John FruscianteI

John Anthony Frusciante

9,4
12 ocen występów osoby
powrót do forum osoby John Frusciante

Jak właściwie wymawia się nazwisko Johna? Jestem fanką Red Hotów od lat i nigdy tak naprawdę nie wiedziałam jak to wypowiedzieć. Może ktoś z was wie?

eminem

Wymawia się 'Frusziante', wystarczy posłuchać niektórych wywiadów z nimi ;), zresztą w tekście 'Purple Stain' z 'Californication' Anthony rymuje nazwisko Johna :). Mam nadzieje, że pomogłam - pozdrawiam!

Kaileena_Farah

Jakie 'Frusziante', czemu wciskasz w środek "i"? Czyta się Fruszanti - wersja spolszczona, Fruszantej - wersja dla ambitnych, oczywiście końcówka nie dosłownie "ej", ale wystarczą podstawy angielskiego by wymówić to poprawnie.

Pozdrawiam

eminem

Na oficjalnej stronie Johna jest zapisana wymowa jego nazwiska i wygląda to tak: Froo-shon-tay. Zatem mniej więcej jak wyżej - Frusziante, tylko jakoś fajne by to trzeba zaakcentować ;)

eminem

Trzeba obejrzeć Live At Slan Castle. Tam Flea przedstawia Johna i słychać bardzo dobrze no i oczywiście Purple Stain.

eminem

a ja zawsze wymawiałam fruszczante i wychodzi na to że robiłam z siebie głupka;p

czarownica_kat

Ja zawsze słyszę Fruu-szann- tej ale stąd już niedaleko do propozycji wyżej :)

użytkownik usunięty
slitme

Kaileena ma rację ;) Najczęściej słychać coś pokroju Fruszcziante.
Pamiętam jak babka na Vivie chciała się chyba popisać i wypowiedziała Fraskianti xD To mnie obezwładniło.

W tej Vivie to się ogólnie świetnie znają...

arnold88

Fraskianti-hahaha tej wersji jeszcze nie znałam:D

czarownica_kat

http://pl.youtube.com/watch?v=CZREA8zQY-M&feature=related

nic dodać, nic ująć ;)