Johannes Brahms

7,7
32 oceny muzyki
powrót do forum osoby Johannes Brahms

Witam, przesladuje mnie Poco Allegretto z 3 symfonii. W jakim filmie wykorzystano ten utwór? Najbardziej kojarzy mi sie oczywiscie z melodramatem, niestety nie moge skojarzyc tytułu filmu;/

Sharlet

Sam motyw z Poco Allegretto wykorzystano w serialu "Kryminalni". Nie wiem jednak, gdzie wprowadzono utwór lub jego fragment w oryginalnej wersji.

Sharlet

"Goodbye Again" 1961 i "Undercurrent" 1946

użytkownik usunięty
Sharlet

Ciekawe ale słuchając właśnie tego utworu zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nie był on wykorzystany w jakimś filmie. A tu proszę pierwszy komentarz, i to samo odczucie.

Sharlet

5 lat po Twoim poście, dokładnie taki sam problem dopadł i mnie. Dopadł, prześladuje i doprowadza do szału .. Jestem pewna, ze chodzi o film który dobrze znam i ze to melodramat. Przeszukałam internet i po miesiącu dokopałam się tutaj, do film webu. Pytanie brzmi: czy doznałaś oświecenia? Jeśli tak to... SOS :)

alja9

No i mnie też dopadło. Tylko jak dla mnie to był thriller.. (?) zwariować można ;)

emeder

wcale nie jest wykluczone, ze najbardziej kojarzy nam się z utworem Czyżykiewicza "Anioł bezdomny", teledyskami do wykonań itd..
https://www.youtube.com/watch?v=wdYaCWwFnCw
Mimo to, szukam i szukam dalej...

emeder

Żonę i mnie też to męczyło. Po poszukiwaniach odkryliśmy, że znamy to z "Love of my life" Santana.

Sharlet

the odyssey 2016, o Jacques Cousteau (1:49:00)

Sharlet

Chyba najbardziej przypomina Wichrowe wzgórza. Podobny klimat. Też nie mogę się pozbyć takiej myśli, w jakim filmie to było.