''Aktorka'' nowego pokolenia. Za co te nagrody? Nie gra lepiej od Rasiaka. Dajcie spokój młode łby. Grzejecie się zbyt mocno. Pokażcie mi film gdzie zagrała powyżej oceny 7. No ludzie.
Zgadzam się. Skoro fani moga się wypowiadać to i ci, którym się nie podoba tez maja prawo. A co do panny Lawrence to tez uwazam, ze przesadzone sa pochwały pod jej adresem. Owszem, jak na tak młodą dziewczynę jest bardzo dobra aktorką, ale myslę, że jeszcze musi sporo pokazać, by zasłużyć na miejsce w pierwszej dziesiatce :-p
Kiedy ty w końcu zrozumiesz pusty łbie że ta filmwebowa " 10" zależy tylko od nas. Równie dobrze kilka tysięcy sweet fanek zmierzchu da po 10 Kristen Steward i w ten sposób trafi do pierwszej 20 albo i 10. Nie ocenia tego nikt inny jak my wszyscy. Co nie zmienia faktu że Jennifer to świetna aktorka. Nie wiem czy zasługuje na miejsce w 10. Sigurney Weaver jest chyba w 30 a szkoda. Tak samo jak te spory o Helene C. Meryl Streep.
Człowieku, zrozum, ze jeszcze dwa lata temu mało kto o niej słyszał (no dobra, była nominowana do Oscara już wczesniej ale dopiero w 2012 stała się rozpoznawalna na dobre), po roli w "Igrzyskach..." i otrzymaniu Oscara za "Poradnik..." nagle trafia do pierwszej dziesiatki. Co z tego, ze my tworzymy ten ranking skoro nie robimy tego racjonalnie? czy faktycznie nalezy jej się dziesiatka na podstawie roli Tiffanny i powiedzmy dwóch innych (bo watpię, by filmwebowicze opierali się na wiekszej ilości jej ról)? Zgadzam sie, ze jest bardzo dobrze zapowiadajaca się aktorka i cieszy mnie to BARDZO ale by trafic do pierwszej dziesiatki, wolałabym ją zobaczyć jeszcze w kilku innych totalnie różnych rolach, by upewnic sie, ze naprawdę potrafi różnorodnie grac. Niedługo wystapi w ekranizacji powieści "East of Eden" Steinbecka w roli Cathy i słowo daję, jesli podoła tej roli (to chyba najciekawsza postać z całej powiesci) i zagra to jak nalezy, dam jej wyzszą ocenę niż 8/10 i nie będe się kłócić co do tej dziesiatki. Poza tym to, ze jako młoda gwiazda ma wiecej fanów niz np. wymienione przez Cb panie - Streep i Carter - nie znaczy, że jest to ranking popularnosci. Choć i tak juz lepiej, ze ona tu jest niz Stewart...
Zakuty łeb - też coś...
Powiem o niej, ze jest "spełniona", jak ją zobacze w jeszcze wielu innych, świetnych rolach, tak więc niech trzyma poziom, który obecnie osiagnęla i stawia sobie poprzeczkę coraz wyżej, z roli na rolę. ;)
Jesteś kolejną osobą, która chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że filmwebowy ranking opiera się tylko i wyłącznie na popularności. A popularni są aktorzy i aktorki uznawane za wybitne oraz ludzie grający w popkulturowych hitach. Jeśli chcesz stworzyć ranking na podstawie talentu, gdzie do oceny aktorów zapraszać będziesz znakomitych krytyków i osoby w twoim mniemaniu znające się na kinie, to dopiero wtedy otrzymawszy w miarę wiarygodny spis. Tutaj go nie oytrzymasz. Na filmwebie znajdziesz za to wiarygodny spis popularności. Tak więc ludzie, nie spinajcie się tak.
Co do Jennifer, dobra z niej aktorka. Oscar zasłużony, jednak bardziej że względu na stosunek talentu do wieku, a nie samego kunsztu aktorskiego. Ale jestem dobrej myśli. Popatrzmy na Kate Winslet. Z dobrze zapowiadajacej się aktorki w Titanicu stała się jedną z największych gwiazd współczesnego kina.
