Przereklamowana,przesłodzona a uroda bardzo przereklmowana waskie usta a kazde zdjecie ktore jest z nia pokazane jest przefiltrowane mniej wiecej tyle razy co na okładce vivy z polskimi gwiazdami,mam przesyt tego typu aktorkami,przy niej nie mozna wspomniec nawet o grze aktorskiej(jest bez wyrazu, zero ekspresji)bo wiekszosc opini na jej temat odnosi sie do urody. Amerykanie maja swietne aktorki ale tego troszke starszego pokolenia typu Pfeiffer czy Thruman takie panie wg mnie nadaja sie jedynie na wybieg dla modelek
Kolejny ,,znafca''. Napisałeś dziś:
,,szczerze mowiac pierwszy raz zwróciłem uwage na Jessice Albe(nie pamietam jej gry w innych filmach)''
a 15 minut wcześniej:
przy niej nie mozna wspomniec nawet o grze aktorskiej(jest bez wyrazu, zero ekspresji)
Skoro nie zwracasz na nią uwagi, to skąd wiesz czy jest bez wyrazu i w jej grze nie ma ekspresji?
Uwag na temat jej urody nawet nie skomentuje, bo są zbyt żałosne. Dodam tylko że nie wiem od kiedy urodę kobiecą ocenia się po szerokości ust i nie mam pojęcia od kiedy Alba ma rzekomo wąskie usta. W necie są tysiące jej zdjęć zrobionych przez paparazzi, przyjrzyj się dobrze, jak nie pomoże to bez okulisty chyba się nie obejdzie.
co do pierwszego cytatu nie dopisalem o roli Nancy w Sin City(to jest ta rola o ,jej gra juz wtedy nie spodobala mi sie(choc nie byla razaca) i nie zwrocilem uwagi ze to "TA" Jessica
oceniłem ją na podstawie własnej subiektywnej opini z dwóch filmów:"Przebudzenie" i "Sin City" gdzie zagrała wg mnie miernie
napisalem poprostu jedna rzecz która mi przeszkadza w jej urodzie,
poza tym przyznaje ze odrobine nieprecyzyjnie sie wyrazilem jej usta robia wrazenie duzych, ale gdy sie nie usmiecha robi charakterystyczna mine gdzie od ucha do ust jest jak "stad do hollywood", nie odpowiada mi ogolnie mimika twarzy tej kobiety jest malo ekspresyjna, rola w "przebudzeniu" uwazam ze tego wymagala, ona niestety ciekawa role zmarnowala
",,szczerze mowiac pierwszy raz zwróciłem uwage na Jessice Albe(nie pamietam jej gry w innych filmach)''
a 15 minut wcześniej:
przy niej nie mozna wspomniec nawet o grze aktorskiej(jest bez wyrazu, zero ekspresji)
Skoro nie zwracasz na nią uwagi, to skąd wiesz czy jest bez wyrazu i w jej grze nie ma ekspresji? "
przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie w cytacie cytatu:P
a jaki z tego moral?wreszcie zobaczylem i ocenilem :]
Z tego co mi wiadomo to film Sin City jest wierną kopią komiksu pod tym samym tytułem trudno, więc oczekiwać od Alby, że będzie grała co innego niż jest w komiksie. Po za tym Alba w tym filmie jest postacią drugoplanową, występuje tylko w kilku scenach(np. taniec w barze, gdy wchodzą do niego najpierw Marv potem Hartigan, za ten taniec Alba dostała nagrodę MTV za Sexiest Performance co dla Ciebie jest pewnie dowodem na ,,jest bez wyrazu, zero ekspresji'' ;) Co po za tym? Alba dająca piwo Marvowi, Alba jadąca samochodem z Hartiganem, rozmawiająca z nim w motelu, torturowana przez Żółtka, żegnająca się z Hartiganem. I tyle.
Nie wiem jakiej gry wymagałeś od niej przy podawaniu piwa;p Alba w 100% zrealizowała to czego od niej oczekiwał reżyser, a może nawet z nawiążką zważywszy, że poza nagrodą od MTV, miała też nominację i to nie do jakichś podrzędnych akademii, tylko miała szansę na Saturna i ALMA Award.
,,oceniłem ją na podstawie własnej subiektywnej opini z dwóch filmów:"Przebudzenie" i "Sin City" gdzie zagrała wg mnie miernie''
Każdy ma prawo do własnej opinii, chciałbym tylko, żebyś wiedział, że zawodowi krytycy filmowi docenili jej rolę w Sin City, a niezbyt dobre wyniki Awake, to wina słabego scenariusza i przede wszystkim fatalna gra Anakina.
