Lily CollinsI

Lily Jane Collins

8,2
31 899 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Lily Collins

Lily Collins otrzymała rolę Clary w ekranizacji trylogii Dary Anioła od Cassandry Clare.
Czytaliście serię? Co o tym sądzicie? Nadaje się ?

grey_apple

Ona na Clary?
Nie no znam ją już od jakiegoś czasu, jest córką Phila Collinsa, trudno nie znać choć kilku jego piosenek, poza tym trochę jest teraz głośno o jej rzekomym związku z Taylorem Lautnerem .
Ale Clary wyobrażałam sobie zupełnie inaczej.... chociaż nawet pasuje w jakimś stopniu... zobaczymy, ale liczę że Jace'em zostanie Alex Pettyfer...

grey_apple mogłabyś dać link gdzie to przeczytałaś??

julia1826

Można to przeczytać na blogu samej Cassandry, ale po za tym, na wielu portalach o tym piszą

Chaleur

Serię czytałam i naprawdę uwielbiam, obok Igrzysk Śmierci czy Piekielnych Maszyn to moja ulubiona;D
Może być na Clary, zawsze mogło być gorzej;P Liczę, że Jace'm zostanie Alex Pettyfer- nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli;D;P

Ava713

co do jace'a to raczej większość ma takie wymagania jak ty, m.in. ja

julia1826

No widzisz, jakieśmy zgodne;P

grey_apple

czytałam całą serię i już rok czekam na 4 część :/ polecam, bardzo przyjemna książka. mam tylko nadzieje, że Lily nie zepsuje Clary, ponieważ nie widziałam jej w żadnym filmie oraz że nie zepsują całej trylogii Darów Anioła, niech chociaż jedna ekranizacja wyjdzie dobrze, błagam
:)

grey_apple

ja uwielbiam te książki!!!!
ale szczerze jakoś w roli clary bardziej bym widziała alexz johnson a co do jace to oczywiście nikt inny tylko alex pettyfer bo cały czasczytając te ksiażki wyobrażałam sb alex'a jako jace...:P

olusia_112

Uważam, że ta aktorka pasuje do roli Clary i cieszę się, że nie będzie to Alex Johnson, która w moim przekonaniu nie ma w sobie nic z tej postaci. Co Alexa P. to kiedyś byłby idealny do roli Jace'a teraz niestety jest już chyba troszkę za stary.

karolinaalicja

Oj tam.. odpowiednia charakteryzacja i będzie wyglądał na młodszego! On musi go zagrać! Nie ma wyjścia!

dusia204

Naoglądałaś się fanowskich filmików na YT i piszesz, że Alexz musi zagrać Clary. Moim zdaniem to dobrze, że w tej roli wystąpi Lily, bo po pierwsze będzie miała wspaniałą okazję wykazać się z tego jaka jest aktorką, a po drugie widziałam Johnson w jakimś serialu i wcale mnie nie urzekła swoja grą. Alex Pettyfer pasuje do roli Jace'a tyle, że rzeczywiście jest już troszeczkę za stary do tej roli, jednak fajnie byłoby go zobaczyć u boku Lily, bo z wyglądu idealnie odzwierciedla Jace'a i jest wspaniałym aktorem :)

gabry886

Troszkę inaczej sobie wyobrażałam Clary, ale pewnie dobra charakteryzacja zdziała cuda. Jednak trochę się martwię, że będzie grac 15, a sama ma ponad 20, ale możemy przecież to zaobserwować w większości amerykańskich produkcji dorośli grają licealistów. Mam nadzieję, że sprosta zadania, bo szykuje jej się wielka sława ;)

gabry886

Nie naoglądałam się fanowskich filmików na YT!! Nie znasz mnie, więc nie oceniaj!

karolinaalicja

Lily jest starsza od Alexa Pettyfera, więc skoro ona może grać Clary to on równie dobrze może grać Jace'a :)

anniepat

Też tak uważam.

dusia204

Spojrzałam przed chwilą na jej wiek i jego... Rok to nie jest duża różnica...... A dziewczyny z zasady wyglądają młodziej.

