Karina Grabowska

6,1
73 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Karina Grabowska

Gratuluje świetnie zagranej roli w spektaklu 'Solaris'!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
DasAbrenMakabren

Dwukrotnie oglądałem "Solaris" na deskach sceny kameralnej Teatru Śląskiego. Moim skromnym zdaniem Karina Grabowska nie zagrała roli Harey świetnie, zagrała ją wręcz genialnie. Dorównywał jej tylko - jak zwykle profesjonalny - Grzegorz Przybył. Pani Karino, jestem Pani zagorzałym fanem.

DasAbrenMakabren

NA STRONIE TEATRU ŚLĄSKIEGO JEST KRÓTKI BIOGRAM:
Aktorka urodzona w 1981 roku, wzięła udział w dyplomowych spektaklach „Kapelusz pełen deszczu” w reżyserii Krzysztofa Globisza oraz w „Grze snów” A. Strindberga w reżyserii Bogdana Hussakowskiego. Współpracowała z Teatrem im. J. Osterwy w Lublinie oraz Łaźnią Nową w Krakowie. Od 2010 roku należy do zespołu Teatru Śląskiego.

W 2018 roku zrealizowała spektakl „Żywoty świętych osiedlowych” na podstawie prozy Lidii Amejko, który był pokazywany w ramach INDUSTRIADY na zabytkowym osiedlu Familoki w Czerwionce-Leszczynach.

A W FILMIE I TELEWIZJI TO JUŻ KIEPŚCIUTKO, A SZKODA. WŁAŚCIWIE TO SĄ JAKIEŚ OGONY NP. W ,,ODNAJDĘ CIĘ" - CHCIAŁOBY SIĘ RZECZ: A JASNE, WAL SIĘ, JA CIEBIE NA PEWNO NIE BĘDĘ SZUKAŁ, TY RÓB CO CHCESZ, TRELELELE, JUŻ SIĘ BOJĘ.