Może i się jej należy, ale są lepsze nominowane...
Zobaczysz skończy na nominacji
A ja myślę ,że dostanie. Już raz była nominowana i wtedy na nominacji się skończyło. Teraz nie ma dla niej konkurencji :)
Dużą szanse ma Naomi Watts w filmie Niemożliwe...
Zagrała tam profesjonalnie....
No w sumie możliwe.. ale myślę ,że może dostać tylko dlatego ,że jest starszą i bardziej doświadczoną aktorką od Jennifer :) ale nie wiem dlaczego niektórzy pewni są ,że Oscara zgarnie ta mała z ,,Bestie z południowych krain''...
Według mnie walka rozegra się między właśnie Lawrence a Rivą. Mała nie ma szans, Watts była ok ale bez przesady, filmu z Chastain jeszcze nie widziałem, ale nie wydaje mi się by była tak dobra jak dwie wymienione przeze mnie na początku aktorki. Amour może zdominować tegoroczne rozdanie nagród i nie byłoby to takie duże zaskoczenie.
zgodzę się. Jelsi akademi polubiła Amour to Riva ma duże szanse na Oscara. zapowiada się ciekawa walka miedzy Jennifer, Jessicą, a Emanuelle. Młoda i Watts bez szans.
no i za Jenn trzymam kciuki.
Chciałbym ostudzić zapały i spowadzić na ziemię zwolenników Rivy. Od 1950 roku RAZ zdażyło się, że aktorka wygrała Oscara w kategorii pierwszoplanowej nie dostając wcześniej nominacji do Złotego Globa, było to w 1962r, a dokonała tego Sophia Loren. Druga ciekawostka, od 1995r gildia aktorów (SAG) przyznaje swoje nagrody i od tego roku, każda aktorka która wygrywała Oscara dostawała wcześniej również nominację do nagrody SAG. Co więcej od 1995 każda zdobywczyni Oscara zdobywała również Globa lub SAG lub obie te nagrody. Teraz najlepsze Emmanuelle Riva nie dostała w tym roku ani nominacji do Globa ani do nagrody SAG.
Na koniec, Oscara nie można zdobyć nie prowadząc kampanii, a Riva jej nie prowadzi, co jest całkowicie zrozumiałe biorąc pod uwagę jej wiek oraz nieznajomośc angielskiego. Wiele osób liczy na BAFTA, ale moga się srodze przeliczyć, bo BAFTA w ostatnich latach ma w zwyczaju głosować na faworytów w wyścigu.