W "Poradniku" Jennifer pokazała taką ekspresję że więcej się chyba nie da. Naomi też była dobra, ale jej koleżanka po fachu ją przebiła
Riva. Z Chastain na odległej #3 lokacie. Watts i Wallis nie mają szans.
Polecam lekturę:
http://film.org.pl/a/artykul/kto-zgarnie-oscara-czesc-2-kategorie-aktorskie-2429 2/
"Miłości" nie widziałem. Powtórzę swoją myśl, z początku wątku. Widziałem Jennifer Lawrence w "Poradniku" i to mi wystarczyło. Rozumiem że według pewnych osób jest młoda, ba, ładna! Ale biorąc pod uwagę obiektywizm to w tym filmie wykazała się jak mało kto i dla mnie (subiektywnie) była wystarczająco przekonująca by dostać Oscara
Ależ zgadzam się w 100% i trzymam kciuki za jej zwycięstwo. :) O czym piszę zresztą w artykule powyżej.
EDIT: Czyżbym źle zrozumiał treść wątku? Pytałeś o to, kto ewentualnie może odebrać Jen Oscara czy o to, kto był od niej lepszy?
Myślę że sformułowanie bardzo nie trafione. Odebrać to można komuś coś co ten ktoś ma a Jennifer Oscara nie ma. Moim zdaniem Jessica Ch. nie dostanie - choć z drugiej strony to byłby chyba jedyny ukłon akademii w stronę Wroga numer jeden bo za film napewno oscara nie będzie, reżyserka nawet nominacji nie dostała. Moim zdaniem Akademicy mogą docenić Rive - i mimo że uwilbiam Jennifer to wygrana Rivy nie zabolałaby mnie bo zagrała świetnie( oczywiście moim zdaniem), ta mała oczywiście szans nie ma, co do Watts to średnio rozumiem zachwyty nad Niemożliwe, mnie jakoś to nie poruszyło. A tak na marginesie to jakoś nie cieszą mnie te wszystkie rankingi w których jennifer jest faworytką, lepiej wygrać z przegranej pozycji niż przegrać będąc powszechnie obstawianą faworytką. Spadać z wysokiego konia zawsze bardziej boli. Ale oczywiście wierzę w jej wygraną (podobno jakiś znany amerykański jasnowidz przepowiedział że Jennifer dostanie w tym roku Oscara więc sie tego trzymajmy)
Watts lub Chastian ;D. Gra Jennifer była dobra, ale nie tak dobra jak tych faworytek B-)
Ja trzymam kciuki za Watts! Należy się jej - moim zdaniem w Niemożliwe naprawdę pokazała swoje szerokie możliwości aktorskie.
Oj tak! Razem z tym dzieciakiem stworzyli niezapomniany dla mnie duet, który zapamiętam do końca życia^^
Nie widziałam jeszcze wszystkich filmów ale wg mnie ona nie zasługuje na oscara. Dziwie się dlaczego ona ma aż 40% głosów w nominacjach na filmweb.
jak obejrzysz wszystkie filmy to zobaczysz że żadna swoją rolą szału nie robi. Ogólnie to ta kategoria w tym roku jest średnio obsadzona,role na podobnym poziomie i dlatego nie ma takiej faworytki pewniaka jak jest np. przy aktorce drugoplanowej. Ale przynajmniej jest escytująco. A że wygrywa w ankiecie filmwebu. Przecież ta ankieta to tylko zabawa
Widziałam Poradnik i bardzo podobał mi się sposób w jaki zagrała. Urodą nie powala, ale według mnie umie zagrać. Nie jestem jej jakąś wielką fanką ale po poradniku zdecydowanie bardziej ją polubiłam.
Czy nie powala? Zależy to od wielu czynników. Ja na przykład w ogóle nie jestem fotogeniczny :-). Inna sprawa że jestem w wieku że wolałbym "usportowioną" kobietę przeciętną z twarzy z którą mógłbym o czymś pogadać niż seksbombę. A w "poradniku" zagrała świetnie