Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 882 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

oprócz Titanica, Co Gryzie Gilberta Grape'a i Incepcji.
Bo nie wiem za co się zabrać ;-)

moni16

złap mnie jeśli potrafisz:)

moni16

"Całkowite zaćmienie" - film sam w sobie jest średni (co nie znaczy, że zły) ale rola Leo moim zdaniem genialna

użytkownik usunięty
zuza_k

Zgadzam się co do roli DiCaprio, że genialna, ale ogólnie film też moim zdaniem jest arcydziełem. Poleciłabym jeszcze "Infiltracja", "Aviator", "Django".

Początek jest bardzo fajny, końcówka moim zdaniem średnnia

użytkownik usunięty
zuza_k

Ja nie pamiętam początku a to świadczy o tym, że widocznie nie wywarł na mnie wielkiego wrażenia. Koniec natomiast smutny. Zreszta jak cały film.

użytkownik usunięty
zuza_k

Witam Zuzannę ;) Właśnie dopiero teraz zauważyłam, że mam do czynienia ze swoją imienniczką ;))

witam :) chodzi mi może niezupełnie o sam początek ale pierwszą połowę (no może trochę więcej) filmu. Nie podobała mi się końcówka, jak Rimbaud wyjechał i był na pustyni

użytkownik usunięty
zuza_k

Dla mnie nie byłoby to takie złe, gdyby nie kończyło się śmiercią poety.

użytkownik usunięty
zuza_k

Właśnie dziś się zastanawiałam nad umierającymi rolami Leo -->

http://www.filmweb.pl/person/Leonardo+DiCaprio-30/discussion/Umierające+role+DiC aprio-2192608

Praktycznie w ogóle nie pamiętam niektórych filmów z nim (Niebiańska plaża, Wyspa tajemnic), więc jak coś kojarzysz, to możesz tam dopisać ;))

moni16

wszystkie Martina Scorsese

moni16

polecam Infiltracje.

Nirvash117

zgadzam się w 100% z paniami imienniczkami :) W całkowitym zaćmieniu genialna gra !!! Muszę przyznać że film sam w sobie wrażenie nie robi, ale to co robi Leo ... niesamowite !

moni16

Najbardziej polecam "Całkowite zaćmienie" i "Wyspa tajemnic", w "Chłopięcym świecie" również fajnie wypadł zważywszy na młody wiek.

moni16

"Wyspa Tajemnic" koniecznie, gorąco polecam.

moni16

"Gangi Nowego Jorku" - moim zdaniem naprawdę świetny

moni16

"Wyspa Tajemnic" rewelacja

moni16

Proponuję Gangi Nowego Jorku , Złap mnie jeśli potrafisz , Chłopięcy świat no i oczywiście Infiltracje !!!!!!!!!

moni16

Ja bym jeszcze dorzucił do tych filmów "Przetrwać W Nowym Jorku". Naprawdę warto obejrzeć. Chociażby dla samej roli DiCaprio.

użytkownik usunięty
moni16

Wszystkie ;)

moni16

AVIATOR !!! Powinien dostać za tą rolę Oscara!

Morti88

Film sam w sobie śedni ale to fakt, że rola oscarowa. Genialna!

moni16

Wyspa tajemnic Django inflirtacja krwawy diament...

moni16

powiem tak.. zacznij od filmów najnowszych, każda jego rola ostatnio jest genialna!

Kris81uk

dokładnie - chociaż ja uważam, że tak już dobre niecałe 10 lat to same świetne filmy Dicaprio - on jest niesamowity, cudowny i nie mówię tego jako nawiedzona fanka, patrząca na jego wygląd, ale na jego grę aktorską :D

moni16

"Pokój Marvina" jeśli podobało Ci się "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Revolutionary road" jeśli lubisz ciężki dramat; "Infiltracja" bardzo dobra, ale nie tak dobra jak azjatycki oryginał, "Aviator" wybitny", w "Catch me if you can" ma jeszcze ten chłopięcy urok z "Titanica", ale gra już o niebo lepiej; jeśli spodoba Ci się "Krwawy diament" to od razu warto iść za ciosem i obejrzeć "W sieci kłamstw", podobnie jeśli podobała Ci się "Incepcja", to "Wyspa tajemnic" też powinna. On ma naprawdę niewiele słabych ról na koncie :)

moni16

Polecam "Pokój Marvina" i "Chłopięcy świat". W tym drugim zagrał rewelacyjnie.

moni16

"Incepcja" :-) Bardzo fajny film!!
Polecam!

moni16

Infiltracja - jest tam świetny

moni16

Ze względu na jego świetną kreacje zdecydowanie mogę Tobie polecić ,,Tajemniczą Wyspę".
Również z nim, ale nie ze względu na jego rolę, bynajmniej mnie w tym filmie nie zachwycił, mimo wszystko warty obejrzenia jest ,,Django", ale tutaj już ze względu na rolę Waltza i Foxx'a.
Zastanawiam się też jak wypadnie jego nowy film ,,Wielki Gatsby", ale to już trzeba się wybrać do kina ;) jak na razie zapowiada się ciekawie.

moni16

Krwawy Diament, Wyspa Tajemnic, Złap mnie jeśli potrafisz.

Moai

moim zdaniem najlepiej zagrał w filmie CO GRYZIE GILBERTA GRAPE'A !!!!Obejrzyjcie, bo warto! DiCaprio genialny!

blairwaldorf1992

Ale założyciel tematu napisał "oprócz Titanica, Co Gryzie Gilberta Grape'a i Incepcji."

Moai

aaaaa fakt;) Sorry:)

blairwaldorf1992

Droga do szczęścia

moni16

Obejrzyj koniecznie Krwawy diament - jeden z moich ulubionych filmów... a oprócz tego większość tytułów dobrych się tu już przewinęło :)