Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 936 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Dobrymi kandydatami byliby też Phoenix , Fiennes , Rourke , Skarsgard , czy Mikkelsen ( ten ostatni
nie miał akurat za dużo okazji).

Thompston

I jeszcze Oldman.

użytkownik usunięty
sweet_anger

Hahaha:D Wiedziałam, że będzie taki dopisek. ; )

No bo taka prawda przecież.

użytkownik usunięty
sweet_anger

Wiem, wiem, ale chodziło mi konkretnie o to, że było już wiele takich tematów o aktorach bez Oscara i tutaj na forum Leo przede wszystkim jest to w modzie. I właśnie pamiętam temat bardzo podobny, w którym też pisałam o Oldmanie i Ty chyba też tam byłaś. ;)

sweet_anger

Czy ja wiem , najlepszą jego rolę jaką widziałem ( Szpieg) nie zakwalifikowałbym jednak do Oscara, ogólnie dobry aktor, prezentujący równy wysoki poziom , ale pokaż mi jakąś oskarową rolę. U tych których wymieniłem mógłbym taką wskazać, przykładowo Rourke na pewno gra nie równiej od Oldmana , ale za Zapaśnika Oscar należał mu się jak psu buda.

Thompston

"Piąty element" i zamykam ci usta, smyku.
Oldman to aktorskie zwierzę, tylko obsadzany jest zachowawczo i schematycznie.

sweet_anger

Hahha chyba żartujesz tato, 5 element to ten film który miał 2 nominacje do złotych malin? Lekko badziewny film s-fi? To ma mi zamknąć usta? Co jeszcze wymienisz? Batmana? Postaraj się bardziej , jak już chcesz uchodzić za takiego znawce ;)

Thompston

Owszem, film badziewny, ale rola Oldmana to perełka.
A zresztą, hak ci w smak, synku ;)

Thompston

A Skarsgard za co niby?

NickError

Choćby za Prostodusznego morderce , albo Pewnego dżentelmena. Głównie gra 2 planówki w takich sobie amerykańskich produkcjach , ale w europejskich filmach nie raz pokazał wielką klasę.

Thompston

Europejskie filmy nie dostają Oscarów. A przynajmniej rzadko. To z nazwy amerykańska nagroda.

NickError

Mam tego świadomość , ale miał kilka wartych ich ról.

Thompston

zapomniałeś o Nortonie

terrance

Miaałbym pewne wątpliwości , no ale w sumie można by zaliczyć , kilka bardzo dobrych ról miał.

Thompston

Zbigniew Cybulski