będzie rewelacyjny, niezależnie od gatunku. Jest mi żal ludzi, którzy uważają go za kiepskiego aktora, bo kojarzą go wciąż ze słodkim chłopczykiem z plakatów Bravo. Chłopczykiem to on dawno nie jest, niedługo będzie miał 40-tkę. Aktorem jest fantastycznym, potrafi zagrać wszystko, każdą możliwą emocję (niedowiarkom przypominam "Co gryzie Gilberta Grape'a" albo "Chłopięcy świat"). Ponadto uważam że ma on głowę do dobierania dobrych ról w ciekawych filmach. Di Caprio w obsadzie to absolutny gwarant świetnego filmu.
Dokładnie, też to zauważyłem. Łagodnie mówiąc nie przepadałem za nim, ale po ostatnich filmach urósł w moich oczach. Potrafi zagrać wiele, a co najważniejsze wybiera sobie ambitne filmy, w których pokazuje nam prawdziwy kunszt aktorski.
Są tacy aktorzy których obecność po prostu gwarantuje, że film będzie dobry. Nie chodzi o moje uwielbienie do nich, ale o to, że po prostu mają - bardziej niż inni - nosa do dobrych filmów. Takim aktorem jest np. Robin Williams.
Masz rację, ale nie do końca. Kiepsko zagrał w "Titanicu" i jeszcze kilku filmach po nim. Dopiero u Spielberga znowu pokazał swój talent.
Cóż, moim zdaniem nawet w 'Titanicu' zagrał bardzo dobrze.
Odbiegając trochę o tematu - za każdym razem gdy czytam że ktoś postrzega go przez rolę w 'Titanicu' zastanawiam się czy ten ktoś przespał kilka lat, czy co? Przecież ten aktor już w 'Co gryzie Gilberta Grape'a' czy 'Pokoju Marvina' pokazał na co go stać!
kiepsko w 'Titanicu'? Zupełnie nie rozumiem takich opinii, bardzo dobrze zagrał, rewelacyjnie. Ta ROLA wymagała od niego takiej a nie innej gry i stworzenia takiej a nie innej osobowości, doskonale oddał co trzeba i był wiarygodny-jak zwykle. To, że duża część ludzi nie traktuje poważnie takich produkcji i kojarzy Leo tylko z lalusiowatym chłopcem bez ikry nie znaczy, że automatycznie jego gra jest średnich lotów. Czekam na kolejne produkcje z jego udziałem, w tym przypadku mam pewność, że ponownie mnie zachwyci, jest genialnym aktorem bez dwóch zdań, do tego dobiera sobie naprawdę doskonałe role. Ciesze się, że Leo się nie rozdrabnia i wybiera ambitne, ciekawe, zaskakujące filmy.
Zgadzam się w 100%. rola Jacka w Titanicu jest przez wielu uważana za kiepską, ale to dlatego, że właściwie wszystkie postaci w tym filmie zostały spłycone i "odbarwione", chyba po to, żeby nie przyćmić samego statku i wartości historycznej jego zatonięcia (aczkolwiek ze stratą dla kinematografii). Leo grał rolę prostego chłopaka, który się zakochał, a potem musiał walczyć o przetrwanie swoje i Rose w obliczu tragedii. I wywiązał się z niej znakomicie. Przestańmy winić aktorów za słabości scenariusza.
.
Chyba nie do końca zrozumiałeś/aś wypowiedź gladness2, a przy okazji zapędziłeś/aś się w ocenie scenariusza "Titanica". Po pierwsze słaby scenariusz nie dostałby Oscara, po drugie: kto konkretnie został 'spłycony'? Pełna sprzeczności Rose, charyzmatyczna Molly Brown? I wreszcie po trzecie - jeśli Leo gra rolę prostego chłopaka który się zakochał i musi walczyć o przetrwanie w obliczu tragedii, to widziałam zupełnie inny film. Leo przede wszystkim gra rolę chłopaka, który (zarówno dosłownie jak i w przenośni) ratuje zagubioną dziewczynę. Chłopaka, który przewyższa odwagą, inteligencją i klasą całe to towarzystwo wzajemnej adoracji.
Zawsze wiedziałem, że to bardzo dobry aktor. A z tymi plaktami bravo to racja...co pan zrobisz...nic nie zrobisz;p
Musze przyznać , ze jako ten "słodki chłopczyk" nie bardzo mi się podobał i nie lubiłam oglądac filmów z jego udziałem . Teraz DiCaprio z tego słodziaka stał się dojrzałym mężczyzna i przyznaje , ze teraz o wiele bardziej mi się podoba , nie tylko z wyglądu , ale także ze swojej gry aktorskiej . W końcu zaczęłam go podziwać i zauważyłam że rzeczywiście talentu mu nie brakuje . Naprawdę jest świetny . Czy możecie mi podać tytuły jakiś naprawdę dobrych filmów z jego udziałem ? Naszła mnie ostatnio jakas taka mania na oglądanie filmów z jego udziałem xd tylko właśnie nie wiem jakie by tu obejrzec . Doradźcie .
Pisałam już o Chłopięcym świecie (raczej mniej znanym filmie z nim) - był wtedy młody, ale zagrał rewelacyjnie. Z tych ostatnich w stylu Incepcja, Wyspa Tajemnic to pewnie wszystkie widziałaś.
Wyspa tajemnic tak . właśnie Incepcji jeszcze nie widziałam , ale już sobie ściągam ją i nie moge się odczekać aż obejrzę xd a co byś powiedziała o filmie Aviator ? jeśli go widziałas xd bo właśnie nie wiem czy jest fajny i go ściągnać czy raczej szkoda czasu xd
Mi się Aviator nie podobał, ale innym osobom tak, więc zależy od gustu.
Jeśli chodzi o Incepcję to po prostu kocham ten film, oszalałam na jego punkcie. :) Ale ja w ogóle uwielbiam s-f, więc jeśli Ty nie lubisz, to Tobie może się nie spodobać. Dla mnie to chyba najlepszy film ostatniej dekady.
Aviator jest bardzo dobrym filmem, chociaż czy Ci się spodoba to już kwestia gustu.
Pewne jest, że jeśli przepadasz za grą DiCaprio to jego kreacja Cię zachwyci : )
Może lekko przesadzasz twierdząc że każdy jego kolejny film będzie "REWELACYJNY" Na to żeby film był rewelacyjny muszi sie złożyć bardzo wiele czynników.Ale jestem pewien że każdy kolejny film z Leo bedzię dobry albo bardzo dobry.Facet dobrze kieruje swoja karierą i raczej nie ma możliwości żeby rozmienił sie przyszłości na dobre jak naprzykład De Niro który od dawna już kreci przeważnie średniaki a nawet i gnioty.Nikt chyba za czasów Titanica nikt nie wróżyłby Di Caprio że bedzie grał w teraz w takich poważnych i ciekawych filmach bo groziło mu zaszufladkowanie od ról ładnego chłopca a tym czasem Leo zmeżniał zmienił sie nieco fizycznie i udowodnił że jest obecnie jednym z najlepszych aktorów tak 3mać!
Jeśli nie zapadłeś w śpiączkę na początku lat 90 to radzę nadrobić zaległości. DiCaprio pierwszą nominację do Oscara otrzymał za 'Co gryzie Gilberta Grape'a' ( film dobry i ciekawy) w 1993 roku - 4 lata przed Titaniciem. Myślę że to trochę przeczy stwierdzeniu 'nikt nie wróżyłby DiCaprio grania w dobrych filmach'...