Moim zdaniem w Do szpiku kości wystarczająco to udowodniła, a kolejne role to już pokaz kunsztu w innych odsłonach :)
Właśnie o gustach się dyskutuje. robisz to na każdym kroku. tak samo z krytyką. nawet oceniając czyjąś bluzkę. krytyka i wymienianie poglądów są ok.
A pokaż mi lepszą aktorkę nowego pokolenia. Jennifer za coś jednak dostała te nagrody. Filmów gdzie zagrała powyżej oceny 7 jest sporo. Np.: Igrzyska Śmierci, Do Szpiku Kości, Poradnik Pozytywnego Myślenia, Dom na końcu ulicy. Jak na jej wiek (bo jest bardzo młoda) osiągnęła BARDZO dużo. Moim zdaniem jest świetną aktorką!.
Jezu, quasi-argumenty w stylu "za coś dostała te nagrody"... A kto przyznał większość tych nagród? Chamerykanie. Naprawdę, uznajesz nagrody kolebki tandety, kiczu, bezguścia i banału za jakikolwiek wyznacznik? Litości. Nie oczekuję niczego po akademii, która zachwyca się płytkimi szmirami typu "Gladiator" czy "Infiltracja".
A Lawrence jest drewnem bez mimiki.
Te, Surine, odwal ty się od Gladiatora, co? A już na pewno Jenn...Nie podoba sie, nie oglądaj, nie pisz i nie zatruwaj mi dnia, takimi pierdołami, co? To samo do "autora" tego idiotycznego posta....Mam juz takich jak wy po dziurki w nosie! Gdzie by człowiek nie wszedł, tam zastaje takie pseudo inteligentne "mądrale".....
"Te", Nikita, wróć do gimbazy i dojrzej.
Polaczki mają bardzo dziwną manierę: piszą, jakby nie rozumieli, że forum publicznie służy zarówno do wyrażania opinii pozytywnych, jak i negatywnych. Kiedy jeszcze dodamy do tego dziecinne oburzenie, prezentowane przez Nikitkę, mamy bekę dnia. ^^
To wspaniale że krytykujesz wybory oraz upodobania innych.Teraz proszę podaj mi "znawco" tematu,nazwisko jakiejkolwiek aktorki młodego pokolenia,która jest lepsza od niej.
Gardzę tzw. aktorami tzw. młodego pokolenia, więc nie podam. A teraz wracaj do podniecania się kolejnymi giffami z Lawrence wpieprzającą pizzę. xD
No wiesz ciut mocne słowa. Gardzić? No jak Ci się nie podoba to określ to łagodnie, nikt nie chce, aby się o nim wypowiadać w ten sposób :)
Wiedziałem że trafiłem na prostaka,którego łatwo zagiąć:DD Jesteś przewidywalny jak jesień po lecie i w dodatku nudny.
Nie zaczyna się zdania od "A".Skończ podstawówkę chociaż.
Ja nie krytykuję czyiś "poglądów tylko bronię Jenn....Jak tego nie rozumiesz, to nara....A tak ma marginesie, to ja gardzę takimi jak ty....
"Czyichś", nie "czyiś", naucz się pisać.
I szczerze mówiąc, pogarda polaczków względem mnie tylko mnie cieszy. xD
Jezu, pomyliłam się, zabij mnie.....Ilama, Tobie zwracam honor....:) Surice, nie życzę sobie, żeby ktoś taki w ogóle zwracał się do mnie....Naziści mnie brzydzą....
Polski podczłowiek nie stawia spacji, tam gdzie powinien, i poucza innych. Zabawne. :3
Inną zabawną cechą polskich podludzi jest to, że uważają za prostaka każdego, kto ma inne zdanie, a uściślając: każdego, kto nie zachwyca się każdym możliwym wyrzyganym przez Chamerykę produktem. To jakiś wasz kompleks post-komunistyczny, tak?
"Spacja" podchodzi pod błąd stylistyczny,gramatyczny czy ortograficzny?Oświeć mnie:p Za dużo u ciebie sformułowań o "podludziach".Niech zgadnę,twój dziadek był w NSDAP,"Main Kampf" jest ulubioną lekturą,a matka jest nieślubnym dzieckiem Goebbelsa?
Błąd typograficzny.
"Niech zgadnę,twój dziadek był w NSDAP,"Main Kampf" jest ulubioną lekturą,a matka jest nieślubnym dzieckiem Goebbelsa?"
