Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves

8,2
96 003 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keanu Reeves

do poniższych komentarzy,śledzac karierę izagrane role można tak mówić o Clincie Estwoodzie ,dziś legendzie kina wybitnym aktorze irezyserze.który swojego pierwszego oskara dostał "za całokształt' jak tosię mówi w wieku sześćdziesięciu lat,aktorów wybitnych którzy mieli taki styl grania było sporo: Bogart, Grant;Orson Welles,.Chcesz podziwiać całą gamęmin gestów pooglądaj film z Jackie Chanem czy Eddie Murphym ,Reeves jest osobowością,grał znajlepszymi i u najlepszych,MatriX Adwokat Diabła Przez Ciemne Zwierciadlo Speed ,wiele filmow z lat dziewiedziesiątych,nie mówię że jest wybitny, na to określenie jest jeszcze za mlody jest wciąz jednym z najlepszch, jest ogromnie przstojny,ma swój niepowtarzalny urok, a filmy z nim ogląda , sie zciekawością

użytkownik usunięty
martusiaa_85

trafne uwagi :o) podzielam zdanie, oglądałam też jego pierwsze filmy i uważam, że był niezły, ale rzeczywiście, dopiero dużo po czasie się docenia taką twórczość

martusiaa_85

Dluugo sie powstrzymywalam od komentarza w temacie Reevesa mimo iz jest moim ulubionym aktorem. NIe ma sie co czarowac- najlepszy on nie jest ale nalezy do grupy naprawde dobrych aktorow. Zal mi jedynie tego ze, w najbardziej znanych filmach w jakich gral, jego postac byla nudna, po prostu nie mial pola do popisu i tyczy sie to mojego ulubionego filmu Matrixa ale i takze Speed, Z glowa w chmurach, Lake house, sweet november, krolowie ulicy, johny mnemonic i wiele wiele innych. Gra postac ktora na pierwszy rzut oka jest taka sama, jakis facecik w garniturku, albo gostek co jest zabujany w panience. Wszyscy Ci ktorzy uwazaja go za fatalnego aktora powinni go zobaczyc w akcji np w:
-Obserwator- jego rola co tu duzo mowic boska
-KOcham Cie na zaboj - gra tam skonczonego, wygolonego lumpa-gwarantuje ze w takiej roli go jeszcze nie widzieliscie no cud miod i orzeszzki. W zyciu bym go nie podejrzewala o TAKI talent aktorski.
-Feeling MInnesota
-Dotyk przeznaczenia - mniejsza rola ale mimo wszystko warto
-MOje wlasne Idaho
-Constantine
-Scanner darkly
-advocat diabla
-niebezpieczne zwiazki
itp

Co mi sie bardzo w nim podoba to gra uczuciami - potrafi to robic NIESAMOWICIE! Tak samo modulacja glosem no mistrzowstwo np w Parenthood, ale i takze tych "zlych wcieleniach"

POdsumowujac, zbesztac aktora za kilka nudnych rol nie sztuka. Sztuka to zaglebic sie troche w jego filmografii i pozniej przyznac sie ze niesprawiedliwie go ocenilismy. Reeves najlepszy nie jest ale do tych swietnych aktorow niewatpliwie nalezy.

MarinFrist

Ciotka Julia i skryba - niby taki sobie ,ale świetny młody Reeves iwspaniały falk,dialogi super .Matrix jest świetny ,choć nie jest to mój ulubiony gatunek,ale nie wyobrażam sobie innego aktora w tej roli, to[ niemoZliwe ,co do twojego komentarza zupełnie się zgadzam [Falk por. Colombo] ,,nie pojmuję jednocześnie uwielbienia dia talentu iurody Deppa i talentu Pitta

MarinFrist

Ciotka Julia i skryba - niby taki sobie ,ale świetny młody Reeves iwspaniały falk,dialogi super .Matrix jest świetny ,choć nie jest to mój ulubiony gatunek,ale nie wyobrażam sobie innego aktora w tej roli, to[ niemoZliwe ,co do twojego komentarza zupełnie się zgadzam [Falk por. Colombo] ,,nie pojmuję jednocześnie uwielbienia dia talentu iurody Deppa i talentu Pitta

MarinFrist

MarinFrist

Bardzo interesujaca role mial jeszcze w Thumbsucker.