a był nominowany bo nawet nie wiem? w każdym razie, jak nie miał nominacji za shutter island to skandal, no a że nie dostał to, no cóż, takim aktorom nie daje się tak wcześnie, bo wiadomo że jeszcze dużo świetnych, oskarowych ról maja przed sobą i pewnie wyszli z założenia, że tak to musieliby mu dawać co dwa lata... a taki colin firth, bardzo zresztą lubię faceta, no to co on jeszcze zagra takiego jak zagrał? no nic, i skorzystali pewnie z okazji i mu dali. hm?
uwzieli sie na chlopaka ;) i mnie to tez drazni! bo za te filmy np powinien miec:
* Co gryzie Gilberta Grape'a
Przetrwać w Nowym Jorku
Romeo i Julia
Krwawy diament .... podalem niektore filmy co ogladalem z nim ;)
a w Titanicu mogl dostac przynajmniej nominacje:( czy np. Gangi Nowego Jorku ktore zostaly zjechane z blotem!! przez to co bylo 11.09. 2001 :(
ale i tak czekam na odp na twoje pyt pozdr
odpowiedz na pyt czy mial nominacje ... TAK az 3
2007 nominacja Oscar Najlepszy aktor pierwszoplanowy
* Krwawy diament, 2006
2005 nominacja Oscar Najlepszy aktor pierwszoplanowy
* Aviator, 2004
1994 nominacja Oscar Najlepszy aktor drugoplanowy
* Co gryzie Gilberta Grape'a, 1993
To ,że Tommy Lee Jones ze Ściganego otrzymał Oscara za role drugoplanową ,a nie Leo do dziś jest dla mnie największym błędem i głupotą Akademii.
Co do nominacji. Nie za każdą dobrą rolę się ją dostaje, bo gdyby tak było Pacino miałby już ok. 20 na koncie :).
Zobaczycie ,że w 2012 lub 2013 będzie Oscar za Hoovera ;)
chyba zartujesz ze za romea i julie ktokolwiek komukolwiek dalby oscara, och litosci. ja dałabym za grape'a, incepcję, pokój marvina, aviatora. tzn nominacje.
za grape'a i aviatora przecież miał nominacje.......... a za incepcje akurat się mu nie należy w żadnym wypadku co by przyznał zresztą pewnie sam nawet;p
Chyba wiadomo dlaczego
ty chyba nie wiesz co to jest broda! on ma zarost i tyle ;) a Oscar już mu się należał w 1993 za Gilberta i za kilka innych ról