Co wam ten dzieciak przeszkadza? Nie macie większych problemów w życiu czy ciekawszych zajęć niż wyszydzacie młodziaka, któremu trafiło się zarabiać krocie? Co was tak boli w Bieberze? Gra sobie chłopaczek niewinny popik i komu to szkodzi? To już dużo gorsze są te pseudo artystyczne wyczyny Gagi (oooj jak mi się za to oberwie :D). Nie podoba się jego muza, to jej nie słuchajcie, kto każe? Powiecie, że wylewa się z telewizora? Nie oglądajcie tv, na zdrowie wam wyjdzie ;) Czy może tak was boli, że za dzieciakiem szaleją miliony nastolatek? Bo przecież wy od młodego słuchacie Bacha, Chopina, Led Zeppelin i Nirvany i na pewno nie kochaliście się platonicznie w żadnej gwieździe z tv ;) Każde pokolenie ma swojego Bibera, dajcie temu nacieszyć się swoim.
Forum jest dla wszystkich a nie tylko dla fanów danych artystów. Mogą się tu wpowiadać wszyscy i ci co danego artystę lubią i ci co na widok jego twórczości (i jego samego) mają odruchy wymiotne. Faktem jest że Bieber to beztalencie do kwadratu i tyle nic dziwnego że większość ludzi go nie znosi. Ta ocena 1,9 jest w pełni zasłużona. Drażni mnie że że jak jest jakieś beztalencie którego wszyscy mają po dziurki w nosie to zaraz przyjdzie jakiś jego pożal się boże obrońca i wyskoczy z argumentami w stylu "wy mu zazdrościcie", "co was boli", "jest jeszcze młody i uczy się występować", "sami lepiej nie umiecie" czy "jesteście nie tolerancyjni". Też mi argumenty. My możemy tak samo tylko w drugą stronę. Jedyne z czym się zgodzę to z tym że nasze pokolenie też oglądało i słuchało głupoty w TV, ale to i tak nie zmienia fakt że Bieber beztalenciem jest.
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że Bieber to takie beztalencie? Moim zdaniem znalazła by się cała masa "gwiazdeczek", które potrafią dużo mniej niż on, ale mają wyższe oceny i notowania, bo ich nie dotknęła internetowa nagonka. Osobiście też nie cierpię niektórych muzyków ale nie prowadzę anty kampanii społecznych na ich temat, bo szkoda mi na to życia. Nie przepadam za kimś - udaję, że owy nie istnieje. Proste. No, chyba, że celem twojego życia stało się udowadnianie na każdym kroku jaki to Bieber jest beznadziejny, wtedy to mi cię trochę szkoda, ale też zazdroszczę takiej ilości wolnego czasu
Nie lubią i nie będzie go lubić masa osób, nigdy nie ma tak, że jak ktoś jest na świeczniku to ma tylko zwolenników.
Zresztą to nie on stoi za swoim sukcesem, ale jego rodzice, którzy skapnęli się, że jak zrobią muzyczną gwiazdę i celebrytę to i oni w konsekwencji są ustawieni. No i rzecz jasna agenci reklamowi itd. Po prostu Justin Bieber to nie jest muzyk, to jest projekt medialny kilku osób, które po prostu dostosowały się do planu:
- uderzyć w target młodzieżowy,
- wylansować dzieciaka: modne ciuchy, modny Iphone, modna dziewczyna, imprezy. To co przeciętny koleś w podobnym wieku co on chce.
- lansowanie nie tylko muzyką, teledyskami czy koncertami. O Bieberze zapewne jest głośno w każdym wydaniu plotkarskiego pisemka młodzieżowego jak bravo itd.
- wyciskanie z jego wizerunku ile się da: gadżety, bryloczki, pierdołki, film biograficzny(lol), udział w CSI itd.
Ja do dzieciaka nic nie mam, szczerze przyznam, że muzyka jest delikatnie mówiąc nie w moim guście. Teledyski są żenujące, nie są jakoś szczególnie technicznie dobre, a lans w postaci imprezek w chałupie z basenem gdy starych nie ma więc zaprasza się lachony i swoich innych kolegów(i tylko z poprawności politycznej nie pokażą alkoholu, cycków itd).
