Każdy ma prawo do błędów.Ta współpraca trwała krótko, i nie była raczej spowodowana pobudkami finansowymi.Błąd młodości, i tyle.Jak ktoś od małego jest poddawany indoktrynacji, a dostęp do niezależnych źródeł jest mocno ograniczony to jest to pewne usprawiedliwienie.W końcu jednak nawrócił się, i w ostatnich latach daje wspaniałe świadectwo odwagi popierając partię prawdziwych Polaków.Zelnik jest aktorem, nie politykiem.To nie on był tym agentem, który ocalił, uratował komunizm.
Tak więc, krytyka ze strony środowisk lewicowych jest hipokryzją.
był tw, kapusiem, jest resortowym dzieckiem, piewca socjalizmu...ale "nawrócił się" na pis wiec wszystkie grzechy zostały mu wybaczone??
no proszę cię...jak ktoś głosuje na lewice czy inna partię jest zły bo to lewak, agent moskwy...ale jak prawdziwy agent moskwy przechodzi na strone pis to jest niewinny
jak płatny zdrajca pachołek rosji - towarzysz jasiński, łopiński, cioch czy człowiek, który skazywał ludzi w stanie wojennym na kary więzienia - piotrowicz...
kapuś to kapuś...inni nie donosili i żyli...on wolał pojść na pasku sb...
zresztą w czym wałęsa jest gorszy od niego?? a fakt, nie padł na kolana i pokajał się...inaczej mogłby spokojnie robić karierę w pisie jak wyżej przytoczeni panowie...
Jak to w czym gorszy? We wszystkim.To człowiek, który ocalił komunizm.Zelnik takiego wpływu na państwo nie miał.
Jest tylko aktorem, z krótkim epizodem jako agent.Dzięki Twojemu ''bohaterowi'' nie udało się dokonać lustracji po dziś dzień.komuniści oddali władzę swojemu człowiekowi, który zapewnił im bezkarność.26 lat poszło na marne, na kolejne 26 lat utknęliśmy w pozostałościach po tym systemie, co sprzyjało patologiom i uniemożliwiło odbudowę z ruin.
Ten człowiek przyczynił się do obalenia rzędu Olszewskiego, jedynego antykomunistycznego, polskiego rządu po 89 i aż do 2005 roku.I dla Twojej wiadomości poseł Piotrowicz działał zawsze przeciwko systemowi.Nigdy nie oskarżał przed sądem działaczy opozycyjnych, a za odmowę prowadzenia takich śledztw został nawet przeniesiony z prokuratury wojewódzkiej do rejonowej.Co więcej, przez te wszystkie lata, pomógł wielu działaczom opozycyjnym, ściągając na siebie niebezpieczeństwo.
Co do pozostałych to tak samo bzdura i propaganda.Czasem trzeba być częścią czegoś, aby móc z tym walczyć.
Bolek zaś zwalczył opozycję,i uchronił komunizm przed upadkiem.Nie wiem, jak można czynić takie porównania, bo przyrównywanie do tego zdrajcy to obraza dla tych wszystkich dzielnych ludzi.
po pierwsze - wałęsa nigdy moim bohaterem nie był i nie będzie, nigdy nie głosowałem na niego, nie zamierzam też go bronić
po drugie - w najzwyczajniej śmieszy mnie hipokryzja socjalistycznej parti pis
co do prokuratora prl piotrowicza - dosyć naiwny i kłamliwy wydaje się być argument, że został prokuratorem aby walczyć z systemem, wielu nazistów po wojnie tłumaczyło się w podobny sposób
dodatkowo szczerze wątpię, że zrobiłby taką karierę bedąc w opozycji do jaruzelskiego i kiszczaka, z pewnością jego przełożeni dostrzegliby taką postawę w tym goracym dla pzpr okresie...a tak wykonywał ich polecenia...dobry komunista...a teraz postkomunista, hehe obronca wolnosci...chyba w rozumieniu konstytucji prl z 22 lipca 1952 roku :)
po trzecie - jak mozna być tak obłudnym i zakłamanym nie widząc belki w swoim oku - rząd kaczynskiego z 2006 roku był jak najbardziej postkomunistyczny, za zasługą towarzysza jasińskiego wojciecha (członek PZPR w latach 1975-1982) który wszak był ministrem skarbu
pozostali wymienieni również z jakichs pobudek zapisali się do partii, która umacniała przyjaźń ze ZSRR...nikt ich do tego nie zmusił....doprawdy dzielni ludzie :-)
zresztą możemy pokusić się o zestawienie ilu postkomunistów zasiada obecnie w parlamencie i do jakich partii należą...myślę, że pis nie będzie na szarym końcu...
