Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

HAHA

użytkownik usunięty

Juz nie moge doczekać sie dnia Oscarow aby zobaczyć żal d*py hejterow. To jest pewne - po tym jak zobaczyłem ja
normalnie mi szczęka opadła (zagrała lepiej niż z Poradniku co graniczy z cudem)

Tak więc drodzy hejterzy zakupcie sobie dużo melisski!

ch0d0r, akurat w tym przypadku nie mogę się z Tobą zgodzić.. W American Hustle zagrała dobrze, ale nie aż tak dobrze... Amy Adams zasługuje na nominację, ale Lawrence.. Cóż :)

użytkownik usunięty
Rose_Clementine

Akurat wg mnie to Lawrence zagrała najlepiej. No cóż każdy ma własne zdanie :-D

No już doczekałeś się "żalu dupy" (czego? xD). Zagrała nadekspresyjnie, jakby chciała za bardzo się wykazać. Wyszło sztucznie, teatralnie i przerysowanie. A skoro uważasz, że wszyscy krytykujący Lawrence to hejterzy, to najwyraźniej coś jest z tobą nie tak. :)

użytkownik usunięty
HuntressOfDreams

Akurat tutaj się mylisz, nie uważam że wszyscy krytykujący to hejterzy. Chodziło mi tutaj o to ile jest nienawiści to tak fajnej, naturalnej osoby, za to że zgrania kolejnego Globa i kolejna nominację do Oscara...

Ja nie mam do niej o nic pretensji, w końcu to nie ona przyznała sobie te nagrody :) Po prostu uważam, że Jennifer nie rozwinęła się jeszcze na tyle, żeby tak obsypywano ją nagrodami. Nominacja za rolę w "Do szpiku kości" jej się należała, ale wygrany Oscar za "Poradnik..." był moim zdaniem niesprawiedliwy, według mnie powinien powędrować do Jessici Chastain lub ewentualnie do Rivy. Jej rola w "American Hustle" jak pisałam wyżej nie za bardzo mi się podobała, ale z nominowanych aktorek drugoplanowych widziałam na razie tylko ją, więc być może reszta zagrała gorzej, a w takim wypadku nie będę miała do Akademii żalu, jeśli otrzyma kolejną statuetkę.

użytkownik usunięty
HuntressOfDreams

Hymm, właśnie to nie jej wina, że dostaje tyle nominacji i nagród. Ale jak patrzę na forum to aż sobie myślę, Ludzie, skąd u was tyle nienawiści

Im większe ktoś ma kompleksy, tym bardziej pluje nienawiścią. Polacy to naród zakompleksiony i to widać również na tym forum.

użytkownik usunięty
daniell_p

Dokładnie, nie raz nie mogłem uwierzyć, gdy czytałem niektóre wpisy...

Wszystko to prawda co piszecie, że to nie jej wina, że dostaje tyle nominacji i statuetek, ale mimo wszystko to są jakieś jaja, że ona ma tyle nagród. :)

użytkownik usunięty
ms_Glizda

To coś znaczy że ona tyle dostała nagród. Hymm wg. mnie powinni troszkę przystopować z tymi Oscarami, ale za Poradnik zdecydowanie zasłużona nagroda :)

ms_Glizda

Ale jakie jaja? Dostała tyle nagród, bo ludzie przyznający te nagrody uznawali za każdym razem, że na nie zasługuje.

Potem okazało się że tych nagród jest ogromna ilość. No i co? Jakie to są jaja? To po prostu wyraz tego, że jej aktorstwo jest doceniane i nagradzane. Bo jest ŚWIETNĄ aktorką.