Dlatego do samego Biebera mieć wiele nie można, koleś pewnie robi to co lubi, odmówić mu tego, że nic nie robi i hajs za to dostaje jest nieporozumieniem i przynajmniej ustawił się wygodnie.
Natomiast jaranie się takim artystycznym zerem, bo jego wokal nadaje się, ale na ćwierć finał Mam talent najwyżej, to przystoi najwyżej 13latkom.
PS Kasiek, po pierwsze Biebera szczególnie nie lubią w necie, bo to przez net, a konkretnie YT Bieber wypłynął(choć sądzę, że to mógł być zamarkowany chwyt przez samo YT, są ku temu mechanizmy jak choćby nachalne wpychanie odnośników do klipu gdy tylko otwierasz tę stronę). Po drugie tak jak wielu imponuje Justin Bieber jako bogaty dzieciak, który lansuje się jako bananowy dzieciak tak też masę innych dzieciaków i nie tylko będzie to gryzło po oczach.
9 minut temu JUSTIN BIBER ZAGRA Z JAKUBEM GIERSZAŁEM W AVATARZE JAMESA CAMERONA JAK I W 2 CZĘSCI PASJI MELA GIBSONA
JUSTIN POINFORMOWAŁ ŻE ZAGRA JAKO MANDARYNKA W 5 CZĘSCI STRASZNEGO FILMU A POTEM DA KONCERT W 6-KLAPOWCU GO JUSTIN GO
PS.
JUSTIN W AVATARZE 2 ZAGRA JAKO NOWOCZESNA WYCIERACZKA JAMES POKAZAŁ MU PROJEKT I JUSTIN GO ZAAKCEPTOWAŁ JUSTIN TAKZE POWIEDZIAŁ ZE ZAGRA TELEFON FIRMY SONY W FILMIE PASJA KTÓREGO BEDZIE UŻYWAŁ JEZUS W KONTYNUACJI FILMU MELA GIBSONA
Na takiej że uważam iż jego piosenki są po prostu głupie i o niczym. Może i są gorsi od niego ale co to ma do rzeczy. On i tak jest beznadziejny. Ty myślisz że jak ja kogoś nie trawię to cały czas siedzę i wypisuję na necie jaki to on do niczego? Nie, ale i też nie oznacza to że nie mogę się wypowiedzieć na jego temat. Wypowiadam się raz czy dwa i starczy (czasem więcej jak mi odpowiedzą) Co do wolnego czasu fakt mam go sporo, ale jak już mówiłem nie poświęcam go w całości na ględzenie o beztalenciach pokroju Biebera.
Ja też uważam że jego piosenki są beznadziejne. On jest za młody nie umie tworzyć. Ale i tak cała Polska się już z niego śmieje.
To nie jest kwestia że jest za młody ,bo do bycia artystą każdy wiek jest dobry. Tylko do tego trzeba mieć choćby odrobinę talentu, którego Bieber nie posiada nawet w najmniejszych śladowych ilościach. W tym cały problem.
oczywiscie ze nie posiada talentu ale ja uwazam ze talent to jest "ciezka praca i talent" i jesli sie go ma to nalezy go rozwijac a jesli nie to nic z tego nie bedzie ale on nie ma glosu ani sluchu muzycznego... ale takie jest tylko moje zdanie i uwazam ze kazdy ma prawo miec wlasne
prawda jest taka gdyby nikt o nim nie GADAL caly czas (przyklad powyzej) to by nikt nie wiedzal kto to jest!
ej kiedyś słucham sobie piosenek siostry na MP4 i nagle piosenka dziwna jakaś dziewczyna śpiewa a potem patrze na MP4 i patrze Justin Bieber
A Gaga robi to przeszkadza ci??
