Jakub Gierszał

8,2
34 956 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Gierszał

..kaśka i maryna.Swietny jeszcze nie aktor ale juz nie długo bo rok mu został do dyplomu

maciekb80

Jeśli go nie wywalą... Podobno jest w nieciekawej sytuacji. Ale jest ulubieńcem Doroty Segdy, więc może jakoś mu się uda.. Ja myśle, (i mam nadzieję) że on pozostanie taki jaki jest-wybitny

All_is

ludzie skąd wy wiecie takie rzeczy??;>

blaha_fw

Ja studiuję rok niżej ,na tym opiera się moja wiedza,względem niego.A Segda już tak ma że jak se kogoś ulubi,to ten to wykorzystuje

maciekb80

skoro odpuścił szkołę to może mu już nie zależy na dyplomie? może myśli, że nauczył się już wszystkiego czego mógł?
z drugiej strony zawsze zastanawiałam się jaki stosunek studenci pwst i w ogóle akademii teatralych mają do tych kolegów, którzy odnieśli sukces jeszcze na studiach:)

blaha_fw

Zazdrośc jest chyba wpisana w każdy zawód

maciekb80

oczywiście, że jest ale jeśli chodzi o aktorstwo to zawsze wydawało mi się, że ten problem jest jakoś bardziej wyeskalowany niż w innych profesjach, nie wiem może dlatego, że aktorzy to osoby publiczne

użytkownik usunięty
blaha_fw

Czy on czasem nie gra w dyplomowym Hamlecie PWST? To jak to jest, że wy mówicie, że opuścił szkołę? Nie rozumiem...
15.04.11 piątek
16.04.11 sobota HAMLET Spektakl studentów WA w Krakowie
Występują: Jakub Gierszał, (...)

maciekb80 właśnie pytanie do Ciebie, bo pewnie widziałeś albo słyszałeś, dobra ta sztuka?

Z tego co zrozumiałam on nie opuścił szkoły tylko ma "podobno" jakieś kłopoty na uczelni.Być może zwykła plotka;)

noname22

jej ludzie, ale skąd wy wiecie, że ma problemy na uczelni? Zaczęło się od tego, że napisał/a to All_is: znasz go czy jak?

sombra02

To pytanie do mnie? Ja oczywiście Kuby nie znam, odniosłam się do wypowiedzi All_is o tej nieciekawej sytuacji na studiach-sama jestem ciekawa o co chodzi.

noname22

Nie. To pytanie do All_is ;)

noname22

Bo mam wrażenie, że to ona stworzyła tą 'plotke'... No chyba właśnie, że ma informacje z jakiś tajnych źródeł. ;))

sombra02

Jestem rok niżej na PWST w Krakowie moge zdementowac plotki ali.Nic mu nie grozi.

maciekb80

Skąd w ogóle wzięła się ta plotka?....

sombra02

a) to nie jest plotka, to jest wypowiedż d. segdy. Ją znam ^_^ b) ma problemy, bo chodzi własnymi ścieżkami i nie zawsze robi to, co mu każą

All_is

Ok.Ale nie trzeba robic z tego problemu większego niżli jest

All_is

Myślałam,że indywidualizm się ceni w tym zawodzie?;)

noname22

takim chodzeniem własnymi ścieżkami np: Dancewicz nie ukończyła filmówki

maciekb80

Chodzenie własnymi ścieżkami czyli co- nie stosowanie się do jakichś zaleceń czy po prostu nie chodzenie na zajęcia?

noname22

Raczej się nie stosuje :)

All_is

ejże no weź nam nie podbijaj ciśnienia:) uchyl rąbka tejemnicy jak wiesz coś:) to i tak wszystko jest anonimowo:)

noname22

No suuper by było, tylko chyba niestety jeszcze musi tes tudia skończyć ;) ja nie mówię,m że już już go wywalają, tylko ma tam jakieś problemy. Bez dyplomy raczej nie dostanie jakiejś poważniejszej roli, chociaż z jego talentem, kto wie :D <3