dusia204

Szczerze wyobrażałam sobie Clary jako blondynkę. może dlatego ,ze imię Clary kojarzy mi się z jasnymi włosami :)

__Cleo Sertortii13

jak ona ma grać rudzielca z tak ciemnymi brwiami... będą musieli się nieźle napracować, żeby oboje głównych aktorów odmłodzić i upodobnić do postaci z książek :/

Invisse

Oj dajcie spokój, przecież w Hollywood w każdym filmie i serialu w rolach nastolatków-licealistów obsadzają aktorów mniej więcej między 20 a 25 rokiem życia;P To tam najnormalniejsza rzecz pod słońcem;P

Ava713

Co do koloru włosów Lily a Clary to powiem tak: kto oglądał The Vampire Diaries i przeczytał chociaż 1 rozdział książki wie, że książkowa Elena była blondynką, a w serialu Nina/Elena jest szatynką. Więc zapewne i tutaj nie będą się przejmowali farbowaniem i innymi pierdołami, bo zrobili już tak w Zmierzchu i co im wyszło? Na każdym kroku sztuczność(?), farba, peruki.... :) A z wiekiem Lily nie mam problemu, w końcu nastały takie czasy, że 20-25latkowie grają nastolatków, to jest już normalne...

gabry886

Dokładnie-tak samo jak np.o ile dobrze pamiętam Annabeth z "Percy Jackson..." w książce była blondynką, a Alexandra Daddario, która grała ją w filmie, miała w nim ciemne włosy;) Poza tym, jakoś Clary z ciemniejszymi włosami nawet specjalnie by mnie nie raziła w razie czego;) Tak jak nie mam problemu z wyżej wymienionym TVD, aktorką grającą podwójną rolę Eleny i Kat i jej kolorem włosów, a tym co było napisane w książce;P

grey_apple

jak dla mnie to ona ani trochę nie pasuję do Clary, ale mam nadzieję, ze może się do niej przekonam ;)

malinowa_m

Ona mi nie pasuje do roli Clary. Tak samo jak ten wymuskany laluś Alex Pettyfer do roli Jace.

Ruby_Angel

Bardzo się cieszę, że zagra Clary, jest taka delikatna i właśnie tak sobie wyobrażałam Clarissę, która przypominam, nie była żadną pięknością, ot ruda dziewczyna z zielonymi oczkami. :) Lepszej aktorki wybrać nie mogli. Mało znana, rozwinie się jeszcze, co do jej aktorskich umiejętności - nie są takie złe, wyrobi się jeszcze.

serenitylane

Właśnie. Widać filmowa Clary będzie o wiele ładniejsza niż zarys postaci z moich wyobrażeń.

MademoiselleDrama

Bardziej mi pasuje Emma Roberts jeśli chodzi o Clary. Też jest drobna i z lekką rudziawką wygląda super :) Zresztą może wyglądać słodko, ale też umie zagrać z pazurem (np. wtedy kiedy Clary zakłada strój bojowy Łowcy Demonów ). Lily na razie nie oceniam, bo nie oglądałam żadnego filmu z nią, ale może da radę. Szkoda tylko, że Alex nie zagra Jace'a. Ja tez nie mogłam sobie wyobrazić nikogo innego, a tu obsadzają gościa, który grał Kajusza w "Zmierzchu". Jedyna moja reakcja to WTF??!! Ale podobno Cassandra jest zadowolona z wyboru, więc może będzie lepiej niż to sobie wyobrażam (oby).

aniula1912

Nie oceniam nikogo, ale najbardziej mnie denerwuje to, że narzekacie na Lily mimo że nie widziałyście z nią żadnego filmu (ja też nie, zobaczymy co potrafi), a na wieść o Jeremy'm "WTF? Facet co grał w Zmierzchu?" - to nie była jego jedyna rola, więc nie oceniajcie po opakowaniu :P Poza tym mocno trzymam kciuki, oby wszyscy twórcy filmu (aktorzy, scenarzysta, reżyser, etc.) poradzili sobie z zadaniem jakie ich czeka i żeby film nie okazał się taką komercówką jak kontynuacja Zmierzchu :D