postkomuna i resortowe dzieci i do tego kapusie - jak w przypadku zelnika jerzego, który jako "dzielny człowiek" i resortowe dziecko SAM I DOBROWOLNIE postanowił zostać kapusiem ubecji...
Oczywiście, że prokurator Piotrowicz walczył z systemem.Tylko bycie w takiej roli umożliwiło mu czynienie dobra.Wielu ludzi działających wtedy w opozycji było i jest mu wdzięcznych za to, że w tamtych czasach ich ochraniał.Jego motywacje były naprawdę szlachetne.Dziś o tym lewactwo nie chce oczywiście wspominać.W zamian mamy dezawuowanie takich ludzi jak Piotrowicz, który zrobił wiele dobrego.Na potwierdzenie swojego patriotyzmu wstąpił do PiS - partii skupiającej Prawdziwych Polskich Patriotów.
Oczywiście też zapomniałeś wspomnieć, że Jasiński został wyrzucony z PZPR za swą działalność patriotyczną.Organizował bowiem struktury "Solidarności".
Postkomunistyczne to było w czasach pierwszych rządów PiS sądownictwo.No i niestety jest do dnia dzisiejszego, wydając wyroki na zlecenie układu.
To dobrze, że się zaczynasz wstydzić Wałęsy, ale Twoja zaciekła obrona tego zdrajcy, bohatera komunistycznego, który pomógł komuchom przebrać się w nowe szaty i dalej rządzić i próby porównywania go z aktorem, którego współpraca z SB była tylko krótkim epizodem ujawniają Twoje prawdziwe intencje.Chodzi o wybielanie agenta SB, i obrońcę komunizmu.
zacytuj, w którym miejscu bronię wałęsy?? śmiało, wykaż moją domniemaną zaciekłość w jego obronie...;)
w sumie racja, kiedyś o szlachetności świadczyła laurka wystawiona przez towarzyszy z pzpr czy kpzr, obecnie tych z pis-u ;-)
może tobie nie przeszkadza, że ktoś zhańbił się podpisaniem lojaki jak tw "jaracz", badź z dumą nosił czerwoną książeczkę z napisem "Polska Zjednoczona Paria Robotnicza" jak tow. Jasiński i inni prominentni działacze pis-u
a prokurator prl piotrowicz tak walczył z systemem, że został członkiem egzekutywy pzpr w prokuraturze wojewodzkiej...tak ochroniał opozycję, że komunisci medal mu przyznali - Brązowy Krzyż Zasługi w 1983 roku
podejrzewam, że bronią go tylko ci, którzy działają w ramach pis-u:-)
no no... dzielny komunista i towarzysz, prawdziwy bohater...gratuluje wyboru ;-) podejrzewam, że gdyby sam feliks dzierżyński mógł przeprosić i zapisać się do pis-u to mogłby liczyć na ciepłe słowo od ciebie ;-)
''zresztą w czym wałęsa jest gorszy od niego?? a fakt, nie padł na kolana i pokajał się...inaczej mogłby spokojnie robić karierę w pisie jak wyżej przytoczeni panowie...''
To jest właśnie skandaliczna wypowiedź, która jest doskonałym przykładem próby wybielania Wałęsy.
