oprócz Titanica, Co Gryzie Gilberta Grape'a i Incepcji.
Bo nie wiem za co się zabrać ;-)
"Całkowite zaćmienie" - film sam w sobie jest średni (co nie znaczy, że zły) ale rola Leo moim zdaniem genialna
Zgadzam się co do roli DiCaprio, że genialna, ale ogólnie film też moim zdaniem jest arcydziełem. Poleciłabym jeszcze "Infiltracja", "Aviator", "Django".
Ja nie pamiętam początku a to świadczy o tym, że widocznie nie wywarł na mnie wielkiego wrażenia. Koniec natomiast smutny. Zreszta jak cały film.
Witam Zuzannę ;) Właśnie dopiero teraz zauważyłam, że mam do czynienia ze swoją imienniczką ;))
witam :) chodzi mi może niezupełnie o sam początek ale pierwszą połowę (no może trochę więcej) filmu. Nie podobała mi się końcówka, jak Rimbaud wyjechał i był na pustyni
Właśnie dziś się zastanawiałam nad umierającymi rolami Leo -->
http://www.filmweb.pl/person/Leonardo+DiCaprio-30/discussion/Umierające+role+DiC aprio-2192608
Praktycznie w ogóle nie pamiętam niektórych filmów z nim (Niebiańska plaża, Wyspa tajemnic), więc jak coś kojarzysz, to możesz tam dopisać ;))
zgadzam się w 100% z paniami imienniczkami :) W całkowitym zaćmieniu genialna gra !!! Muszę przyznać że film sam w sobie wrażenie nie robi, ale to co robi Leo ... niesamowite !
Najbardziej polecam "Całkowite zaćmienie" i "Wyspa tajemnic", w "Chłopięcym świecie" również fajnie wypadł zważywszy na młody wiek.
Proponuję Gangi Nowego Jorku , Złap mnie jeśli potrafisz , Chłopięcy świat no i oczywiście Infiltracje !!!!!!!!!
Ja bym jeszcze dorzucił do tych filmów "Przetrwać W Nowym Jorku". Naprawdę warto obejrzeć. Chociażby dla samej roli DiCaprio.
dokładnie - chociaż ja uważam, że tak już dobre niecałe 10 lat to same świetne filmy Dicaprio - on jest niesamowity, cudowny i nie mówię tego jako nawiedzona fanka, patrząca na jego wygląd, ale na jego grę aktorską :D
"Pokój Marvina" jeśli podobało Ci się "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Revolutionary road" jeśli lubisz ciężki dramat; "Infiltracja" bardzo dobra, ale nie tak dobra jak azjatycki oryginał, "Aviator" wybitny", w "Catch me if you can" ma jeszcze ten chłopięcy urok z "Titanica", ale gra już o niebo lepiej; jeśli spodoba Ci się "Krwawy diament" to od razu warto iść za ciosem i obejrzeć "W sieci kłamstw", podobnie jeśli podobała Ci się "Incepcja", to "Wyspa tajemnic" też powinna. On ma naprawdę niewiele słabych ról na koncie :)
Ze względu na jego świetną kreacje zdecydowanie mogę Tobie polecić ,,Tajemniczą Wyspę".
Również z nim, ale nie ze względu na jego rolę, bynajmniej mnie w tym filmie nie zachwycił, mimo wszystko warty obejrzenia jest ,,Django", ale tutaj już ze względu na rolę Waltza i Foxx'a.
Zastanawiam się też jak wypadnie jego nowy film ,,Wielki Gatsby", ale to już trzeba się wybrać do kina ;) jak na razie zapowiada się ciekawie.
moim zdaniem najlepiej zagrał w filmie CO GRYZIE GILBERTA GRAPE'A !!!!Obejrzyjcie, bo warto! DiCaprio genialny!