Jason Statham

Jason Michael Statham

8,3
91 840 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jason Statham

Gdzie się nie obrócę-Statham.Gdzie tkwi tajemnica sukcesu tego no...powiedzmy(żeby się nie narazić jego wyznawcom) nie najwyższych lotów "aktora"?Jego role to tak naprawdę jedna rola podzielona na kilka filmów.Tak to ten gość długo nie pociągnie.Po prostu widzowie w pewnym ,momencie powiedzą:temu panu dziękujemy!-a moment ten już jest bardzo blisko.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
villain

Słabe uzasadnienie dlaczego, villain. Może idź się prześpij, odpocznij, nabierz sił, bo chętnie bym się jeszcze pośmiał, a tekst o malowidłach był już trochę słabszy. :D

0wner2

wiecie co. wszyscy wiedza ze on gra jedna role we wszystkich filmach. ale widocznie lubia go ogladac. ja jakies dwa lata temu po prostu za nim szalalam. teraz bardzo go lubie. w transporterze zagral bezblednie. pasuje do takich filmow. widocznie sie w nich sprawdza ( i wedlug publicznosci i tworcow) skoro angazuja go do kolejnych filmow.

użytkownik usunięty
Mrs_Shooter

Wszyscy o tym wiedzą. Z resztą twojej wypowiedzi też się zgadzam. Ale jest taki villain, którego to boli i postanowił poświęcić swe życie walce z niczemu nie winnymi fanami Stahama. Trzeba go naprostować i wytłumaczyć, że to kompletny debilizm bo każdy ma swój gust i druga osoba nie ma w tej kwestii nic do gadania. A jak chce nam zrobić pranie mózgu przez internet to ja mu współczuje bo chyba tylko on bierze te wymiany zdań poważnie. Ja tu mam niezły ubaw. Pozdrawiam fankę Stathama. ;D

"...Trzeba go naprostować i wytłumaczyć, że to kompletny debilizm bo każdy ma swój gust..."
NO WY AKURAT JESTEŚCIE GO POZBAWIENI

"...wszyscy wiedza ze on gra..."
WSZYSCY W LICZBIE 10 OSÓB Z TEGO FORUM

CHOCIAŻ DOBRZE ŻE W KOŃCU POKAZAŁA SIĘ JAKAŚ DUPECZKA NA FORUM
WZROST ILOŚCI GIMBÓW O WĄTPLIWEJ ORIENTACJI SEKSUALNEJ ZACZYNAŁ MNIE NIEPOKOIĆ

villain

Kiedy wreszcie zamkniesz tą dupę?

użytkownik usunięty
villain

"NO WY AKURAT JESTEŚCIE GO POZBAWIENI"
Powtarzasz się, a gust podobnie jak i wartość danego filmu to pojęcie względne. A poza tym, kto to mówi - fan CSI, w którym umiejętność dedukcji detektywów stoi na poziomie "koleś puszcza bąki, więc pewnie to on zabił sprzedawcę fasoli"

"WSZYSCY W LICZBIE 10 OSÓB Z TEGO FORUM"
Jak i reszta ludzi niewypowiadających się na forum, a którzy dali Stathamowi ocenę.

"CHOCIAŻ DOBRZE ŻE W KOŃCU POKAZAŁA SIĘ JAKAŚ DUPECZKA NA FORUM"
Poziom blokowego dresa. Na pewno nie zaskarbisz sobie sympatii tej dziewczyny.

"WZROST ILOŚCI GIMBÓW O WĄTPLIWEJ ORIENTACJI SEKSUALNEJ ZACZYNAŁ MNIE NIEPOKOIĆ"
Powiedz o tym któremuś ze swoich ojców. Może coś z tym zrobią.

Michcio_hallo

możecie się poklepać po pleckach, pupkach i zostać znajomymi których połączyła jedna miłośc do jasona

a tobie vojtas juz coś pisałem na temat czerstwych żartów

użytkownik usunięty
villain

I przynajmniej zdobywam sobie sympatię innych bo nikogo nie obrażam, poza tymi, którzy sami się o to proszą. Moje żarty na pewno są lepsze od ciągłego powtarzania, że inni to geje. Ty naprawdę musisz mieć z tym problem. ;) Sam nie przegadasz 10 osób. Może jak znajdziesz kolegów to wróć tu z nimi i wtedy próbuj szkalować Stathama. O ile sami nie będą go lubić.

użytkownik usunięty
villaln

Ty to do mnie? Po nicku widzę, że nowe konto założyłeś. Czy to twój młodszy brat?

villaln

nie znam tej osoby ale dziwnym trafem jest ona dostępna wtedy kiedy Baribalfw
więcej jej poczynań komentować nie będę

użytkownik usunięty
villaln

Buahahahahahaha. Leżę, spadłem z krzesła. Położyłeś mnie bez tej siekiery. Głowa ci w ogóle wystaje nad klawiaturę? Czy ten analfabetyzm to wrodzony?