Bo tym są właśnie porównania młodego człowieka , który od najmłodszych lat w domu rodzinnym słuchał propagandy, czego efektem było podjęcie tej krótkiej, choć niechlubnej współpracy z SB, współpracy, która nie miała żadnego wpływu na kształtowanie się życia politycznego w Polsce z agentem, który donosił na kogo się dało, przez wiele lat, z którego zrezygnowały same SB ze względu na jego coraz bardziej wygórowane oczekiwania finansowe.Ta współpraca rzutowała na czasy późniejsze.Żeby ratować siebie komuniści oddali władzę jednemu ze swoich, który ocalił komunizm, dzięki któremu, ludzie tworzący ten chory system uniknęli odpowiedzialności.
Prokurator Piotrowicz tak walczył z systemem, że został przeniesiony z prokuratury wojewódzkiej do rejonowej za odmowę prowadzenia śledztw przeciwko działaczom opozycyjnym.Ściągnął na siebie o wiele większe niebezpieczeństwo, niż wielu działaczy opozycyjnych, a teraz tak się ''dziękuje'' tym, którzy chcieli rozwalić ten system od środka.Podobnie było z panem Jasińskim, który za swoją działalność patriotyczną został nawet wyrzucony z PZPR.
Oczywiście, że współpraca Zelnika jest plamą na jego życiorysie, ale jest wiele okoliczności łagodzących.Poza tym pan Zelnik nawrócił się,i zaczął popierać Prawdziwych Polaków.Dał wspaniałe świadectwo nawrócenia, patriotyzmu i odwagi, bo trzeba mieć odwagę, aby sprzeciwiać się temu układowi.Dlatego uważam, że zasługuje na wybaczenie.
cóż, w tym stwierdzeniu stawiam znak rowności miedzy kapusiem wałęsą i kapusiem zelnikiem, obaj podpisali dokumenty o wpółpracy z sb i tyle...obaj zasługują na potępienie i nie na szacunek
kapuś jest kapuś...podczas wojny wiedziano co należy z nimi robić
natomiast ty wybielasz byłych kapusiów i postkomunistów
a co do piotrowicza...sam, dobrowolnie podjął decyzję aby służyć w opresyjnym aparacie państwa i świadomie zapisał się do pzpr aby móc zostać prokuratorem panstwa totalitarnego i jemu służyć...
więc karierowicz, który nie miał rozterek moralnych przed podjęciem decyzji...przychodzi mi na myśl tutaj prokurator kostrzewa z "układy zamkniętego"...no i dali mu jeszcze za to medal
ale spoko, przynajmniej wiem kogo popierasz...
byłych kapusiów i postkomune ;-)
Ty właśnie popierasz kapusiów i postkomunę, to Ty popierasz ludzi, którzy, choć mieli okazje, nie dokonali lustracji czy dekomunizacji.Nie dokonali, bo sami siebie by pogrążyli i swoich kolegów po fachu.
Fakty mówią same za siebie, kto po czyjej stronie stoi.
Piotrowicz, sam dobrowolnie podjął decyzję ,aby z narażeniem życia walczyć z komuną.Dla takich ludzi jak Ty, to nic nie znaczy, bo jesteś obrońcą komunizmu, tak jak Twoi idole.
Właściwie musiałbym się powtarzać, bo żadnych argumentów Twoje wypowiedzi nie zawierają.Jedynie, z każdej strony propaganda, dezawuowanie tych, którzy od środka rozwalali system,a poprzez porównywanie zdrajcy Polski z aktorem, który nie miał nic wspólnego z polityką pokazujesz swoją stronniczość, i to za kim naprawdę jesteś.
Kończę, bo widzę, że mam do czynienia z zapalonym czytelnikiem gazety wyborczej, i nałogowym oglądaczem TVN-u, który myśli, że jego idole - Komorowski, Tusk, Wałęsa, Petru, Palikot są kryształowi.