@RomanoBelucci: Poważnie? A przyjrzałeś się swoim wypowiedziom? Jeżeli na tym poziomie zdałeś maturę, to jest to jakiś skandal, naprawdę na miarę odwołania ministra edukacji (jeśli jednak dopiero liceujesz, to można Ci to wybaczyć, może jeśli się przyłożysz, to uda Ci się w życiu coś więcej niż avatar). Zanim zaczniesz po kimś jechać na publicznym forum, naucz się najpierw robić to w poprawny, niekrzywdzący polskiej gramatyki sposób.
@Kasiek_haz: Nie sądziłem, po przeczytaniu poprzednich tematów tutaj, że ktoś potrafi spojrzeć na Biebera w poważny sposób. Osobiście - nie mam pojęcia co sądzić o tym człowieku, oprócz tego ludzie że jadą po nim jak kiedyś po Britney, po Gadze, po Iglesiasie... To po prostu pop. To coś, na widok czego sikają małe dziewczynki. To metoda na kasę. A ja chciałbym wiedzieć ile z osób wypowiadających się w temacie bodajże "Psełdo gwiazda. Kto nienawidzi Biebera niech sie wpisuje" tak naprawdę wysłuchało jakiegokolwiek utworu tego człowieka zamiast kierować się kolejną modą na nienawidzenie gwiazdki.
Ja przesłuchałem 3 utwory tego beztalencia i już mi wystarczy nie chcę słuchać żadnych więcej. To co ten dzieciak robi to szczyt kiczu, ma beznadziejny głos taka jest prawda. Co do Lady Gagi to moim zdaniem to jest ten sam poziom muzyczny co Bieber czyli beztalencie.
Niech zgadnę. Baby, Love Me i ... nie wiem reszta też jest do dupy.
W zasadzie, pierwsza piosenka, którą akceptuje jest "Never Say Never". Począwszy od niej, jego piosenki są już dobre i nie mam do czego się przyczepić.
hehe Wercik az zamilkne bo nie wiem co mam ci napisac, chyba tylko krotkie pozdro;) nie interesuj sie mna bo ja np mam cie w dupie.. zrob wszystkim przyjemnosc i ucisz sie ;) nie chce mi sie pisac polskich literek bo to wydluza czas pisania posta... a ja mam co robic.. w przeciwienstwie do ciebie.. ps. mature napisalem, zdalem, a pozatym ch** ci do tego lolku????
Nie mówię o polskich literkach, tylko o formie gramatycznej, która w Twoich wypowiedziach zwyczajnie nie jest zachowana. A skoro mnie masz w dupie, to czemu nie masz w dupie mikolajakleczaja?
a pozatym nie bede dyskutowal z gosciem co ma twarz jak 13latek... serfuje po forum bibera i jara sie filmami takimi jak Rozowe flamingi, obcy 8, skecz z papuga, powrot batmana a filmowi takiemu jak requiem dla snu daje 2 :D kto tu jest dzieciakiem?? nie rozumiesz glebi i przeslania tego filmu?? odpowiedz sobie sam na wczesniejsze pytanie.... chociaz lubisz south park to ci wybacze...!
13 lat, łał, dawno mi ktoś tak strasznie nie przysrał, łał...
Co do "Requiem..." - Film jest szablonowy w swoim rodzaju (w przeciwieństwie do Trainspotting). To tego typu hollywoodzkie kino, które od razu pokazuje co jest dobre, co jest złe i ani trochę nie zmusza do myślenia. Refleksja pojawia się sama, ale zawsze jest identyczna - narkotyki są złe, świetna muzyka i montaż. Przesłanie tego filmu jest takie, że reżyser miał popieprzoną matkę. Jednak następnym jest, oczywiście, właśnie to - narkotyki są złe. I jeśli ktoś stara się nadinterpretować tylko po to, żeby się poczuć inteligentnym, to gratuluję. Po "Requiem..." widać, że Aronofsky nigdy nie był uzależniony, a tylko miał ewentualnie z takimi ludźmi do czynienia (jakiś ćpun go okradł?).
dla mnie lepszego filmu nie ma ..;p moze nie ma sie co klocic bo o gustach sie nie dyskutuje, ale to juz ty zadecyduj
To nie jest żadna antykampania. Ja subiektywnie nienawidzę go za to, że spłycił poglądy na współczesną muzykę (muzyką bym tego nie nazwał), tekstów w ogóle nie umie pisać, bo jest na to zbyt młody i niedoświadczony. Napisał jakieś kiczowate i tandetne wywody o nieszczęśliwej miłości i ogłupione społeczeństwo to łyknęło.