Och, nie, mam korzenie czeskie, czyli racjonalizm i antyklerykalizm we krwi. Dzięki racjonalizmowi Czechy mają się dziś lepiej niż Polsza. Jedyne, co zawsze zostaje Polszy, to tzw. "moralne zwycięstwo", z którego - w praktyce - nic nie wynika. xD
Antyklerykał i racjonalista, taaa.Nie wiesz jak wybrnąć ze swoich nazistowskich naleciałości?Nie słyszałem jeszcze o racjonalistach, którzy w co drugim zdaniu bredzili by o "podludziach".
Pisanie o Polakach "polaczki" to objaw antyklerykalizmu?Jesteś zwykłym, szczerym naziolem o poglądach skrajnie prawicowych.Poczytaj swoje wypowiedzi, kogo chcesz oszukać? Pochodzenie czeskie:DD Mogłeś pójść na całość i przypisać sobie dziadka z Papui Nowej Gwinei.Dawno się tak nie ubawiłem.Naziol, który chce być Czechem:D
Jestem racjonalistą w kwestiach życiowych; moje prywatne poglądy na temat części zakompleksionych polaczków (bo nie wszyscy tacy są), to już inna sprawa.
Mam ci przesłać akt urodzenia moich dziadków? Tak trudno ci uwierzyć, że byli Czechami? Buhaha. :D
Biedny, zagubiony naziolu.To jest forum.Tu się ocenia ludzi po sposobie i formie ich wypowiedzi.Musiałem naprawdę zapędzić cię do narożnika, skoro zamierzasz wymachiwać papierami, aby udowodnić że nie jesteś wielbłądem, bo sam już się nie potrafisz wybronić.baw mnie
"skoro zamierzasz wymachiwać papierami [...]"
Ale ty jesteś tępy. To była ironia, tułomoku. Serio, jak mam brać cię na poważnie, skoro jesteś tak tępy? :D
AAaaaa....to była ironia.Trzeba było tak od razu.Te wasze nazistowskie poczucie humoru.Przaśne i siermiężne jak krzyż żelazny.
Czemu Adolf w '45-piątym nie miał ciebie u boku zamiast Goebbelsa?Powiedziałbyś wtedy do aliantów "panowie,ten holokaust i wojna to była ironia" , i wszyscy by się rozeszli do domów śpiewając cum baja,
a Adolf i Eva odjechaliby w stronę wschodzącego słońca.
Popracuj jeszcze nad "ironią".
Biedny naród czeski pewnie właśnie rozważa ponowny alians ze słowackim. Co do Ciebie drogi użytkowniku o kryptonimie Surine to jesteś właśnie typowym przedstawicielem "polaczka" i to takiego maluśkiego polaczka - krzykaczka i nawet miałam napisać, że pisząc w tym tonie obrażasz wielu użytkowników a nie tylko swego adwersarza, ale w sumie odczuwam dumę, że uznajesz się za człowieka całkowicie odmiennego od reszty bo taka jest niestety prawda.
"Biedny naród czeski"
Biedny naród czeski z wyższym PKB i lepszymi drogami niż Polsza. HAHAHAHA Rozbrajasz mnie. xD
Obiektywnie to bez znaczenia, skoro Czechom i tak powodzi się lepiej niż polaczkom. Taką rzekę mi wypłacz. :D
Być może gra dobrze, ale mnie dosłownie odstręcza swoją aurą, przez co mam problem z polubieniem jej postaci. dla mnie zbyt miałka. Dakota Fanning, to moja faworytka aktorek nowego pokolenia.
Wystarczy obejrzeć drugą część Igrzysk śmierci.. To co pokazała wytłumaczy wszystko. Nie chcę zdradzać fabuły ale wiem jedno ,ona potrafi zagrać wszystko. Pozdrawiam :)
Jak o czymś nic nie wiem, to trzymam ryj zamknięty. Na przykład o aktorstwie. Bądź wspaniałą istotą ludzką i rób tak samo.
"Młodym łbem" nie jestem już i z Jen obejrzałam jak dotąd tylko "The hunger games",ale po tym filmie spodobała mi się.Gra niewymuszenie,tak naturalnie.
Trafna uwaga, ja też ją cenię za tą własnie naturalność i lekkość, właściwie to jej roli "Igrzyska" zawdzięczają naprawdę fajny klimat