Ja Ci przedstawiłem, jaka jest prawda.A jak nie potrafisz jej zaakceptować, to masz problem.Słuchasz tylko tego, co mówi jedna strona, ta, którą tworzą komuniści, lewaki i inni zdrajcy.W Polsce od dawna próbuje się tych co coś zrobili na rzecz walki z komunizmem oczerniać , a zdrajców i agentów rosyjskich wybielać.Ty jesteś jednym z tych, którzy to łykają.
Jedyne co mogę zalecić, to korzystanie z niezależnych źródeł, choć przypuszczam ,że fascynacja TVN-em, gazeta wyborczą jest zbyt duża.
Haha."Komuniści, lewaki, inni" powiedział Pisowczyk. Ja słucham wszystkich stron. Karnowskiego mowy miłości też słucham. Kiedys sympatyzowałem z pisem bardziej niz z innymi. Wszystko sie zmieniło. Nie mam tvn, od lat nie czytałem wyborczej.
Większych hipokrytow niz Pis nie ma. Dodajmy że wygrali wybory lewicowym programem (500+ to lewacka ustawa jakich mało) w innych obszarach również kopiuja program SLD z przed paru lat. Oszusci którzy łamią konstytucje.
Po 28latach życia zrozumiałem że...jest mi znacznie bliżej na lewo. ..w końcu po tej stronie mam serce :-) wiem że lewica w Polsce była utożsamiana z postkomunistami...ale tamten system juz upadł, a pis się pogrąża realizując lewicowy program.
Karnowski, Ziobro, Szydełko (bo przeciez to marionetka). Jedno przyznam: Pis to najskuteczniejsza partia w robieniu ludzią wody z mózgu.
Pozdrawiam.
Wy jesteście oszustami, którzy nie przestrzegają prawa.
Normalny człowiek dawno by za to siedział, ale oczywiście u nas, sędziowie są bezkarni.
Pomyłka, ten system dopiero upada, dlatego mamy teraz tak wielki opór ze strony postkomunistów.Widzą, że tracą władzę, nawet w sądownictwie.
I to właśnie liberalizm jest lewacki.Naród to wspólnota, jeden ma obowiązek pomagać drugiemu, bogatszy oddawać w podatkach biedniejszemu to, co ukradł.
Ja wiem, że wam się to nie podoba.Dziś najbogatsi jesteście właśnie wy, komuchy i potomkowie SB-ków.
Wzbogaciliście się na ludzkim cierpieniu, teraz jak trzeba oddać część tego, co się ukradło, zaczynacie się oczywiście oburzać.Dosyć tego.Liberalizm gospodarczy i konserwatyzm wzajemnie się wykluczają.
To, że ktoś zaliczył liberalizm gospodarczy do prawicy to nie znaczy, że tak jest.Zalecałbym trochę samodzielnego myślenia.
I wy byście właśnie chcieli, żeby prezydent złamał Konstytucję, zaprzysiągł nielegalnie wybranych sędziów i żeby ich liczba była niekonstytucyjna, ale prezydent Konstytucji nie złamie.To najważniejszy akt prawny.My, Polacy powinniśmy najlepiej wiedzieć, jak ważna jest Konstytucja i że trzeba ją szanować.Demokracja dla was byłaby wtedy, gdybyście mieli 13 sędziów, a partia, która wygrała wybory,i uzyskała silny mandat - dwóch.
Nie potraficie uszanować woli wyborców,i wyniku demokratycznych wyborów.
Tak samo Pani premier nie może opublikować komunikatu części sędziów, wydanego nielegalnie, przy złamaniu Konstytucji i prawa, bo naraziłaby się na Trybunał Stanu.
Nie mow do mnie Wy w kontekście komunistów maluczki człowieczku.
Gdybym zagłosował na Pis, spaliłbym się ze wstydu.
500zł będą brali wszyscy, również miliarderzy z 5dzieci. Mam nadzieje że oni w szczególności, dlatego zeby obnazyc mialkosc tej lewicowej ustawy którą pis wygrał wybory.