Ale najbardziej mnie wkurzyło to:
http://www.youtube.com/watch?v=oMmP_sqM1LY
Autentyczna profanacja legendy jaką jest zespół Pantera. I niech ktoś mi powie, że nie mam powodu by go nienawidzić...
Hmmm, jaka głupota, przecież słychać, że to jego głos, dlatego tak bardzo mnie to wkurzyło.
A akurat ja mu nie ubliżam, tylko uważam go za zwykłe beztalencie, ale nie wyzywam go od jakichś śpiewających bab, bo po jaką cholerę miałbym go besztać. Wkurzają mnie jego piosenki, jego głos, ale co jam mam tu do powiedzenia. Wyzywanie go nie ma sensu, względem tego tego ni robię...
Możecie pisać ile chcecie, ale nie przekonacie mnie, że cały ten najazd na Biebera to nic innego tylko internetowa nagonka. Więcej, to ona daje mu coraz większą popularność. Gdyby nie cała masa haterów w krucjacie przeciw młodemu i obronie prawdziwej muzyki, druga masa osób w życiu by się nie dowiedziała co to za jeden. A argumenty typu: nie posiada talentu, piosenki głupie czy o niczym czy spłycanie współczesnej muzyki są wg mnie śmieszne. Kto dziś nie jest sztucznym tworem wytwórni płytowych? Czym tak strasznie Bieber różni się od: Miley Cyrus, Seleny Gomez, Shakiry, Beyonce, Katy Perry, Gagi, Bruno Marsa, Ushera, Black Eyed Peas, Iglesiasa, Pitbula i całej reszty plejady "muzyków"? Żeby nie było, kilku z wymienionych sama lubię, kilkoro ma świetne głosy, ale wszyscy tworzą pop szajs, który gatunkowo z roku na rok staje się coraz gorszy i żałośniejszy. I to nie wina Biebera, tylko ludzi, którzy stoją za sukcesami wyżej wymienionych.
Tylko, że wam w internecie kazano nienawidzić Biebera, owieczki :)
Napisałem subiektywnie dlaczego darzę go tak wysoką dezaprobatą.
Po prostu nie słucham muzyki komercyjnej i przytoczonych przez Ciebie pseudo muzyków darzę mniej więcej takim samym szacunkiem jak Biebera, bo każdy ma inny gust i nie słucham "muzyki" jaką darzą nas MTV, VIVA, czy 4 fun, bo dla mnie wszystko tam puszczane jest ogólnie pojętym, komercyjnym badziewiem.
Szczerze wątpię by komukolwiek nakazano go nienawidzić, bo Twoje zdania są nieco śmieszne. Przecież każdy człowiek w sprawie tak bardzo indywidualnej jak muzyka w większości ocenia wszystkich subiektywnie i spieranie się w swoich poglądach nie powinno podlegać dyskusji. I w tym przypadku po prostu trzeba przyznać, że z tego całego Biebera muzyk (?) jest fatalny.
"wszystko tam puszczane jest ogólnie pojętym, komercyjnym badziewiem."
i zgadzam się z tym w całej rozciągłości
"Szczerze wątpię by komukolwiek nakazano go nienawidzić, bo Twoje zdania są nieco śmieszne"
Musisz się jednak zgodzić, że na temat wspomnianych przeze mnie celebrytów nie toczą się antykampanie w internecie, a wręcz przeciwnie. Kilkoro z nich uważa się wręcz za trend setterów w obecnej muzyce. A oni wszyscy tworzą szajs. Choć popularny i kiedy wyłączy się mózg słucha się go dobrze, to nie jest on niczym odkrywczym, twórczym czy porywającym. Jednak obrywa się tylko Bieberowi, któremu muzę robią producenci współpracujący z resztą tych celebrytów. Czemu?