,,poza tym przyznaje ze odrobine nieprecyzyjnie sie wyrazilem jej usta robia wrazenie duzych, ale gdy sie nie usmiecha robi charakterystyczna mine gdzie od ucha do ust jest jak "stad do hollywood"
No i przez to nieprecyzyjne wyrażenie nie zrozumiałem, myślałem, że chodzi Ci o to, że Alba nie ma wydatnych ust. Przyznam, że dosyć mocno dziwi mnie to, że ktoś krytykuje Albę dlatego, że jej usta(imho wcale nie za małe) mogą być powodem do tego, żeby autorytatywnie stwierdzić, że uroda Alby jest przereklamowana.
,,nie odpowiada mi ogolnie mimika twarzy tej kobiety jest malo ekspresyjna, rola w "przebudzeniu" uwazam ze tego wymagala, ona niestety ciekawa role zmarnowala ''
A w których konkretnie scenach, uważasz, że mimika Alby była zbyt mało ekspresyjna? Alba jest ekspresyjna(i to bardzo)w scenie gdy próbuje dostać się do pokoju tego doktorka, po za tym Albę mamy głównie w wspomnieniach Anakina, a dobre wspomnienia mają to do siebie, że są sielankowe, takie spokojne, a nie przesadnie ekspresyjnie. Po za tym jest tylko początek filmu, gdzie Alba jest głównie po to, żeby ładnie wyglądać i jak zwykle idzie jej to perfekcyjnie. No i jest jeszcze scena, gdy pociesza matkę, trochę skopana scena, ale nie z winy Alby.
,,przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie w cytacie cytatu:P
a jaki z tego moral?wreszcie zobaczylem i ocenilem :] ''
Nie uważasz, że ocenianie kogoś na podstawie 1 czy 2 filmów jest mało obiektywne? Bo inaczej oceni się Albę po jej 2 najlepszych filmach, a inaczej po 2 najgorszych.
z jednej strony mowisz ze dziwisz sie ze oceniam ja po Sin City skoro niewiele tam robiła a z drugiej mówisz ze była uznana przez krytyków w tym filmie
mam inne zdanie ot co.niedlugo Sin City2- byc moze zmienie zdanie ale bedzie ciezko ponieważ do wielu Hollywoodzkich aktorek młodego pokolenia(tzn.<30)jestem uprzedzony . Jessica takze zapracowała na złota maline takze o nagrodach i krytykach uwazam ze nie ma co mówic ;)
a swoja droga ja naprawde wierze w metamorfozy
"Nie uważasz, że ocenianie kogoś na podstawie 1 czy 2 filmów jest mało obiektywne? Bo inaczej oceni się Albę po jej 2 najlepszych filmach, a inaczej po 2 najgorszych."
sluchaj puszcze Ci 2 kawałki (strzelam)Cannibal Corpse a ty mi powiesz czy masz ochote na sluchanie tego zespołu, ocenilem uwazam ze po 2 filmach pewna opinie mozna sobie zrobic na czyjs temat ja osobiscie po 2 krótkometrażówkach Cunninghama uznałem ze jest to godny obserwacji "rezyser".
nie lubie tej aktorki i kropka wroce do dyskusji po Sin City 2 :P
pozdrawiam
,,z jednej strony mowisz ze dziwisz sie ze oceniam ja po Sin City skoro niewiele tam robiła a z drugiej mówisz ze była uznana przez krytyków w tym filmie ''
Nie wiem czy wiesz, ale Oscary też dają aktorom drugoplanowym. Nie rozumiem, więc co jest dziwnego w napisaniu faktów, że grę Alby doceniono i że Alba grała tam rolę drugoplanową. Nominację do różnych nagród to dowód na to, że kiepską aktorką nie jest, dlatego dawanie jej noty 2 to imho nieporozumienie, ale rób jak chcesz, przecież nie będę Cię zmuszał do tego, żebyś zgadzał się z faktami.
,,mam inne zdanie ot co.niedlugo Sin City2- byc moze zmienie zdanie ale bedzie ciezko ponieważ do wielu Hollywoodzkich aktorek młodego pokolenia(tzn.<30)jestem uprzedzony''
Nie uważasz, że Twoje uprzedzenie do młodych aktorek nie daję Ci jednocześnie prawa do autorytatywnych stwierdzeń, że ktoś nie jest ładny i jest słabą aktorką?
,,Jessica takze zapracowała na złota maline takze o nagrodach i krytykach uwazam ze nie ma co mówic ;)''
Alba nie dostała żadnej Złotej Maliny. Po za tym tylko osoba, która kompletnie nie zna się na kinie może twierdzić, że ZM dają naprawdę najgorszym aktorkom, aktorom itd. Mam nadzieję, że Ty tak nie twierdzisz.