Na chłopski rozum, Trybunał jest od tego żeby mówić czy ustawa jest zgodna z konstytucją/prawem itd. Pis zmienia ustawę o TK...Trybunał orzeka że jest niezgodna. ..więc jak mógłby powiedzieć że to jest niezgodne z konstytucja jednocześnie stosując sie do TEJŻE NIEZGODNEJ USTAWY? ??
To tak jakby sąd wydawał wyrok w sprawie morderstwa...na warunkach mordercy. PISOWCZYCY znaleźli tylko 8prawników którzy im przytakuja w tej sprawie, z tysięcy jakie są w tym kraju.
Słuchaj dalej Zioberka, a Szydełko przed Trybunał stanu. Zelnik się zasmuci podpisując lojalke z SB.
Nie dyskutuje dalej, jak rzadzilo PO, chciałem aby władza sie zmieniła np. Na Pis, dziś już wiem że tym maluczkim kłamcom nie można zaufać. Czytając takich zaslepionych partyjniakow jak Ty, uświadamiam sobie dlaczego partia NSDAP została wybrana w wolnych wyborach.
Żegnam, pozdrawiam i dużo szczescia na przyszłość.
Każda ustawa ma domniemanie konstytucyjności.To ją chroni.Jeśli Trybunał nie orzeka zgodnie z nowymi przepisami, jego wyroki są nieważne , i nie wolno ich publikować.Takie jest prawo.To tak, jakby teraz Trybunał się zebrał i orzekał np. o wyborach w Stanach Zjednoczonych.
Niestety, ale Trybunałowi nie pozwala na to obowiązujące prawo, a prawa trzeba bezwzględnie przestrzegać, bo inaczej doprowadzi się do anarchii.
Niestety, ale to nie wasz przyjaciel, Rzepliński,ustala co jest prawem, a co nie.
Tak samo prezydent nie miał, i nie ma prawa przyjąć ślubowania od sędziów PO, bo kadencja starych kończyła się już po wyborach, które komuniści przegrali z miażdżącą przewagą.Wy oczywiście tego nie rozumiecie, przez całe wasze rządy panował ustrój oligarchiczny, ale PiS doszedł do władzy i musi chronić demokrację, i nie może pozwolić, aby orzekali sędziowie z partii, która nie uzyskała mandatu społecznego i aby móc blokować ustawy PiS aż do kolejnych wyborów wybrali sędziów na zapas, co absolutnie było pogwałceniem prawa i zamachem na Konstytucję.
500 zł to nie jest żaden lewicowy program, tylko inwestycja w polską rodzinę.Ja wiem, że wam zależy, aby Polska się wyludniała, i powoli stawała się niemiecką kolonią, ale są ludzie, którzy mają inny pogląd w tej sprawie, i Ci właśnie ludzie uzyskali silny mandat społeczny upoważniający ich do sprawowania samodzielnych rządów.
I dla sprostowania powiem, że na pierwsze dziecko pieniądze będą brali tylko ubodzy.
Mylisz się, powtarzasz słowa Ziobry z konferencji prasowej bo sam nie potrafisz myśleć.
Nie można sądzić mordercy na warunkach mordercy. Ja pierdo$e Rzeplinskiego. Ty masz z nim problem.
Ustawa jest niezgodna z konstytucją, wiec TK nie może się do niej stosować bo złamali by prawo.
Idąc Twoim tokiem myślenia PIS może uchwalic wszystko, a TK nie może orzec że jest to złamanie prawa.
Najwyższy sąd w Polsce, Komisja Wenecka, Rzecznik Praw Obywatelskich i tysiące prawników i konstytucjonalistow twierdzi INACZEJ niż szeryf Zioberko i premierka Szydełko, więc ja nie będę się z Toba spieral :-)
Kilka postów wyżej napisales ze 500plus to "obowiązek bogatych którzy nakradli żeby dzielić się z biednymi"
Ale kiedy Ci uświadamiam że 500zł będą brać WSZYSCY, NAWET MILIONERZY Z 5dzieci....i obnażą głupotę i miałkość TEJ LEWACKIEJ USTAWY.
