Joanna Kulig

7,7
30 431 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joanna Kulig

Naprawdę świetna dziewczyna. Miałam okazję być na planie filmowym Discopolo.
Otwarta i sympatyczna dla każdego. Nie jest zmanierowana jak niektóre pseudogwiazdki. A głosem ( nie tylko przy śpiewie) punktuje u mnie x 10000.

guzik_misia

zgadzam się , ja też ją bardzo lubię, fajna, sympatyczna, ma ładny głos, a do tego ładnie śpiewa, pamiętam jako kilkuletnia dziewczynka jak śpiewała w szansie na sukces piosenkę Grzegorza Turnaua to było między ciszą a ciszą. Ten jej występ pamiętam jakby to było wczoraj a to było przecież pod koniec lat 90, nie pamiętam dokładnie który to był rok. Chciałabym ją spotkać i mieć jej autograf, wiesz może w jakim teatrze pracuje ?

kinomanka_13

Nie mam pojęcia niestety w jakim teatrze gra :( Ale jak będziesz miała okazję ją gdzieś "dorwać" to naprawdę nie ma się co bać, że pożre spojrzeniem podtytułem "nie zbliżaj się do mnie. Ja jestem gwiazdą". Na planie jako jedyna z aktorów nas zagadywała i podchodziła jakgdyby nigdy nic, aż nawet wątpiliśmu kto to jest :D

guzik_misia

Dziewczyna jest ok!! pochodzi z miejscowości, z której ja pochodzę, mimo to nie znam jej osobiście, jestem od niej starszy, ale widywałem ją jeżdżąc do szkoły. Pochodzi z trochę patologicznej rodziny podobnie jak ja. Muszynka - fajna miejscowość, teraz się trochę uspokoiło, ale był czas kiedy większość piła wódę i dochodziło do różnych scysji pod remizą strażacką. Obejrzałem przypadkowo kilka scen z filmów, w których zagrała, nie jestem krytykiem filmowym, ale daje sobie radę. Skromna, miła, z każdym pogada?? Nie jest zmanierowana, bo życie/dzieciństwo w takiej trochę zapadłej miejscowości uczy na pewno skromności podczas iluś tam lat spinania się w górę po szczeblach kariery aktorki, piosenkarki i nie wiem co jeszcze. Jest przykładem tego, że nawet z małej wioski bez "zbyt dużego dostępu do kultury" można się wyrwać i przepoczwarzać się w osobę, która może wnieść wiele dla polskiego filmu, teatru, muzyki-tego jej przynajmniej życzę i mam wrażenie, że jest na właściwej ścieżce, by tak się stało. Cóż, jej osoba staje się coraz bardziej nośna w mediach, oby z pożytkiem dla niej i nas jako widzów, słuchaczy

użytkownik usunięty
kinomanka_13

Gra w teatrze Starym w Krakowie :)

aha dzięki.

użytkownik usunięty

Joanna Kulig zagrała dobre lata temu w Starym i już od lat tam nie gra. Teraz gra w Ateneum.