To moda, głupia moda, wiadomo że czym większy postęp cywilizacyjny tym kicz jest bardziej w cenie, statam to wyjątkowo słaby aktor, bez wyrazu, bez charakteru.
Podobaja mi się tu wypowiedzie niektórych np. " podoba mi się bo ma parę.."" haha no widac że tu dzieciarnia, największe chuchro można wykreować na herosa z wielką parą.
I błagam nie porównujcie tego kolesia do Arniego czy Stallone, ci ludzie grali jeszcze w czasach kiedy o efekty specjalne i tuszowanie nieudolności aktorskich było trudno, dlatego oni byli aktorami bardzo dobrymi, potrafili zagrać wyśmienicie w komedii, sensacji, kinie akcji czy S-F.
Każdy aktor może dobrze zagrać w kinie akcji, tyle że w takich szmirach jak transporter czy wyścig śmierci szanujący się aktor po prostu nie zagra stąd umiejscawianie w gniotach takiej klasy aktorów a małolaty się podniecają o mało nie ksztusząc sie popcornem i opluwając sie colą że ich tępy idol gra w roli głównej.

użytkownik usunięty
skaner333

"To moda, głupia moda, wiadomo że czym większy postęp cywilizacyjny tym kicz jest bardziej w cenie, statam to wyjątkowo słaby aktor, bez wyrazu, bez charakteru."
"I błagam nie porównujcie tego kolesia do Arniego czy Stallone, ci ludzie grali jeszcze w czasach kiedy o efekty specjalne i tuszowanie nieudolności aktorskich było trudno, dlatego oni byli aktorami bardzo dobrymi, potrafili zagrać wyśmienicie w komedii, sensacji, kinie akcji czy S-F."

To prawda, moda, podobnie jak na innych aktorów. O tym czy Statham stanie się czymś więcej zadecydują następne pokolenia. Jeśli kiedyś Transporter będzie tak samo popularny jak był niedawno, stanie się taką samą postacią kultową jak Stallone czy Arnie (nie porównuję tu ich umiejętności aktorskich). Może według ciebie popisy Stathama to sztuczki filmowe, ale zgodzisz się chyba, że warunki ma i kopnąć umie.

"Podobaja mi się tu wypowiedzie niektórych np. " podoba mi się bo ma parę.."" haha no widac że tu dzieciarnia, największe chuchro można wykreować na herosa z wielką parą."

Każdy powinien mieć jakiegoś idola. Moim zdaniem lepszy Statham niż jakaś Doda czy inny pop "artysta". A to, czy on naprawdę umie się tak bić, czy jest wykreowanym chuchrem schodzi na drugi plan. Postacie, które gra mają parę.

"Każdy aktor może dobrze zagrać w kinie akcji, tyle że w takich szmirach jak transporter czy wyścig śmierci szanujący się aktor po prostu nie zagra stąd umiejscawianie w gniotach takiej klasy aktorów a małolaty się podniecają o mało nie ksztusząc sie popcornem i opluwając sie colą że ich tępy idol gra w roli głównej."

Niech się krztuszą, ale nie tylko małolaty to oglądają. Ty nie włączasz sobie czasem jakiegoś mniej "mondrego" filmu dla relaksu? Mnie filmy Stathama odpowiadają i uważam je za jedne z lepszych w tej kategorii (co nie oznacza, że najlepsze). A nazywanie aktora tępym... Hmmm. Nie znasz go. Mi się podobają jego role, ale nie twierdzę, że Statham to cudowny człowiek. Ani mnie, ani tobie nic on nie zrobił.

owszem, bardzo lubie oglądać proste filmy, czasem nawet głupie, mało się wpisuje przy aktorach, ale nieco drażnią mnie fani tego gościa którzy nic poza bluzgami nie piszą stąd wpis bo inaczej ocene bym pozostawił tylko stawiając gwiazdkę.
Fakt, może i on sam tępy nie jest, nie wiem, nie znam go, tak go odbieram.
Krótkie jeszcze zdanie, w filmie jeśli ten aktor występuje nawet nigdy go nie zauważyłem, dopiero na siłe wykreowany szum z transporterem pozwolił zobaczyć go w "akcji" i no zaszalał.
Dodatkowo ocena tego aktora jako top 35 to już co najmniej jest profanacją, przykre to jaki poziom młodzież prezentuje, sięgamy jako społeczeństwo powoli dna coś mi się wydaje, albo to po prostu kwestia dorośnięcia..oby tak było choć w czasach lansiarni, NK, yuotube, zaniku klasy, wartości chyba moje nadzieje są złudne.

użytkownik usunięty

teraz to ich zjechałeś równo autor skaner333, po tobie będą następni

może byś się przedstawił BrudniejszyHarry, bo na razie tylko wiemy że masz wybujałą fantazje i przykre wspomnienia z dzieciństwa

villain

Jak dla mnie człowiek bez talentu, grający w nędznych filmach-ale ok,każdy ma swoje zdanie. Dziwię się czemu Sly wziął tą aktorską miernotę do swojego filmu. Ten człowiek poza filmami Ritchiego nie zagrał nic co by zwróciło moją uwagę. Nie rozumiem też kubła pomyj jakie na siebie wylewacie-forum jest nie tylko dla fanów Jasona,ale też jego oponentów.
Dla mnie jest bardzo słabym aktorem,dla was wybitnym-uszanujmy swoje zdania.

balech

Zapomniałem-Angielska robota mi się też podobała,ale gra aktorska Jasona już nie.

użytkownik usunięty
balech

Do skaner333:

Wreszcie ktoś kto mądrze pisze.

