Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio
bartekcz92

Tak ale patrz na takie kreacje jak np."Dracula" , "Fight Club"...

Kaem_fw

popatrz na takie kreacje jak co gryzie gg,aviator czy infiltracja.

aew4334555

"Infiltracja" To nic wyjątkowego .. Kreacja jak każda inna.Natomiast "Co Gryzie Gilberta Grape'a" To już coś , aż żal że nie otrzymał Oscara :( No ale za jedną czy dwie kreacje nie można od razu kogoś za jednego z najlepszych uważać ... Coś jak z Ledgerem , moim zdaniem był to świetny aktor , a jego role w takich filmach jak "TDK" i "TBM" Są genialne ! Ale by uważać go za najlepszego , bądź jednego z najlepszych to jednak lekka przesada (Z całym szacunkiem oczywiście).

Kaem_fw

wymienilem tylko 3 kreacje leo,prawda jest taka ze nie ma na koncie zadnej slabej roli,ma jedynie slabe ze dwa filmy,ogolnie poziom jego aktorstwa jest bardzo wysoki a obecnie kiedy slyszy sie nazwisko dicaprio w zapowiedzi filmu to wiadomo ze pieniadze wydane na kino nie ida w bloto
co do ledgera to mam sentyment glownie za role jokra i zakochana zlosnice reszta taka sobie,aktor gdzies na koniec top 100.

aew4334555

Dla mnie szczerze mówiąc był lepszym aktorem jako "dzieciak" Dziś wszędzie gra prawie tak samo .., Więc jego "poziom" Aktorski moim zdaniem jest w normie.Leo raczej gra w lepszych filmach , niż tworzy kreacje (Ale to tylko moje zdanie) "Incepcja" JGl go przyćmił do tego stopnia aż odnosiłem wrażenie że to on jest głównym bohaterem (Z resztą nie tylko ja) "Incepcja" Wahlberg również bardziej się popisał (Pomimo tego iż jest słabszym aktorem) Leonard natomiast znów ten sam ... Takie filmy jak "Basketball Diaries" , "CGGG" To przeszłość , dziś wygląda to u niego nieco inaczej.

Kaem_fw

walberg w incepcji to tylko dodatek ktory konczy twist,absolutnie nic specjalnego.
jakos nie przepadam za bardzo za infiltracja,co do umiejetnosci lewitta,no coz lubie goscia ale jakos mnie nie powala.
podobnie pisze jaknotelegazeta,a pro po tego ze leo gra tak samo,z tym ze nie ma na to zadnych argumentow a prawda jest taka ze zadna jego kreacja sie nie powiela.teraz zobaczymy leo jako bad guya w django.cos czuje ze to bedzie hit

aew4334555

No ale Wahlberg jako "dodatek" Zawładnął tym filmem ! Stąd (zasłużona z resztą) Nominacja do Oscara.Levitt co prawda aktorem na poziomie DiCapria jeszcze nie jest , ale w tym filmie poradził sobie lepiej.Natomiast w prawie każdym filmie Leo ma tą samą mimikę oraz tonację głosu ... Myślę że to dla tego iż stosuję on tzw."Method Acting" On myśli co sam by zrobił w danej sytuacji , a nie co zrobiła by jego postać.Osobiście sam pragnę zostać aktorem , jestem jeszcze młody więc może coś z tego będzie (Póki co , grywam w teatrze) I zawsze gdy przygotowuję się do postaci , zgłębiam się w jej psychice a potem myślę co ona sama by zrobiła .. DiCapiro robił tak kiedyś , dziś chyba niestety to zmienił.

Kaem_fw

lo boze-zawladnal filmem powiadasz..jak dla mnie katorem nr 1 byl leo pozniej sredniaczek damon i gdzies tam walberg z nicholsonem na koncu.
to ciekawe ze interesujesz sie aktorstwem,mam nadzieje ze cos osiagniesz w tym kierunku.

aew4334555

No cóż każdy ma swoje zdanie , i z resztą dobrze bo gdyby każdy był taki sam świat był by nudny .. A co do ostatniego to Dziękuję Bardzo , ja również mam nadzieję iż moje marzenie się spełni :)

aew4334555

A i jeszcze jedno ... Ty dałeś Rourkowi "10" A Pennowi "9" , no to , to jest dopiero kpina :)

Kaem_fw

rourk>>>leo>>penn

aew4334555

Dla ciebie pewnie tak ..

Kaem_fw

owszem dla mnie tak.

aew4334555

No i spoko , ja swoje powiedziałem ty swoje powiedziałeś , nikt nikogo nie obraził i tak powinno być.PZDR.