Kilka lat temu widziałem go jako Dila w "Grze pozorów". Dzisiaj obejrzałem "Gwiezdne wrota", widzę boga Ra i zastanawiam się, skąd znam tego człowieka? Dopiero gdy wszedłem na tę stronę, to sobie przypomniałem. Oczywiście w pierwszej chwili pojawiły się wątpliwości czy to kobieta, czy mężczyzna.
To jest niesamowite, że można mieć taką bezpłciową urodę.... Na zdjęciach z "Gry pozorów" wygląda jak typowa kobieta południa, a w GW na "nie-wiadomo-co"...ale w tym filmie jest to niewątpliwy atut. Jeszcze bardziej podkreślona jest "boskość" Ra.
A ja dodam, że te wątpliwości miałem, oglądając zarówno "Grę pozorów" jak i "Gwiezdne wrota". Jeśli chodzi ten pierwszy film, to czytałem na forum opinie oburzonych użytkowników, którzy twierdzili, że od razu można było się pokapować, że Dil to facet, nie kobieta. Jak widać - mnie bezpłciowa uroda Jaye'a Davidsona zmyliła.
http://img.incine.fr/photos_persos/big/Jaye-davidson_1300705820.jpg w miarę aktualne zdjęcie :) Jak widać "bezpłciowa" uroda przeminęła...