Jerzy ZalewskiII

4,6
181 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Jerzy Zalewski

Marionetka systemu i pożałowania godny lizodup. Twórca powinien być pierwszym krytykiem władzy, a nie głosić na jej cześć peany.

Wstyd, że tacy ludzie robią filmy.

kosobi

Braki w wiedzy powodują kompletnie idiotyczne stwierdzenia. Nie chce oceniać filmów fabularnych Zalewskiego, ale jego dokumenty , które oglądałem były co najmniej bardzo dobre, na ważne tematy i nie miansteamowe , a np. Szpiedzy. Świadkowie historii (GENIALNY) 1992, Tata Kazika, Obywatel Poeta. Świetne były wywiady Zalewskiego w programie TV Pod prąd, zapraszał ciekawe osoby i z tematami całkowicie pod prąd. Nie wiem czy widziałeś cokolwiek z tego, obawiam się, że nie bo nie pisałbyś bzdur.
Roj to zupełnie inna historia, rzeczywiście Zalewski nie jest miszczem od fabuły, ale kto wcześniej próbował zrobić taki film.

kosobi

Tak, twórca a powinien być pierwszym krytykiem władzy. Słusznie. Może przykłady?

Krzypur

Przykłady czego? Twórców krytykujących władzę? Serio potrzebujesz przykładów?

kosobi

Wbrew pozorom nie jest ich wielu. Ciekawiłoby mnie, kogo Ty uważasz za idących pod prąd.

Krzypur

Pewnie to komunistyczne beztalencie będące córką kapitana LWP i donosicielki z PZPR.
Krynicę prawdy objawionej - Agnieszkę Holland xD

kosobi

Oho, michnikowki zjeb. Od kiedy twórca ma być krytykiem władzy? Myślałem, że ma po prostu robić dobre filmy. Koledze kosobi już pewnie cała zgraja polskich aktorów jak Stuhr, Cielecka, Ostaszewska, Holland, włażąca w dupę poprzedniej władzy, podobała się, bo to są swoi i wtedy jest już OK. Żałosne.

Alex303

Jeszcze zatęsknisz za latami 2007-15, Tuskiem, Palikotem i UE.
Bałkany też zaczęły się od szczucia jednych na drugich, kiboli i nienawiści.
Zmień język debaty!

antypis

Dobrze, że przynajmniej nie udajesz, że nie jesteś trollem, z takim nickiem! :-)

antypis

hahaha, bałkany to sterowane przez niemcy były, tak jak PO, ty ośla łąko

phil_anselmo

"Nie lubię wymiany poglądów z idiotami. Zawsze na tym tracę" - A. Słonimski
Jak zwykle zresztą. Te brednie działają tylko na równie 'mądre' naro-kato-pisie lemingi. To kończy normalną debatę.
A teraz... w te pędy... sio!

antypis

Jak chcesz robić politykę to wypierdalaj stąd, to forum o filmach.

użytkownik usunięty
kosobi

Bredzisz kolego, politykowanie przeżarło ci mózg. Obejrzyj, potem się wypowiadaj