W obliczu tylu wyróżnień, twierdzenie, że jest inaczej, jest niedorzeczne. Przychodzi jakiś ludzik (wstawcie tutaj kogo sobie chcecie) na forum w Polsce i wyśmiewa decyzje dziesiątek komisji przyznających nagrody w wielu krajach świata. I ten ludzik z pełną powagą twierdzi, że on się zna, a oni wszyscy nie. Szczyt pieprzonej żenady. Uważać się za tak ważnego, żeby kwestionować te wszystkie nagrody. Tylko Polacy to potrafią. Bo tylko Polacy potrafią uważać się za pępek świata, mimo, że nie mają żadnych ku temu podstaw.

daniell_p

Poczytaj sobie może jakieś zagraniczne fora. Mogę cię uprzedzić, że nie tylko wśród Polaków są przeciwnicy słuszności Oscara dla Jennifer Lawrence. Zawsze tacy będą, nie każdemu podoba się to samo i mimo, że uważam te wszystkie nagrody, którymi obsypano Jennifer za słuszne nie mogę przejść obojętnie obok takiej opinii na temat narodu, którego jestem częścią. Po prostu nie znoszę plucia na mój kraj. Każdy naród ma swoje przywary, a wytykanie ich tak często jak ty to robisz jest dziwne zważywszy na to że też jesteś Polakiem.

kowboj_ztczewa

Fakt, że jestem Polakiem pozwala mi na przyjrzenie się przywarom mojego narodu z bardzo bliska. I nie podoba mi się to, co widzę. Jestem częścią tego narodu i jest mi bardzo przykro patrzeć, jaki ten naród jest. Ale nic nie poradzę, że taki jest. Mam za to prawo o nim mówić.

Włącz radio, telewizor. Poczytaj gazetę, posłuchaj ludzi na ulicy, w sklepie. Permanentnie niezadowoleni, zawsze narzekający i rozczarowani. Cały świat jest zły, tylko oni doskonali i skrzywdzenie przez los. Narzekanie i marudzenie mamy we krwi. Świętujemy tylko klęski, nigdy zwycięstwa. Tacy jesteśmy. Mówienie o tym nie jest pluciem, tylko mówieniem prawdy. Bez względu na to, jak bolesna jest ta prawda.

daniell_p

Czytając twoje wypowiedzi wcale nie różnisz się od opisanego przez ciebie Polaka.

daniell_p

Ja tam nie narzekam bez powodu, może więc dlatego to marudzenie moich rodaków nie daje mi się we znaki.

daniell_p

też się z tb zgadzam, 100% racji

użytkownik usunięty
daniell_p

Dokładnie, zgadzam się w 100%

daniell_p

Ej nie rozumiem Cię człowieku, serio. Czy za każdym razem jak milion osób powie, że g@wno jest dobre to się z nimi zgodzisz? Spoko, że ma tyle nagród i nominacji, spoko, że jest doceniana przez krytyków i przez dziesiątki komisji na całym świecie, ale co to ma do mojej własnej opinii? Czy naprawdę uważasz, że ci ludzie tylko dlatego, że coś komuś przyznali mają kształtować myślenie zupełnie niezależnej jednostki gdzieś tam w Polsce? Ogarnij się. Gdzieś na forum jeszcze padło, że ludzie jej zazdroszczą. Na boga, czego mam zazdrościć jakiejś aktorce ze Stanów Zjednoczonych? Oskara? Oskara mogłabym jej zazdrościć jakbym sama była aktorką, ale - uwaga - nie jestem. Nie "hejtuje" tej kobiety, po raz pierwszy w życiu zajrzałam na jej stronę na filmweb, chciałam zobaczyć tematy na forum i cztery pierwsze dotyczyły jej nagród/jej oskara/jej nominacji więc się zainteresowałam, bo do tej pory uważałam ją za aktorkę przeciętną i zgadnij co? Zobaczenie ilości jej nagród i 13go miejsca w rankingu nie zmieniło MOJEGO zdania. Mojego zdania, którego nikomu nie narzucam i nikomu nie każę się ze mną zgadzać. Więc bądź tak uprzejmy mi nie polaczkować tylko dlatego, że nie zgadzam się w tej kwestii z Tobą i decyzjami dziesiątek komisji.

ms_Glizda

Dość rzadko się to zdarza by ktoś niemal słowo w słowo wyraził dokładnie to co sama myślę w danej sprawie...
Pozdrawiam koleżankę:)
Z jednej strony jednak, poniekąd podziwiam daniella że tak uparcie jej broni, miłość i oddanie prawdziwego fana to jest coś, myślę że Lawrence gdyby mogła go poznać cieszyłaby się że ma swoich szeregach kogoś takiego. I ja nie przeczę że być może Jennifer jest uroczą osóbką, ale nie to oceniam. Oceniam aktorstwo, które wg mnie, w jej wykonaniu jest przeciętne. I naprawdę dziwi mnie co ludzie w jej grze TAKIEGO WYJĄTKOWEGO widzą, sama tego nie dostrzegam. Twarz ma przyjemną, dobrze się prezentuje na ekranie, i miała szczęście zagrać w ekranizacji bestsellera dla młodzieży, potem w ubóstwianym wszem i wobec Pamiętniczku..i się nakręciła spiralka popularności i "genialności". Eh, no fuksiara. Też bym może chciała by moją przeciętność w jakiejś dziedzinie ludzie uważali za geniusz...Ile to ułatwia.