"spieranie się w swoich poglądach nie powinno podlegać dyskusji"
Również się zgodzę. Tylko, że .... Tak jak i w filmie, tak i w muzyce, są nazwiska i tytuły o których źle napisać nie można, bo się zostanie posądzonym o brak gustu, a jak sam napisałeś - gust to rzecz subiektywna. Chyba, że się nie daj Boże, nie lubie The Beatles :)
"I w tym przypadku po prostu trzeba przyznać, że z tego całego Biebera muzyk (?) jest fatalny."
Nigdzie nie twierdzę, że jest inaczej. Uważam tylko, że ludzie tak zapędzili się w jechaniu po nim, że zapomnieli, że nie on jeden kaleczy współczesną muzykę popularną. A to trochę nie fair.
Oj mylisz się nie tylko jego krytykują bo z tych co wymieniłeś to co najmniej trzy osoby też zebrały wokół siebie całą masę antyfanów. Miley Cyrus, Selena Gomez, Lady Gaga one mają na prawdę sporo antyfanów czy więcej niż Bieber nie wiem nie liczyłem, Ale nie można mówić że "tylko Bieber ma masę antyfanów a inni nie" bo to nie prawda.
Jak myślisz, jak dowiedziałem się o Bieberze?
Dzięki jego fanom? Dzięki informacjom? Bo usłyszałem piosenkę? Nie.
O Bieberze usłyszałem, dzięki ANTYFANOM!
I przyznam, niektóre jego piosenki są żałosne. Ale go nie krytykuję. Szczególnie, od momentu gdy usłyszałem o piosence "Never Say Never", "Pray" i innych nowszych. Nowe piosenki pokazują, że chłopak jednak ma talent i nie są one już tak bezpłciowe.
Co ciekawe, jestem w 100% pewny, że minimum połowa z krytykantów tak naprawdę lubi Biebera <lol>.
Żyd wyniszczał żydów. Homoseksualiści atakują homoseksualistów. Dlaczego? Taka mentalność ludzi.
Biebera można nie lubić. Co nie znaczy, że należy go tak ostro krytykować, szczególnie bez argumentów.
A najbardziej mnie śmieszą komentarze "ale ta dziewczyna fałszuje". Cóż, w takim przypadku trzeba udać się do specjalisty, bo jeżeli ktoś uważa, że jego głosu NIE można odróżnić od głosu dziewczyny, to znaczy, że z jego słuchem jest bardzo źle.
Zresztą, tak samo, jak gdy ktoś twierdzi, że jakość dźwięku z płyty CD nie różni się od pliku MP3.
Kasiek popieram cię!!!
Ja go lubie , ale kazy moze o nim sadzic to co chce ja wam wszystkim nie kaze go lubiec ale tez nie powinniscie wysmiewac sie z jeso fanow itp.
O prosze, dziewczyna odwazyla sie powiedziec ze go lubi, w naszym zawistnym kraju jest to nie lada wyczyn
Domyśl się ile lat ma ta dziewczyna, nie ze względu na jej gust muzyczny, lecz jej niezawodną ortografię.
"nie kaze go lubiec"
LUBIĆ, a nie lubieć, a wątpie też by ktokolwiek poważny wyśmiewał się z jego fanów, prędzej z muzyki, którą on tworzy...
Tez mi się rzucił w oczy błąd, w końcu na humanie jestem, aczkolwiek nie lubię się ludzi czepiać na forum o takie bzdury więc tego nie zrobilam. ;)
Masz rację, ale nawet gdyby miala dwadzieścia parę lat, niejedna osoba by ją tutaj wyśmiała.
Mnie też śmieszy jego muzyka, jest beznadziejna, ale jeżeli komuś się podoba, to dlaczego nie? Po prostu jak patrzę na to forum tutaj i widzę ilu ludzi czepia się i zieje nienawiścią do niego, to szczerze zaczynam im współczuć.