Joe Jonas

Joseph Adam Jonas

7,7
816 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joe Jonas

Wybaczcie, ale takie słowo mi się nasuwa. Nie wiem czy dalej mieszacie z błotem ten zespół (nie mam siły już tego czytać), ale jak ostatni raz tu zaglądałam to tak właśnie było.
Ja osobiście słucham Linkin Park, Paramore, 30STM i inne różne rockowe zespoły. Kiedyś byłam fanką właśnie JB, ale mój gust muzyczny mocno się zmienił. Tak, czasem zdarza mi się ich słuchać, ale nie darzę ich już taką sympatią, jak wcześniej.
Nasuwa mi się kilka pytań...
Jeżeli ich nie lubicie, to po co wchodzicie na to forum? Dobra, możecie oczywiście wyrazić swoje zdanie, ale nie obrażając innych. Jeżeli ich nie darzycie nawet najmniejszą sympatią, napiszcie 'Nie lubię ich, bo...' lub co tam chcecie. Poza tym po co pisać jedno i to samo w kilku wypowiedziach? Nie rozumiem...

Ktoś z Was chciał (o ile się nie mylę) by napisać powody, dla których można ich lubić i słuchać.
Ja mogę wymienić kilka:
- piszą naprawdę dobre teksty (może niektóre są puste i ciągle o jednym i tym samym, ale większość z nich jest świetna)
- mają dobre serca. Przykład? Ostatnio przerwali promowanie swojego (niewypalonego zresztą) filmu 3D i odwiedzili dziewczynkę chorą na leukomenię, by z nią porozmawiać i zaśpiewać jej a'capella (czy jakoś tak) jedną piosenkę.
Powiecie pewnie, że dla kasy... Moim zdaniem nie. Po co im kasa, jeżeli w zeszłym roku zarobili 25 milionów dolarów? Po co im więcej?
- 10% ze swoich dochodów przeznaczyli na fundację dzieci chorych na cukrzycę 'Change For The Children', którą założył jeden z braci. Dla niewtajemniczonych to Nick, który także choruję na tę chorobę.
- noszą pierścienie czystości i są bardzo wierzący. Może dla niektórych to minus, ale jak dla mnie to świadczy o tym, że są porządni. Większość z Was pewnie uważa, że są z tego powodu żałośni. Ja pozostawię tę opinię bez komentarza.
- nie lekceważą fanów. Jeżeli zabraknie biletów, potrafią zagrać darmowy koncert na ulicy.
- są zabawni. Możecie się przekonać, oglądając ich filmiki na YT.

To tyle. Może tych argumentów nie jest wiele, ale chciałam się wypowiedzieć.
Chcecie mnie zmieszać z błotem? - Proszę bardzo.

Może i są trochę, że tak powiem 'babscy' i nie są nadzwyczajni, ale jednak ludzie ich słuchają. Są oczywiście też tacy, którzy myślą negatywnie i żadnej piosenki nie mają zamiaru odsłuchać.

Ok. O gustach się nie dyskutuje.
Mam nadzieję, że mnie w pewnym stopniu zrozumieliście.
Dziękuję za uwagę.

Carmie888

Myślę że lepiej nie mogłaś tego ująć :) ja podobnie jak Ty kiedyś, od dłuższego czasuj jestem fanką JB. Zgadzam się z Tobą w 100% co do przytoczonych wyżej argumentów. Dodałabym jeszcze że jeżdżą we wszystkie trasy ze swoimi rodzicami i młodszym braciszkiem, nie rozbijają się na impreazch po koncertach i ciezko pracowali na swój sukces.
Ci, co ich bluzgają, nic tak na prawdę o nich nie wiedzą i to jest przykre. Oceniaja chociż nie znają, przyszywając im miano "pedałów, lalusiów i frajerów".
Ja przestałm się tym już przejmować bo prawie na każdym kroku spotykam się z odrzuceniem Jonas Brothers przez społeczeństwo, tu w Polsce. Nieraz doprowadzało mnie to do płaczu, ale teraz nauczyłam się puszczaś wredne komentarze na ich temat w niepamięć. Nie ma sensu kłucić się z nimi; i tak prawdopodobieństwo że zmienią swoje głupie zdanie na temat JB jest nikłe....
Pozdrawiam ;)

Carmie888

Zgadzam się z wami.Ja osobiście jestem ich fanką ,ale słucham też innych zespołów.Może wyrazić opinie o nich ,ale nie obrażając nas-fanów.