow uznaje ten film za porazke a niektorzy nawet za nieporozumienie. Natomiast gra Gierszala nie wiem czy byla wybitna czy tylko bardzo dobra ale nie spotkalem sie jeszcze z negatywna recenzja na temat jego gry

student22

Jakich głupot, klepnij się w czoło, to, że krytycy mówią, że film jest dobry, to ma być dobry i już? Zwłaszcza, że nie wszyscy krytycy mają takie samo zdanie.

karas6610

Podzielam, bardzo słabo zagrał w tym filmie. Widać, że fajny z niego chłopak to nie znaczy, że aktor. W 80% jego gra przypominała stękanie, chęć pokazania coś wielkiego, ale tylko na chęci się skończyło. Mnie nie przekonał, dużo pracy przed nim jeszcze. To co twierdzą krytycy, że rola była wybitna to ja mam swoje zdanie i nikt mi nie będzie go narzucał. Bo z niektórych wpisów to widać, że świadomość ludzka jest taka: krytyk powie, że film jest dobry więc ma być dobry. To tak nie działa w dzisiejszym świecie i bardzo mnie razi, że zagrał słabo, a Wy się zachwycacie. Proponuję oglądnąć jeszcze raz film i się skupić tylko na jego grze.

milkakeri

w blondzie wygląda lepiej

milkakeri

Zgadzam się, świetnie zagrał w "Sali samobójców". Świetny aktor, który naprawdę wiele osiągnie. Oby zagrał w jak największej ilości filmów i nie spoczął na laurach bo chłopak ma talent i nie można temu zaprzeczyć... Dobrze, że istnieją jeszcze tak świetni aktorzy, dla których gra aktorska to coś więcej niż wyrecytowanie dialogu tudzież wyuczony monolog.

annie5

annie5 w końcu ktoś kto podziela moje zdanie . BRAWO ! Zgadzam się .

milkakeri

jeszcze ja :) Pan Jakub zagrał wspaniale. Aż mnie ciarki przechodziły.... Widać, że ma w sobie tyle wrażliwości i paradoksalnie siły. Wspaniały.

sylviaplath0

sylviaplath0 dokładnie :)