WBIJ SOBIE DO GŁOWY PISOWSKI KMIOTKU ŻE TWOJA PANI PREMIER KOPIUJE LEWACKI PROGRAM SPOŁECZNY. A PIS TO PARTIA BEZKRĘGOWCÓW.
Szydło kiedyś trafi przed Trybunał Stanu, bo pis już nigdy większej władzy mieć nie bedzie.
A poki co się przeliczyli, majstrujac przy TK złamali konstytucje i prawo.
Jarek skończył się wizerunkowo, no bo jak się wytlumaczy z poparcia i przyjazni z człowiekiem najgorszego sortu?
Skoro tak nie lubisz lewakow, to przeczytaj postulaty lewicowe i zobacz kmiotku jak Pis je kopiuje. Ale co Ty w życiu przeczytałeś, skoro recytujesz mi tu Ziobre z Tvp info.
Przestępcy tak samo przysługuje domniemanie niewinności, natomiast każdej ustawie przysługuje domniemanie konstytucyjności.Dopóki Trybunał nie będzie orzekał zgodnie z nowym prawem, ich wyroki będą nieważne i za ich publikację będzie groził Trybunał Stanu.
Czyli musi orzekać zgodnie z kolejnością wpływów, w pełnym składzie i większością 2\3 głosów.Jeśli nie zastosuje się do nowej ustawy, nie może orzekać o zgodności, czy niezgodności z Konstytucją.
Teraz uwaga, ale zmartwię Cię.Prawo to prawo, trzeba go przestrzegać.A podejście, że prawem jest tylko to , co uchwalacie wy, SB-cy jest śmieszne.
Mordercy przysługuje domniemanie niewinności, ustawie domniemanie konstytucyjności.Prawo jest dla was w tej kwestii bezlitosne.
Oczywiście, że TK może orzec o niezgodności z konstytucją, ale dopiero, gdy będzie orzekał zgodnie z nowym prawem, bo ustawę chroni domniemanie konstytucyjności.
Każdy będzie sądził tak ,jak chce jego pracodawca, więc przywoływanie tutaj sędziów, czy RPO, świadczy o tym, że kompletnie straciłeś kontakt z rzeczywistością.
I wbij sobie do główki, że nie ma czegoś takiego jak lewicowy program gospodarczy.Podział na prawicę i lewicę dotyczy tylko kwestii światopoglądowych.
No i właśnie wszystko się zgadza.Bogaci na pierwsze dziecko nie dostaną pieniędzy.
Konstytucję i prawo łamiecie wy.PiS chce tylko z tym skończyć.
Gościu przestań bo mam zajady. Niedługo napiszesz że Stalin walczył z komunizmem a Hitler z faszyzmem. A nadajesz jak TVP za komuny albo dzisiejsze TVPiS. Poza tym filmweb nie jest stroną do uprawiania klerokomuszej propagandy.
Partie prawdziwych Polaków? Haha.
Ciekawe co na to Jarosław Wielki? Jak sie czuje z tym że w kampanii popierał go współpracownik SB. Zelnik zakłamany jak reszta prawdziwych Polaków pierwszego sortu, dziennikarze wSieci krytykują mowe nienawiści, Zelnik jeździ po Wałęsie jak po burej...a za chwile wychodzi szydło z worka. ..a propo szydło trybunał stanu sie szykuje.
Prawdziwi Polacy - manipulatorzy, kłamcy którzy łamią prawo i nie przestrzegają konstytucji. Z TVPis o Zelniku też jakoś byśmy się nie dowiedzieli.
Okazało się że nie ma honoru, błędy młodości mozna wybaczyć (nawet trzeba) ale w świetle tego jak się Zelnik zachowuje wybaczenie znaczenia nie ma. Niech dalej stoi dzielnie u boku Jarosława na konwencjach Pisu. Tym właśnie zajmuja się aktorzy. :-)