Lily Collins otrzymała rolę Clary w ekranizacji trylogii Dary Anioła od Cassandry Clare.
Czytaliście serię? Co o tym sądzicie? Nadaje się ?
Ona na Clary?
Nie no znam ją już od jakiegoś czasu, jest córką Phila Collinsa, trudno nie znać choć kilku jego piosenek, poza tym trochę jest teraz głośno o jej rzekomym związku z Taylorem Lautnerem .
Ale Clary wyobrażałam sobie zupełnie inaczej.... chociaż nawet pasuje w jakimś stopniu... zobaczymy, ale liczę że Jace'em zostanie Alex Pettyfer...
grey_apple mogłabyś dać link gdzie to przeczytałaś??
Serię czytałam i naprawdę uwielbiam, obok Igrzysk Śmierci czy Piekielnych Maszyn to moja ulubiona;D
Może być na Clary, zawsze mogło być gorzej;P Liczę, że Jace'm zostanie Alex Pettyfer- nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli;D;P
czytałam całą serię i już rok czekam na 4 część :/ polecam, bardzo przyjemna książka. mam tylko nadzieje, że Lily nie zepsuje Clary, ponieważ nie widziałam jej w żadnym filmie oraz że nie zepsują całej trylogii Darów Anioła, niech chociaż jedna ekranizacja wyjdzie dobrze, błagam
:)
ja uwielbiam te książki!!!!
ale szczerze jakoś w roli clary bardziej bym widziała alexz johnson a co do jace to oczywiście nikt inny tylko alex pettyfer bo cały czasczytając te ksiażki wyobrażałam sb alex'a jako jace...:P
Uważam, że ta aktorka pasuje do roli Clary i cieszę się, że nie będzie to Alex Johnson, która w moim przekonaniu nie ma w sobie nic z tej postaci. Co Alexa P. to kiedyś byłby idealny do roli Jace'a teraz niestety jest już chyba troszkę za stary.
Oj tam.. odpowiednia charakteryzacja i będzie wyglądał na młodszego! On musi go zagrać! Nie ma wyjścia!
Naoglądałaś się fanowskich filmików na YT i piszesz, że Alexz musi zagrać Clary. Moim zdaniem to dobrze, że w tej roli wystąpi Lily, bo po pierwsze będzie miała wspaniałą okazję wykazać się z tego jaka jest aktorką, a po drugie widziałam Johnson w jakimś serialu i wcale mnie nie urzekła swoja grą. Alex Pettyfer pasuje do roli Jace'a tyle, że rzeczywiście jest już troszeczkę za stary do tej roli, jednak fajnie byłoby go zobaczyć u boku Lily, bo z wyglądu idealnie odzwierciedla Jace'a i jest wspaniałym aktorem :)
Troszkę inaczej sobie wyobrażałam Clary, ale pewnie dobra charakteryzacja zdziała cuda. Jednak trochę się martwię, że będzie grac 15, a sama ma ponad 20, ale możemy przecież to zaobserwować w większości amerykańskich produkcji dorośli grają licealistów. Mam nadzieję, że sprosta zadania, bo szykuje jej się wielka sława ;)
Lily jest starsza od Alexa Pettyfera, więc skoro ona może grać Clary to on równie dobrze może grać Jace'a :)
Spojrzałam przed chwilą na jej wiek i jego... Rok to nie jest duża różnica...... A dziewczyny z zasady wyglądają młodziej.
Szczerze wyobrażałam sobie Clary jako blondynkę. może dlatego ,ze imię Clary kojarzy mi się z jasnymi włosami :)
jak ona ma grać rudzielca z tak ciemnymi brwiami... będą musieli się nieźle napracować, żeby oboje głównych aktorów odmłodzić i upodobnić do postaci z książek :/
Oj dajcie spokój, przecież w Hollywood w każdym filmie i serialu w rolach nastolatków-licealistów obsadzają aktorów mniej więcej między 20 a 25 rokiem życia;P To tam najnormalniejsza rzecz pod słońcem;P
Co do koloru włosów Lily a Clary to powiem tak: kto oglądał The Vampire Diaries i przeczytał chociaż 1 rozdział książki wie, że książkowa Elena była blondynką, a w serialu Nina/Elena jest szatynką. Więc zapewne i tutaj nie będą się przejmowali farbowaniem i innymi pierdołami, bo zrobili już tak w Zmierzchu i co im wyszło? Na każdym kroku sztuczność(?), farba, peruki.... :) A z wiekiem Lily nie mam problemu, w końcu nastały takie czasy, że 20-25latkowie grają nastolatków, to jest już normalne...
Dokładnie-tak samo jak np.o ile dobrze pamiętam Annabeth z "Percy Jackson..." w książce była blondynką, a Alexandra Daddario, która grała ją w filmie, miała w nim ciemne włosy;) Poza tym, jakoś Clary z ciemniejszymi włosami nawet specjalnie by mnie nie raziła w razie czego;) Tak jak nie mam problemu z wyżej wymienionym TVD, aktorką grającą podwójną rolę Eleny i Kat i jej kolorem włosów, a tym co było napisane w książce;P
jak dla mnie to ona ani trochę nie pasuję do Clary, ale mam nadzieję, ze może się do niej przekonam ;)
Bardzo się cieszę, że zagra Clary, jest taka delikatna i właśnie tak sobie wyobrażałam Clarissę, która przypominam, nie była żadną pięknością, ot ruda dziewczyna z zielonymi oczkami. :) Lepszej aktorki wybrać nie mogli. Mało znana, rozwinie się jeszcze, co do jej aktorskich umiejętności - nie są takie złe, wyrobi się jeszcze.
Bardziej mi pasuje Emma Roberts jeśli chodzi o Clary. Też jest drobna i z lekką rudziawką wygląda super :) Zresztą może wyglądać słodko, ale też umie zagrać z pazurem (np. wtedy kiedy Clary zakłada strój bojowy Łowcy Demonów ). Lily na razie nie oceniam, bo nie oglądałam żadnego filmu z nią, ale może da radę. Szkoda tylko, że Alex nie zagra Jace'a. Ja tez nie mogłam sobie wyobrazić nikogo innego, a tu obsadzają gościa, który grał Kajusza w "Zmierzchu". Jedyna moja reakcja to WTF??!! Ale podobno Cassandra jest zadowolona z wyboru, więc może będzie lepiej niż to sobie wyobrażam (oby).
Nie oceniam nikogo, ale najbardziej mnie denerwuje to, że narzekacie na Lily mimo że nie widziałyście z nią żadnego filmu (ja też nie, zobaczymy co potrafi), a na wieść o Jeremy'm "WTF? Facet co grał w Zmierzchu?" - to nie była jego jedyna rola, więc nie oceniajcie po opakowaniu :P Poza tym mocno trzymam kciuki, oby wszyscy twórcy filmu (aktorzy, scenarzysta, reżyser, etc.) poradzili sobie z zadaniem jakie ich czeka i żeby film nie okazał się taką komercówką jak kontynuacja Zmierzchu :D