WhiteDemon

Bez przesady. Miłość i oddanie w jego przypadku jest chore. To czysty fanatyzm. Myślę, że Lawrence, gdyby mogła go poznać przeraziłaby się, że może zamieszkać w jej szafie i śledzić co robi niczym jakiś psychofan.

kowboj_ztczewa

Oj tam;) Chyba nie jest aż tak żle;)

ms_Glizda

Brawo! Nic dodać nic ująć. Ja jako aktorkę ją rzeczywiście doceniam, ale rozumiem, że ludzie mogą mieć odmienne zdanie od mojego. Po to właśnie jest forum, żeby każdy mógł się wypowiedzieć. Gdyby każdy miał takie samo zdanie byłoby nudno. Niestety, niektórzy tutaj obecni uważają każdą negatywną opinię na jej temat za tak zwany "hejt".

ms_Glizda

Gdyby wszyscy wyrażali swoje zdanie w sposób, w jaki ty to robisz, to forum byłoby moim ulubionym forum. Ale niestety to rzadkość.

Jeśli ktoś w sposób spójny i logiczny przedstawia mi swoje zdanie, ja je szanuję, nawet jeśli jest kompletnie odmienne od mojego. Problem w tym, że tu przeważnie piszą tacy, których opisałem - przekonani na śmierć, że tylko oni mają rację. Prawdziwi Polacy.

też mnie to wkurza, że wszystkich oburza to, że tak utalentowana i młoda aktorka jak Jennifer ma za sobą dużo sukcesów. Po prostu ludzie jej zazdroszczą :)

użytkownik usunięty
konradxyz

Oj tak, zawsze będą wciskać w kogoś błotem, bo ktoś jest utalentowany. Jennifer taka jest i widać to w każdym filmie w jakim zagra, nawet w IŚ (oby w Kosogłosie się wykazała tym talentem :), ale najlepiej właśnie w Poradniu Pozytywnego Myślenia, American Hustle lub Do Szpiku Kości

mnie się najbardziej i tak podobał poradnik, ale za American Hustle również zasłużyła na oskara

użytkownik usunięty
konradxyz

Moim zdaniem też, była świetna! Razem z Bale'm, film należał cały do nich :)

ch0d0r zupełnie się z tb zgadzam. Jennifer ma pewnego oskara <3

użytkownik usunięty
konradxyz

Dokładnie, to przecież teraz jest Ulubienica Hollywood :)

i jej od tego nawet nie odbiło.

użytkownik usunięty
konradxyz

Oby tak dalej :D

nom, trzymajmy kciuki :D

użytkownik usunięty
konradxyz

Jak zgarnie dwa Oscary pod rząd (rok po roku) będzie miała co świętować ;D

Te Oscary to w ogóle o kant dupy.

użytkownik usunięty
TheNaturat_2

Jak dla kogo ;)

wczoraj waśnie obejrzałam American Hustle i rola Jen bardzo mi się spodobała, wydawało mi się, że Amy gorzej sobie poradziła, ale była też świetna. Film nie należy do moich ulubionych gatunków i trochę się ciągnął, ale ma swój klimat. Muzyka!, Jen śpiewająca, albo ten wyraz twarzy Amy, gdy słyszy jej ulubiony kawałek... świetnie pokazane emocje. Jen zasługuje na kolejną statuetkę, bo jej postać była świetnie zagrana, takie moje zdanie.

użytkownik usunięty
malutkie2808

Jen razem z Bale'm zagrała wyśmienicie :*)

Zgadzam się. Powinna dostać Oscara. Jej konkurentki w kategorii mają niskie szanse na wygraną.