,,sluchaj puszcze Ci 2 kawałki (strzelam)Cannibal Corpse a ty mi powiesz czy masz ochote na sluchanie tego zespołu''
Kupiłem ostatnią płytę LP i jest imho kiepska, co nie zmieni faktu, że lubię słuchać kawałków z Hybrid Theory i Meteory. Tak, więc nie trafiłeś:)
,,nie lubie tej aktorki i kropka wroce do dyskusji po Sin City 2''
Nie prościej było zacząć od tego, że po prostu jej nie lubisz, zamiast wymyślac bzdurne argumenty, że nie jest piękna, bo ma wąskie usta i jest słaba aktorką, bo w SC nie gra ekspresyjnie(zwłaszcza nie tańczy ekspresyjnie;)
btw skąd info o tym, że Sin City 2 będzie niedługo?
A propos SC2 nie sądzisz, że Rodriguez nie zatrudniał by Alby do SC2, gdyby nie uważał, że zagrała dobrze w SC1? Po co miałby wydawac miliony na aktorkę, która nie umie grac?
Nie wiem czy wiesz, ale Oscary też dają aktorom drugoplanowym. Nie rozumiem, więc co jest dziwnego w napisaniu faktów, że grę Alby doceniono i że Alba grała tam rolę drugoplanową. Nominację do różnych nagród to dowód na to, że kiepską aktorką nie jest, dlatego dawanie jej noty 2 to imho nieporozumienie, ale rób jak chcesz, przecież nie będę Cię zmuszał do tego, żebyś zgadzał się z faktami.
w takim razie mi odbierasz przyjemnosc oceniania aktorki drugoplanowej a im juz nie :)? poza tym bardziej zwrocilem uwage na role w przebudzeniu, tak jak mowilem rola Nancy nie byla uderzajaca dla mnie,przeszla mi kolo nosa.A ogladajac film przebudzenie,i nie zgodze sie z toba zscenariusz dobry Anakin i Alba dali obydwoje wg mnie tam ciala
Nie uważasz, że Twoje uprzedzenie do młodych aktorek nie daję Ci jednocześnie prawa do autorytatywnych stwierdzeń, że ktoś nie jest ładny i jest słabą aktorką?
zacytuj gdzie napisalem ze Alba nie jest ladna?ze jej uroda jest przereklamowana ale nie ze nie jest ladna, jestem wstanie stwierdzic ze bylaby atrakcyjna zona;) ale nie jest 8 cudem swiata
wikipedia:
2006: Fantastyczna czwórka (nominacja) Złota Malina najgorsza aktorka
(fakt to tylko nominacja)
fakt jest taki ze zlotej malinie mozna przynac w niektorych latach zlota maline:)zwlaszcza przyznanie jej Stanleyowi Kubrikowi za "lsnienie" ale to bylo dawno. W ostatnich latach wreczaja gnioty albo robia sobie jaja pokroju wreczania za najgorsza pare ekranowa Kondolizie i Bushowi;)
co do muzyki chodzilo mi o porownanie poprostu. a tak odbiegajac meidzy cannibalami a LP jest jednak rok swietlny roznicy zwlaszcza jesli chodzi o ekstreme grania bo tutaj facet spiewa ze jest samotny a tam ze gwalci truposze albo jak w dying fetus kawalek"kill your mother, rape your dog":D
,,w takim razie mi odbierasz przyjemnosc oceniania aktorki drugoplanowej a im juz nie :)? ''
Pisałem kilkukrotnie, że niczego Ci nie zabraniam. Stwierdzam, tylko fakt, ze rola Alby w Sin City została doceniona, dlatego dawanie jej noty 2(i to mimo tego, że sam napisałeś, że jej rola w Sin City nie była rażąco zła) jest moim zdaniem dziwne.
,,A ogladajac film przebudzenie,i nie zgodze sie z toba zscenariusz dobry Anakin i Alba dali obydwoje wg mnie tam ciala''
Film jest całkiem strawny do momentu operacji, później jest już klapa.
Zarówno ja jak i Farmer prosimy cię o to, żebyś napisał co konkretnie było złe w grze Alby.
,,zacytuj gdzie napisalem ze Alba nie jest ladna?ze jej uroda jest przereklamowana ale nie ze nie jest ladna, jestem wstanie stwierdzic ze bylaby atrakcyjna zona;) ale nie jest 8 cudem swiata ''
Wybacz nie domyśliłem się, że argumenty typu przereklamowana, przesłodzona to dowód na to, że ona Ci się podoba. Po za tym nie wiem co jest w niej przereklamowanego, skoro gdy robią jakieś sondaże na najpiękniejszą kobietę typu:
http://www.askmen.com/specials/2007_top_99/3/jessica-alba/picture-1.html
http://www.askmen.com/specials/2008_top_99/katherine-heigl-1-1.html
I jak łatwo zauważyć dziennikarze, dają Albie niższe noty niż zwykli ludzie. Kto, więc ,,przereklamywuje'' Albę? I co jest w niej przesłodzonego? I nie mam tu na myśli postaci, które ona gra, tylko chodzi mi o nią samą.