Film na bardzo wysokim poziomie a rola Jakuba Gierszała perfekcyjna. Za taka role w filmie anglojezycznym Kuba mialby szanse nawet na nominacje do oscara gdyz tematyka filmu z pewnoscia spodobala by sie Akademi filmowej
Jakimś cudem Twoja opinia nie wywołała fali krytyki :) Skoro jest już spokojnie to chciała bym się z Tobą zgodzić. Nie rozumiem również tego, że Essential Killing był promowany na festiwalach kiedy Salę odsunięto w cień mimo pełnych sal kinowych.
hej! na jakich festiwalach Sala została odsunięta w cień? Produkcja Skolimowskiego jest dobrą produkcją i (jeśli chodzi o FPFF) wydaje mi się,że Jasiek jest dumy z tego ,że miał możliwość stanąć do konkursu przeciw tak wspaniałym twórcom.
Sala brała udział w bardzo wielu festiwalach filmowych. Co ciekawsze, z każdego konkursu przywiozła jakąś nagrodę :)
Według mnie, ten gość nie potrafi wyrażać uczuć na ekranie, i gra na maxa sztucznie. W dodatku tak mnie irytował, że najchetniej wskoczył bym do filmu i mu nakopał.18 lat i wymaga ciągłej opieki rodziców bo się potnie biedactwo... Tyle na jego temat. A sala samobójców...
Pozdrawiam serdecznie
Bartek ;)
nie potrafi wyrazac uczuc? Naprawde kuriozalna teza. Gierszal zagral znakomicie i przyznaja to jednomyslnie wszyscy krytycy
"W dodatku tak mnie irytował, że najchetniej wskoczył bym do filmu i mu nakopał.18 lat i wymaga ciągłej opieki rodziców bo się potnie biedactwo..." - haha, taki jest bohater filmu którego on tylko zagrał, a nie on sam ! On miał za zadanie odegrać rolę tego 18latka wymagającego ciągłej opieki najlepiej jak potrafi, a skoro ty miałeś ochotę wskoczyć do filmu i mu nakopać to znaczy że zrobił to genialnie xd pozdrawiam.
Hm.... ja mam mieszane uczucia. Temat w filmie troszeczkę spóźniony o jakieś 10 lat... ale w bardzo ciekawy sposób pokazany, a co do gry głównego bohatera to nie wiem czemu,ale raz mnie irytował,a innym razem byłem pod dużym wrażeniem jego gry (oczywiscie pozytywnym).Myślę, że jeszcze trochę za wcześnie na o oskara dla niego. Doszlifuję się ,a myślę, że będziemy go częściej oglądać.
Pozdrawiam
cytując jednego reżysera,z którym Gierszał współpracował:
"Kuba to nie aktor, Kuba to geniusz".
Zgadzam się z eulogy_pl - trochę szlifu i będzie bardzo wartościowym aktorem :D
Swój swoje chwali, nie potrafi wyrazić uczuć, ale to można faktycznie dopracować, w końcu jest jeszcze młody.
co do stwierdzenia, o oscarze, weźcie mnie kuwa nie rozśmieszajcie. To, że chwalą go Polscy krytycy, nie sprawia, że można go stawiać na równi z aktorami Hollywoodu, bo jak by naprawdę był taki dobry, to już dawno by go w Polsce nie było. Krytycy lubią go, bo jest świeży i ma talent, ja osobiście rzygam widząc po raz kolejny w filmie typu "listy do m", "pokaż kotku co masz w środku" tą samą obsadę, która normalnemu człowiekowi by się już przejadła.
no z tym oscarem to faktycznie przesada.
"Ja osobiście rzygam widząc" to stwierdzenie chyba nie odnosi się do wyżej wymienionego aktora? Kto jak kto,ale Kuba na razie jakoś dobiera swoje role.
nie no, ja mówie o aktorach pokroju Karolak, Adamczyk, Kot i ich odpowiednikach z żeńskiej sceny filmowej
ZGADZAM SIĘ,CHŁOPAK JAK NA RAZIE NIE LECI NA KASĘ,DOBRZE DOBIERA ROLE,NIE GWIAZDORZY A W SALI ZAGRAŁ FENOMENALNIE,WZBUDZAŁ W MNIE W TRAKCIE OGLADANIA FILMU SKRAJNIE MIESZANE UCZUCIA I TO W KINIE I DOBRYM AKTORZE LUBIĘ NAJBARDZIEJ.FILM POWALA,NAJLEPSZY POLSKI OSTATNIH LAT!TEMAT REWELACYJNY,GRA AKTORÓW MEGA!10/10 Z SERCEM_NA 100% DO NIEGO WRÓCĘ!
Dobrze dobierał role?? Człowieku o czym ty mówisz? Koleś startuje w kastingach i wygrał i to tyle, jeszcze nic nie wybierał i pewnie nie będzie.