Janusz SzydłowskiII

Janusz Konrad Szydłowski

7,9
31 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Janusz Szydłowski

ale ilekroć czyta horror, odwala fuszerkę. Zbyt łagodny głos jak na mocne gatunki. Najlepiej mu wychodzi czytanie komedii i filmów familijnych.

Shiloh

Dla mnie jest najlepszym lektorem do horrorów właśnie. "Zbyt łagodny", jak napisałeś, to dla mnie atut. Jest w tle, nie narzuca się. Uwielbiam zwłaszcza w serii Obcych.

Corderosa

Dla mnie do horrorów najlepsi są Borowiec, Gudowski i nieżyjący już Kozioł. Z nieco młodszego pokolenia niemal na równi Orłowski i Machnicki. A Szydłowski zamiast dostosowywać głosu do rodzaju filmu, nadaje lekkiego tonu i normalnie jakby komedię czytał. Niestety TVP w tym gatunku często korzysta właśnie z jego usług. To tak samo zły krok, jak zatrudnianie również przez TVP do czytania thrillerów Olejniczaka.

Shiloh

Nie wiem.. Ja inaczej Go odbieram. W komedii brzmi inaczej i w horrorach inaczej. W moim rankingu jest numer 1. A tvp nie oglądam. Jestem fanatyczką kina i mam solidną kolekcję dvd.

Corderosa

Na VHS też czytywał to i owo, w tym trzeci "Koszmar...", niestety w gorszej wersji (inna piosenka na początku).