Jan Suzin

Zenon Suzin

7,4
107 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jan Suzin

Choć nigdy jakoś nie byłem (i nie jestem) specjalnym entuzjastą westernów to jednak po iluś obejrzanych mogę powiedzieć, że mnie osobiście Jan Suzin nieodłącznie kojarzy się z tym właśnie gatunkiem filmowym. Cały czas, jak przypomnę sobie Jego twarz (szkoda nawiasem mówiąc, że już nie jest obecny w TV) to od razu przychodzą mi na myśl westerny, bądź też stare filmy. Ciekaw jestem, czy ktoś ma jeszcze takie skojarzenia :)

cOOba

Mam podobne wspomnienia, lubię i zawsze lubiłem westerny, szczególnie te z lat 50,60-tych. Było paru speców od list dialogowych ale Suzin był bezkonkurencyjny. Ach co bym dał za Rio Bravo z Nim jako lektorem. Powinni wymieniać Pana Jana w czołówce filmu jako jednego z głównych aktorów.

Renifer60

mam dokładnie to samo :)
Suzin nieodlacznie kojarzy mi sie z westernem. Gdy dzisiaj ogladam je ponownie, to czegos brakuje - glosu pana Jana.

cOOba

A mnie najbardziej kojarzy się jako prezenter telewizyjny. Choć pamiętam już jego ostatnie lata pracy, to są to bardzo miłe i nostalgiczne wspomnienia. Teraz w telewizji same młodziki, a jednak taki poważny pan w średnim wieku też by teraz pasował.

użytkownik usunięty
cOOba

Mnie się on kojarzy z Lee Marvinem - chyba podobny. I z filmami z lat 70/80 jak Ulice San Francisco, Kojak itp.