Jessica AlbaI

Jessica Marie Alba

7,4
18 474 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jessica Alba

a więc piszę to po to, żeby przedstawić swoje pełne mniemanie o Jessice Albie, jak ktoś się nie zgadza to niech napiszę swoje kontrargumenty (byle sensowne) i kulturalnie ze mną i z innymi jej fanami podyskutuje... zakładanie tematów "ona jest głupia, ona gra w gniotach, mdli mnie od niej" to zwykła żenada i świadczy to źle o tych, którzy takie dyrdymały wypisują. Chcesz cos powiedzieć to powiedz (tudzież napisz) z sensem.

z początku nie lubiłam tej aktorki o co nawet kłóciłam się z jej zagorzałym fanem (czyt. Ziomalem, teraz Farmerem.pl) teraz widzę, że byłam głupia i dziecinna, a może po prostu obejrzałam z Albą za mało filmów. Moim zdaniem, ta aktorka ma talent i umie grać, a dostaje role w komediach, bo jest śliczna i do takich ról właśnie pasuje... a to, że dostała nominację do złtych malin... Halle Berry też dostała tą "nagrodę", mimo Oscara na koncie, takie rzezcy się przytrafiają. Oczywiście Jess miała parę kiepskich filmów, ale one też przydarzają się każdemu aktorowi. Za to jej obecne filmy to naprawdę filmy warte obejrzenia (Oko i Awake) i Jessica dobrze tam zagrała. Oby dalej w tym kierunku;)
co do jej urody to o gustach się nie dyskutuje, ale jak ktoś twierdzi, że Jess jest brzydka, okropna czy cos takiego to niech mi pokaże kobietę ładną jego zdaniem
co się tyczy jej rozumu to najpierw przydało by się ją poznać, lub choć przeczytać z nią parę wywiadów, by osądzić ją czy jest "pusta" czy nie, a nie oceniać po wyglądzie...

pozdrawiam wszystkich, którym chciało się przeczytać to co naskrobałam;)

Lovely_Paige

Nawiązując do tych złotych malin. To po pierwsze nie przypominam sobie, żeby Alba dostała jakąkolwiek złotą malinę( a wiele osób piszę, że ona dostała złotą malinę), po za tym złotych malin nie dostaje najgorszy aktor/aktorka/reżyser itd, tylko jakaś słynna osoba, która akurat w danym roku grała w filmie. Spójrzmy na listę zwyciężczyń
z tego tysiąclecia Madonna, Britney Spears, Mariah Carey, J. Lo, Lilo, Halle Berry, Sharon Stone. Osobom przyznającą te nagrody zależy głównie na rozgłosie i dlatego nominacje otrzymują osoby bardzo znane.
btw powinni przyznać Złotą Malinę temu gościowi, który uznał, że Alba zasługuje na Złotą Malinę za Awake.

Hanni_2

I tu właśnie popisałeś się swoją wiedzą. Złota malina przyznawana jest za:
* Najgorszy film
* Najgorszy reżyser
* Najgorszy aktor
* Najgorsza aktorka
* Najgorszy aktor drugoplanowy
* Najgorsza aktorka drugoplanowa
* Najgorsza ekranowa para
* Najgorszy scenariusz
* Najgorszy prequel lub sequel
* Najgorszy remake i rip-off
Osobiście też nie słyszałem aby Alba ją dostała, lecz nie zmienia to faktu że Złotą malinę dostają między innymi najgorszy aktor\aktorka.

HiFtc

Farmerze, April powiedźcie jak bardzo trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że Złotą Malinę dla najgorszego aktora/aktorki itd(btw gratulację zip, udało Ci się przekopiować wikipedię, jestem pod wrażeniem; nie jest to oczywiście pełna lista wszystkich nagród, nawet z pomocą wikipedii nie jesteś w stanie sobie poradzić, ze znalezieniem pełnego spisu wszystkich nagród.) rzeczywiście otrzymuje najgorszy aktor/aktorka itd? Dla ludzi znających się na kinematografii jest oczywiste, że nagrody otrzymują tylko i wyłącznie znane osoby(wie to też każda osoba, która przeczyta listę zwycięzców tej nagrody, szkoda że znalezienie tej listy przerosło Twoje umiejętności).

Hanni_2

Zapomniałem dodać, że Złotą Malinę dostał m.in George Bush i co ekspercie może powiesz, że Bush jest aktorem i że grał w jakimkolwiek filmie? Nagrodę tę dostał dlatego, że M. Moore nakręcił film o 9/11 w którym to Bush pojawia się w kilku paru sekundowych migawkach. Ach jak uwielbiam się śmiać, zipie nie przestawaj pisać na tym forum, pisz jak najwięcej nawet sobie nie wyobrażasz jak Twoje posty mogą wprawić mnie w dobry nastrój.