Karina Grabowska

6,0
53 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Karina Grabowska

Gratuluje świetnie zagranej roli w spektaklu 'Solaris'!

DasAbrenMakabren

Dwukrotnie oglądałem "Solaris" na deskach sceny kameralnej Teatru Śląskiego. Moim skromnym zdaniem Karina Grabowska nie zagrała roli Harey świetnie, zagrała ją wręcz genialnie. Dorównywał jej tylko - jak zwykle profesjonalny - Grzegorz Przybył. Pani Karino, jestem Pani zagorzałym fanem.

DasAbrenMakabren

NA STRONIE TEATRU ŚLĄSKIEGO JEST KRÓTKI BIOGRAM:
Aktorka urodzona w 1981 roku, wzięła udział w dyplomowych spektaklach „Kapelusz pełen deszczu” w reżyserii Krzysztofa Globisza oraz w „Grze snów” A. Strindberga w reżyserii Bogdana Hussakowskiego. Współpracowała z Teatrem im. J. Osterwy w Lublinie oraz Łaźnią Nową w Krakowie. Od 2010 roku należy do zespołu Teatru Śląskiego.

W 2018 roku zrealizowała spektakl „Żywoty świętych osiedlowych” na podstawie prozy Lidii Amejko, który był pokazywany w ramach INDUSTRIADY na zabytkowym osiedlu Familoki w Czerwionce-Leszczynach.

A W FILMIE I TELEWIZJI TO JUŻ KIEPŚCIUTKO, A SZKODA. WŁAŚCIWIE TO SĄ JAKIEŚ OGONY NP. W ,,ODNAJDĘ CIĘ" - CHCIAŁOBY SIĘ RZECZ: A JASNE, WAL SIĘ, JA CIEBIE NA PEWNO NIE BĘDĘ SZUKAŁ, TY RÓB CO CHCESZ, TRELELELE, JUŻ SIĘ BOJĘ.