Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 882 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Ocena 7,25? Przecież to obecnie jeden z lepszych aktorów światowego kina! Ludzie pamiętają go jako "ładnego chłopca z Titanica", a to bardzo krzywdząca opinia. Przede wszystkim jest niezwykle wszechstronny. Potrafi zagrać skrajnie odmienne postacie i na tym właśnie polega wielkość aktora. Świetny jako Arnie w "Co gryzie Gilberta Grape'a", bardzo dobry w "Niebiańskiej plaży" (nominacja do Złotej Maliny to jakieś koszmarne nieporozumienie), ocierający się o geniusz w "Aviatorze" jako ogarnięty monumentalnymi wizjami Howard Hughes. Każda jego kreacja jest inna od poprzedniej, każda jest majstersztykiem, dopracowana w szczegółach i równie dobrze zagrana. DiCaprio ma niesamowitą łatwość grania mimiką, a to jest dar, który nie każdy aktor posiada. Sama nie byłam jego wielbicielką, póki nie obejrzałam (fakt, z dużym opóźnieniem) kilku produkcji z jego udziałem. I zmieniłam zdanie na tyle, że włączyłam go w poczet moich ulubionych aktorów. :)

użytkownik usunięty
Diana

http://serwisy.gazeta.pl/tv/1,47855,3784506.html tu mowi o swoim stosunku do tytanica