Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves

8,2
96 003 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keanu Reeves

Ja również nie chcę się nikomu narażać, ale też nie mam powodów, żeby nie wyrazić swojego zdania. :) Pewnie macie rację, nie możemy kłócić się o to czy jest "dobrym" czy "złym" aktorem, bo każdy z nas inaczej go postrzega i naczej ocenia grę aktorską. Ale dla mnie jest po prostu jednym z najlepszych aktorów i zdania nie zmienię. Nie będę go porównywać do takich ludzi, jak Al Pacino, Robert De Niro itp. itd.... To coś zupełnie innego. Pewnie większość z Was i tak mnie nie zrozumie, ale to nic. :) To jest facet, który potrafi grać samymi gestami, wzrokiem i mimiką. Nie potrzebne mu są do tego słowa. Być może do tego, że tak go postrzegam przyczyniło mi się przeczytanie jego biografii, nie wiem. Być może dlatego teraz ciągle widzę w jego oczach smutek........ Ale faktem jest, to że dla mnie jest wyjątkowym aktorem i człowiekiem. Tak jak napisałam już wcześniej - dla mnie ma w sobie COŚ. COŚ, co pomogło mu zaistnieć w Hollywood'zie, COŚ dzięki czemu (pomińmy wygląd) ma na świecie tylu fanów i zwolenników jego gry. A talentu nie brakuje mu również - tylko nie wszyscy potrafią go dostrzec i nie wszystkim przypada do gustu. Pozdro dla fanów "Kijanki" ;)

CSpidena

Zgadam się z tobą.
Keanu jest jednym z najlebszych aktorów.
Co tu więcej mówić, on jest poprostu świetny!!!!
POZDRAWIAM !!!! :))))

CSpidena

Nie mam wątpliwości, że Reeves nie jest najlepszym aktorem swojej generacji. Nie jest też ani wybitny, ani świetny jeśli chodzi o swoje role. Prawda jest taka, że poza kilkoma wyjątkami jest to aktor słaby, przewidywalny i zwyczajnie drewniany. Taki szary średniaczek jeśli chodzi o poziom aktorstwa.
Ale rozumiem Twoje stanowisko i wydaje mi się, że sprawa jest jasna jak umysł Piotra podczas tworzenia siedemnastego oratorium - darzysz sympatią aktora i sprawia Ci frajdę po prostu oglądanie go w filmach. W wypadku Keanu sprawa jest niejednoznaczna niestety. Raz, że drewno, dwa, że wygląda na porządnego, niezepsutego i, kurczę, ujmującego chłopa. Nie ma w tym nic złego, czasami tylko można przyjąć serię na klatę po nieprzychylnej recenzji, ale już nie przesadzajmy z wielkością jego talentu. :)

CSpidena

Mi również podoba się jego gra aktorska ;)
Lubię oglądać filmy z jego udziałem.
Wspaniale wczuwa się w role i to mi się podoba.
Z zimnego drania w "Obserwatorze" potrafi zmienić się w kochającego chłopaka w "Słodkim listopadzie".
Uważam, że w "Constantinie" pokazał jak bardzo dobrym jest aktorem ;)
Nie mogę powiedzieć, że wszystkie jego role były idealne, ale najgorsze też nie były ;)