All_is

bo ja wiem... aktorstwo nie zależy w jakiejś większej mierze od studiów, wielu aktorów nie studiowało aktorstwa. A juś się 'wybił', więc teraz będzie miał z górki ze studiami czy bez. Chociaż nie wydaje mi się, żeby miał nie skończyć. Skończy pewnie, myślę, że jakby mieli go wywalić już by to zrobili, chociaż... co ja tam wiem ;)

sombra02

oj pewnie go nie wywalą, kościukiewicza już 5 lat wywalają i przyjmują więc raczej skończy prędzej czy później:)

blaha_fw

Tego z Kościukiewiczem totalnie już nie ogarniam. Niby był w Wrocławie, teraz w Krk, już prawie skończył, potem był na wcześniejszym roku... No właśnie tak myślę, że skoro Kubie nie robili nigdy żadnych 'przenosin' ani nic, to wywalenie go jest troche naciągane ;)

sombra02

Haha chyba masz rację :D

All_is

Jeśli widział ktoś ,,Hamleta'' w Teatrze PWST niech się podzieli wrażeniami. Ciekawa jestem bardzo gry na żywo Kuby Gierszała ( i osobiście każdemu zazdroszcze kto ma szanse go zobaczyć w tej sztuce) :)

madelaine_18

o mario o mario o mario Magdaleno...

użytkownik usunięty
maciekb80

Przyłączam się do pytania madelaine_18, za tydzień spektakl będzie grany ostatni raz (chyba?)
Tu znalazłam recenzję http://miesiacwkrakowie.pl/teatr/40/1137-recenzja-hamlet-pwst.html

maciekb80 jaki jest sens Twojej wypowiedzi?
Będziemy Ci wdzięczni jeśli podzielisz się z nami swoją opinią, o ile rzeczywiście coś wiesz, bo narazie Twoje totalnie niemerytoryczne posty wskazują, że z nas kpisz. Daruj sobie, albo jak coś wiesz to napisz, prosimy.

powtarzam po raz któryś, że Hamlet będzie jeszcze na bank w maju grany:) i ja się ostro wtedy wybieram:) to znaczy mam nadzieję, że mi się uda bilety zdobyć bo na kwiecień już mi nie było dane, rozejszła się fama, że można gierszała na żywo zobaczyć i nie było biletów już miesiąc wcześniej co była dla mnie total szokiem bo zazwyczaj na te przedstawienia w pwst to można właściwie wejść z ulicy, no ale wiadomo jak gwiazda podnosi renomę spektaklu:)

użytkownik usunięty
blaha_fw

blaha kocham Cię za tą informację :D

Nie no broń Boze .Nie kpie sobie z was,tylko zastanawiam sie na ile postac omawianego aktora jest interesująca skoro temat jeszcze nie został zamknięty

użytkownik usunięty
maciekb80

...jest interesująca na tyle na tyle ludzie się tym interesują, jak widać po postach powyżej, zainteresowanie jest spore.
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie, zakładam, że sztukę widziałeś (ja jakbym miała za darmo tak jak Ty i w dodatku w mieszkała w Krakowie to bywałabym na wszystkim co grają, a na dyplomach szczególnie)
Więc czekamy w napięcu na maćkową recenzję.

maciekb80

jak widać dosyć interesująca, tym bardziej, że w zasadzie nic nam nie mówicie z All_is, same jakieś zdawkowe teksty, które jak widać nie dają nam tyle satysfakcji aby zostawić ten temat w spokoju:)

użytkownik usunięty
maciekb80

Pomoże mi ktoś zinterpretować "o mario o mario o mario Magdaleno..."
Gdzie w Hamlecie występowała Maria Magdalena, a może to oznacza zachwyt? Dziwni ci studenci PWST...

To jest naprawdę proste pytanie,
-sztuka obejrzana? Tak/Nie -podobała się? Tak/Nie
Nie pytamy przecież o żadne sekrety...

Może Maciek odwołał się do nicka 'madelaine_18' i stąd ta Magdalena? ;D

O mario o mario o mario Magdaleno jest to metafora czegoś z dupy wzietego jak ta cała dyskusja.To taka alegoria

użytkownik usunięty
maciekb80

Czyli nie widziałeś sztuki.... Szkoda.

maciekb80

trzeba było jej nie zaczynać.

sombra02

Aha.Ciekawe co konkretnie w tej dyskusji jest "z dupy wzięte".

maciekb80

chorobliwie maciekb80, chorobliwie.