"Krótkie jeszcze zdanie, w filmie jeśli ten aktor występuje nawet nigdy go nie zauważyłem, dopiero na siłe wykreowany szum z transporterem pozwolił zobaczyć go w "akcji" i no zaszalał."

No tu się zgodzę, ja dopiero od Transportera zainteresowałem się jego filmami, ale nie żałuję.

"Dodatkowo ocena tego aktora jako top 35 to już co najmniej jest profanacją, przykre to jaki poziom młodzież prezentuje, sięgamy jako społeczeństwo powoli dna coś mi się wydaje, albo to po prostu kwestia dorośnięcia..oby tak było choć w czasach lansiarni, NK, yuotube, zaniku klasy, wartości chyba moje nadzieje są złudne."

I tu także przyznaję rację, choć te rankingi filmwebu są dla mnie śmieszne. Nie da się ocenić wszystkich aktorów w jednej kategorii, są przecież filmy akcji, dramaty, komedie. W ogólnym rankingu to mało kto zasługuje na swoje miejsce. Mam aktorów których lubię a do Topu nawet nie zaglądam, bo wiadomo, że więcej jest tu osób, które ocenami starają się ustawić wszystko po swojemu, zamiast ocenić kogoś według własnego gustu. Wtedy ranking coś by znaczył. Ale wspomniałeś już o postępującym w społeczeństwie zaniku pewnych rzeczy, ja bym dodał do tego zanik indywidualizmu. Mało kto już potrafi wyrazić odpowiednio, własny gust, upodobania czy opinie. Niektórzy nawet ich nie mają, idą razem z tłumem, robią tak jak większość. I dlatego doceniam każdego partnera w rozmowie. ;) Obyś miał rację, że to kwestia dorośnięcia.

oceny są takie bo ststystyczny użytkownik to zapryszczały 20latek któremu dragonbale zrobiły z mózgu papke
gdyby dajmy na to zapytać ludzi którzy mają więcej niż 30 lat o opinie na temat stathama to większość nie wiedziałaby kim on w ogóle jest
dlatego funckja jaką tutaj pełnie, regulatora dobrego smaku, jest tak bardzo ważna

Nie wszędzie jest statham. ale zauważ że pojawia się w tych lepszych produkcjach, zbierających przyzwoite noty. Z pewnością ma talent, to mu pomogło w karierze. Więcej takich aktorów, kino byłoby lepsze. Co prawda do jakiegoś łzawego romansidła nie bardzo się nadaje, ale to i lepiej. Po co ma obniżać poprzeczkę?

wolgz

Nie wszędzie jest statham. ale zauważ że pojawia się w tych lepszych produkcjach,
Co prawda do jakiegoś łzawego romansidła nie bardzo się nadaje, ale to i lepiej. Po co ma obniżać poprzeczkę?

HAHAHAHAHAHA grubo

villain

villain,
Statham jest słabym aktorem umiejącym grać tylko siebie.
Ma jednak dość charakterystyczną twarz i głos.
Występuje w wielu wielkich produkcjach, bo wielu widzów go polubiło za to, za co Ty go nie cierpisz.
Nie wygląda jak zamachowski. Nie wygląda jak wielu innych. Wygląda estetycznie i dla wielu bardzo ciekawie.
Jest wysportowany, dobrze wyglądający itp. Ale nie zmieni to nigdy faktu, że umie grać tylko jedną rolę. Liniowego twardziela. Dla Ciebie może być słabym, brzydkim chłystkiem. Ale dla milionów pozostanie wybijającym się bohaterem.
Po co się wysilać i chłostać go językiem przed stosem szalonych fanów?
Nie czaję tego. Może nie muszę.
Ale raczej piszę tu fakty, villain.

rozdzer

nienawiść do stathama tak zostałem wychowany

poza tym zobacz że taki Christopher Walken jest dużo niżej przez bande pryszczatych koniobijców
jakaś sprawiedliwość musi być

villain

powinna być.
na przykład powinny być dwie listy.
lista wg umiejętności i siły osobowości aktorskiej. i druga wg popularności aktora.
w jednej brylował by Walken i Bronson a w 2giej pryszczule i statham.

ale nie było by takich emocji jak teraz