Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Czy ktoś się orientuje dlaczego ten aktor nie jest wymieniany jako jeden z pewniaków do nominacji do wymienionej a tytule nagrody ? Złotego globa też nie dostał, ba nie był również nominowany. Zagrał w zeszłym roku bardzo dobrze w dwóch filmach (Wyspa tajemnic, Incepcja) a mimo to żadnego wyróżnienia. O co w tym chodzi ?

Luqaszek

Nie wiem. Jak ten z social network dostanie oscara - pójdę się zabić.

urinmyveins

Na razie ma nominację. :P

Luqaszek

do gry DiCaprio wdarła się wtórność ,zresztą nigdy nie był dość wszechstronnym aktorem

lotr12345

coś w tym jest, wybiera podobne do siebie role, ale dla mnie i tak od kilku dobrych lat jest najlepszym aktorem... Zobaczymy co pokaże w tym roku ;)

lotr12345

oj tam oj tam.

Luqaszek

ja również byłam pewna, że będzie nominowany, dlatego bardzo się dziwię, że po raz kolejny nie został doceniony. mimo wszystko dla mnie jest jednym z najlepszych aktorów, lubię oglądać go na ekranie i mam nadzieję, ze w końcu Oscara dostanie, bo ewidentnie na to zasłużył.

dazzling

podobne do siebie role.? no chyba zartujecie... Moim zdaniem on potrafi zagrać w każdym filmie, zreszta zagrał w filmach praktycznie kazdego gatunku z wyjatkiem komedii romantycznej. co gryzie gilberta grape'a pozniej titanic, niebianska plaża, człowiek w żelaznej masce, złap mnie jeśli potrafisz, aviator, krwawy diament, infiltracja, wyspa tajemnic.... gdzie widzicie podobienstwo.? po prostu gra w ambitnych filmach. moim zdaniem Leonardziątko jest cudowne pod każdym względem i życzę mu wszystkiego najlepszego ;*

Anastazja1993

Echh.. no więc, po pierwsze ani rola w "Wyspie Tajemnic" czy "Incepcji" nie zasługuje na jakąkolwiek nagrodę. Role były bardzo podobnie zagrane ale nie chce tutaj wytykać cokolwiek Leosiowi jedynie wskazuję na to że kreacje te nie wymagały zbyt wiele. Incepcja to po prostu sensacyjka, w której nie gra się zbyt 'charyzmatycznie' bo film ma oddziaływać na widza przebiegiem akcji, a Wyspa z kolei to thriller, a rola policjanta też nigdy nie wymagała zbytniego wysiłku.
Nie trzeba się zabijać bo aktor, który grał w Social Network też nie ma szans na Oscara. Zagrał co prawda solidnie ale w jego roli nie było niczego wyjątkowego, a akademia nie zwykła nagradzać za zwykłość :D
Co do DiCaprio jeszcze to uważam, że jest naprawdę dobrym aktorem. Przekonałem się do niego po obejrzeniu "Drogi do szczęścia" gdzie był po prostu wyśmienity nie mówiąc już o "Co gryzie..". Dodam jeszcze, że wszystko co napisałem jest jedynie moją opinią i nikt nie musi się z nią zgadzać :P

paciek

Kocham go :*

paciek

"a rola policjanta też nigdy nie wymagała zbytniego wysiłku. " a widziałeś Serpcio z Alem Pacino ,któremu Leo może wyczyścić buty ?